Uutiset & Artikkelit

12.02.2019 20:55
Vilpasvikings.fi

Karhulla kymmenes voitto kiikarissa keskiviikkona

Huomenna on luvassa erittäin mielenkiintoinen matsi, jossa kohtaavat sarjan tämän hetken kaksi kovinta joukkuetta. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikko on Salohallissa GAMEDAY. Vilpas saa tällä kertaa arvovieraita Pohjanmaalta, kun viime kevään finaalivastustaja ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhubasket saapuu etelän lämpöön ja loskaan. Karhun meno on ollut vakuuttavaa, sillä se on noussut pikkuhiljaa sarjakakkoseksi eikä ole hävinnyt peliäkään tämän vuoden puolella. Lauantaina se venytti voittoputkensa jo yhdeksään Pyrinnön kustannuksella ja hakee keskiviikkona sitä kymmenettä Salohallista. Mitä siihen sanoo Vilpas? 

 

- Teemu Rannikko ja Brandon Taylor ovat toivottavasti mukana keskiviikkona, joten odotan mielenkiinnolla päästä Karhun kimppuun täydellä rosterilla, totesi Joonas Iisalo sunnuntaina Helsingin Kisahallissa voitetun Seagulls-ottelun jälkeen. Molemmat joukkueet ovat hienossa vireessä ja keskiviikon kärkikamppailusta onkin tulossa tähänastisen kauden odotetuin tapahtuma. Vilppaalla on koossa 27 ottelusta 23 voittoa ja sarjajohto kakkosena olevaan Karhubasketiin on kymmenen pistettä. Kauhajoella on koossa 18 voittoa ja kahdeksan tappiota. 

 

Valmentajakaksikko Jussi Laakso & Janne Koskimies on keittänyt pitkin kautta sellaista käärmekeittoa, että mestarilla on saumat vaikka mihin. Ja erikoisella tavalla, se on pakko myöntää. Karhu hankkiutui eroon kahdesta parhaasta pistemiehestään (Durrell Summers 22.9 pistettä, Michael Moser 17.7 pistettä) ja sen jälkeen metsän kuningas lähti tapojensa vastaisesti lentoon. Se liito on kestänyt nyt yhdeksän peräkkäisen voiton ajan. Pohjalaisten viimeinen tappio on joulukuun lopulta Pyynikiltä 83-80 ja kosto oli suloista lauantaina, jolloin Karhu voitti tamperelaiset kotonaan 86-79. 

Päävalmentaja Laakson tehtävää on helpottanut, että ulkomaalaisosasto toimii vaihdosten jälkeen kuin junan vessa. Bojan Sarcevicin (9.3/5.6 syöttöä) taidot pelintekijänä ovat kaikkien tiedossa ja viime kevään kultamitalisti Rene Rougeau (15.3/7.3) pelaa tasaisesti illasta iltaan. Kun Karhu julkaisi joulukuun puolivälissä Greg Manganon (17.5/7.8) sopimuksen, eväät menestykselle kasvoivat oleellisesti. Cameron Jones (19.1/4.7) on osoittautunut mainioksi hankinnaksi ja neljännen jenkkipaikan on Taylor Johnsin loukkaannuttua täyttänyt "varajenkiksi" hankittu Marvin Singleton (7.6/3.2). Heti alkusyksystä loukkaantuneen Kazembe Abifin (10.5/2.0) pelit ovat jääneet kahteen.

Karhun vahva meno voitosta voittoon on ollut pieni yllätys, sillä siksi kapealla rosterilla Pohjanmaalla mennään. Ikävä yllätys oli erinomaisen kauden Kauhajoella pelanneen Okko Järven nilkkavamma ja useamman viikon sairasloma. Paikallispelissä Kobria vastaan (81-71) voitto taisteltiin kuudella miehellä ja viisikon pienin peliaika oli Sarcevicin 35:23. Pyrintöä vastaan coach Laakso sai kentälle seitsemän miestä eli Eero Innamaan (16:36) lisäksi Mikael Laihosen (6:07). Kysymys kuuluukin: kuinka pitkään Karhubasket jaksaa painaa näin suurilla minuuteilla? Tuleeko jossain vaiheessa seinä vastaan?

 

Suurella todennäköisyydellä Teemu Rannikko palaa keskiviikkona pyörittämään Vilppaan peliä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan tilanne on täysin erilainen, sillä päävalmentaja Joonas Iisalon ongelma on ollut enemmänkin löytää kaikille riittävästi peliaikaa. Kukaan ei ole joutunut rehkimään liikaa ja suurimmat minuutit on kellottanut Jamie Skeen (25:46). Pyrintö-pelissä loukkaantunut Teemu Rannikko alkaa olla pelikunnossa, samoin kaksi ottelua sivussa ollut Brandon Taylor. Kaksikko oli sivussa vielä sunnuntaina voitossa numero 23. Seagulls kaatui tasaisen ottelun jälkeen Kisahallissa 83-89 ja se venytti salolaisten sarjajohdon kymmeneen pisteeseen. 

Mikäli Karhu kaatuu Salohallissa, runkosarjan voitto on taas askeleen lähempänä. Toisaalta, mikäli Karhu haluaa tavoitella ykköspaikkaa, sillä ei oikeastaan ole varaa hävitä Salossa. Panosta keskiviikkoon löytyy siis kiitettävästi. Viimeistään keskiviikon aamutreenien jälkeen nähdään, millä kokoonpanolla Vilpas lähtee hallitsevaa mestaria kaatamaan. Ottelu on samalla Vilppaalle viimeinen ennen maajoukkuetaukoa. Iisalon, Rannikon, Nenosen ja Taylorin pelit tosin jatkuvat vielä Virossa ensi viikonloppuna, sillä nelikko on mukana Tarton All Stars -tapahtumassa lauantaina. Muut pääsevät huilaamaan jo hieman aiemmin.

 

Vilpas Vikings - Karhubasket keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä OP Lounaismaa. Tervetuloa!  Osta liput matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit