Uutiset & Artikkelit

04.02.2019 10:24
Vilpasvikings.fi

Korihait pisti Vilppaan tiukille Pohitullissa

Korihait pelasi mallikkaan pelin ja pisti Vilppaan tekemään täyden päivätyön voiton eteen. Kuva Vilma Sappinen.

 

Uusi valmentaja ja uudet kujeet. Näinhän se menee. Korihait vaihtoi viikolla Damion Dantzlerin portugalilaiseen Pedro Monteiroon, joka sai haiparven mainioon iskuun heti muutaman päivän tuttavuudella. Itse ottelu tarjosi 543 katsojalle mukavaa lauantai-illan viihdettä ja erittäin aggressiivisesti pelannut kotijoukkue taipui vasta viime hetkillä 103-104 (50-44). Vilppaan ykkönen oli 27 pistettä pyörremyrskyn lailla tehtaillut Antonio Ballard ja tärkeä osuus voittoon oli myös Jack Gibbsillä, joka teki vieraiden viisi viimeistä pistettä. Vilpas pelasi ottelun ilman Teemu Rannikkoa ja Brandon Tayloria.

 

Korihaita ei käy kateeksi eikä päivä tunnu paistavan Vakka-Suomeen. Viimeksi Kouvot haki pisteet Pohitullista jatkoaikavoitolla ja se jäi Damion Dantzlerin viimeiseksi palvelukseksi hairyhmässä. Uusi valmentaja löytyi nopeasti ja Pedro Monteiro ehti vetää kahdet harjoitukset uudelle joukkueelleen ennen sarjakärjen kohtaamista. Ei siis helpoin tilanne.

Yleensä valmentajanvaihdos saa aikaan pikaisen energiapistoksen ja valmentajan on helpoin alkaa rukkaamaan joukkuetta puolustuspelistä. Siinä Korihait onnistui mainiosti. Se pisti jatkuvaa painetta Teemu Rannikon poissaollessa Aatu Kivimäkeen, Jack Gibbsiin ja Henri Kantoseen eivätkä takamiehet saaneet hetken rauhaa.

- Kova iltapuhde oli ja Korihait tuli tosi kovalla energialla peliin. Meillä on ollut vähän ongelmia aggressiivista puolustusta vastaan ja nyt saatiin tosi hyvä harjoitus siihen. En muista, että joku on tullut noin kovaa päälle, pohti lähes 28 minuuttia kellottanut Kivimäki.

 

Korihait tulikin päälle kuin yleinen syyttäjä heti aloitushypystä lähtien ja vei avauskympin 25-22. Se johti parhaimmillaan kymmenellä pisteellä ja kotihahmo oli kolmosillaan Bryan Coleman (8). Vilppaan sytyttäjäksi nousi kahdeksan pinnaa taistellut Riku Laine. Toisella jaksolla Korihaiden joukkuevirheet täyttyivät jo alle kahden minuutin, mutta hyvä peli-ilme jatkui. Kun heittopelikin oli kohdallaan, puoliaikajohto 50-44 ei ollut ihme. Kotijoukkue upotti kakkoset 77.8% ja kolmoset 50.0%. 

Kolmas jakso oli puolestaan hienoisesti Vilppaan ja ero kaventui pisteeseen 73-72. Coleman kokosi 17 pinnaa ja Brandon Conley 13. Vilppaasta Ballard heitti 17, Juho Nenonen 14. Päätösjaksolla Vilpaan johto oli suurimmillaan 84-89, mutta voittajasta ei ollut  vielä mitään tietoa. Stephon Jelks nosti vapareillaan Korihait 98-95 johtoon 1:38 jäljellä. Toisessa päässä Kivimäki osui toisella vaparillaan ja Vilpas nousi johtoon Ballardin andykkösellä ajassa 0:58. Korihaiden aikalisän jälkeen Chris Jenkins ajoi kotijohdoksi 100-99, mutta sai toisessa päässä viidennen virheensä ja Jack Gibbs kuittasi vapareista vieraat 100-101 johtoon. 

Kelloon jäi 28 sekuntia, mutta Emil Djeenin kolmonen ei osunut. Vilpas sai levypallon ja Ballard lähetti Gibbsin nopeaan hyökkäykseen. Lay-up sisään, Topias Kuukkaselle virhe päälle ja Gibbs bonusvaparista 100-104. Korihait pelasi pallon nopeasti Colemanille, jonka kolmonen sujahti sukkana sisään, mutta aikaa ei jäänyt enää enempään. Vilpas pelasi pallon sivurajasta kentälle ja summerin soidessa pisteet matkasivat Saloon 103-104.

 

Antonio Ballardilta nähtiin jälleen voimakas esitys. 27 pistettä syntyivät hyvällä tarkkuudella (9/13) ja koreista kolme tuli hyökkäyslevyreistä. Aatu Kivimäki (14/3/7 syöttöä) hoiteli takamiehen tonttia kovassa prässissä mallikkkaasti ja heittopelinsä kanssa kangerrellut Jack Gibbs (14/4/4 syöttöä) nousi tärkeillä koreillaan lopussa esiin. Mikko Koivisto (12/0/4 syöttöä) osui kaarelta 4/5 ja Juho Nenonen heitti 16 pinnaa. Muut: Jamie Skeen 8/3, Henri Kantonen 2/1, Miikka Luosmaa 3/1, Riku Laine 8/1. 

- Valmentajanvaihdos tuo lyhyellä tähtäimellä paljon energiaa. Haastava lähtökohta meille, kun ei tiedetä vastustajan pelitavasta ja kaksi äijää on pois kokoonpanosta. Korihait pelasi tosi hyvän pelin ja olen tyytyväinen voitosta. Pistekin riittää voittoon ja tänään oltiin ihan hyviä, totesi Joonas Iisalo.

 

Korihaiden esitys oli oikein positiivinen ja tällaisilla otteilla voittoja kyllä tulee. Bryan Coleman (22/4) pelasi elämänsä pelin ja kolmoset osuivat 5/7. Brandon Conley (18/5) ja Emil Djeen (11/1/4 syöttöä) toivat penkiltä tulivoimaa ja 210-senttinen Mika Nuolivirta (12/1) osui heitoistaan 6/8. Jelks ja Jenkins upottivat 13 pinnaa mieheen.

- Kahdet treenit alla ja keskityimme niissä puolustukseen ja perussääntöjen luomiseen. Enempään ei ollut aikaa, totesi uusi luotsi Monteiro tyytyväisenä joukkueen esitykseen.

 

Vilppaan liigapelit jatkuvat vasta sunnuntaina, jolloin se matkustaa isolle kirkolle Seagullsin vieraaksi. Keskiviikkona pelataan Suomen cupin välieräpaikasta KTP Basketia vastaan Salohallissa. Vilppaan juhlat jatkuivat lauantaina Turun Logomossa, jossa seura palkittiin ensimmäistä kertaa Varsinais-Suomen parhaana joukkueena ja kapteeni Teemu Rannikko parhaana urheilijana toista kertaa peräkkäin. Hienoja tunnustuksia!    

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit