Uutiset & Artikkelit

07.02.2019 20:31
Vilpasvikings.fi

Ballard hurmasi Salohallin - Vilpas välieriin Lahtea vastaan

Ballard pamautti kauden komeimman donkin Salohallissa ja viimeisteli matsissa vakuuttavat 29p ja napsi 11 levypalloa. Kuva Markus Moisio.

 

Salon Vilpas jatkaa Suomen cupin välieriin. Asia varmistui keskiviikkona, kun se kaatoi Korisliigajoukkueiden kohtaamisessa KTP-Basketin 98-86 (53-38). Illan tähti oli Antonio Ballard, jolla virtaa riitti vaikka muille jakaa. Ballard runnoi 29 pistettä upeiden donkkien sävyttämänä ja raapi 11 levypalloa kotkalaisten keskeltä. Välierässä Vilpas kohtaa I divisioona A:ta suvereenisti hallitsevan Lahti Basketballin Lahden Suurhallissa ja toisessa välieräottelussa ottavat yhteen cupin yllättäjä Munkkiniemen Kisapojat sekä voittaja ottelusta Pyrintö-FoKoPo.

 

Vilpas lähti otteluun ilman alaraajavammaisia Teemu Rannikkoa ja Brandon Tayloria. Kotkalta cupin kolmen ulkomaalaisen säännön takia huilivuorossa oli uusin tulokas Jalen Jackson, mutta pitkään sivussa ollut Juho Lehtoranta nähtiin jo parketilla. KTP aloitti vahvasti ja johti heti alkuun 0-6. Vilppaan kolmosrumballa tilanne kääntyi nopeasti ja ensimmäiselle tauolle mentiin kotijohdossa 25-22 Ballardin koottua jo 12 pinnaa.

Ero kasvoi tasaisesti toisen kympin aikana ja neljässä minuutissa Vilpas johti jo 15 pisteellä. Erityisen vahva se oli levypalloissa, sillä kotkalaisille ei annettu yhtään hyökkäyslevyriä ja korinalustojen hallinnasta kertoo levyriero 26-12. Ballardilla oli koossa 18 pistettä ja Mikko Koiviston silkinpehmeä heitto toimi 15 pinnan edestä. Vieraiden tehoista vastasivat Michael Pounds (10) ja Antto Nikkarinen (8).

Kolmannella kympillä ero kasvoi nopeasti 20 pisteeseen 62-42, mutta coach Kaminen sai pumpattua joukkoihinsa sen verran lisävirtaa, että ero kaventui 10 pisteeseen 70-60. Päätöskympille mentiin kotijohdossa 77-65 ja Ballardin pistesaalis nousi 23 pinnaan. Viimeisellä jaksolla Kotkan virhetili alkoi vaikeuttaa pelaamista ja ennen summeria kentän joutuivat jättämään Kevin Langford (14/4) ja Tyrell Nelson (19/11). Ballard huudatti kotiyleisöä (975) komealla niskantakaadonkillaan eikä KTP  päässyt enää seitsemää pistettä lähemmäksi. Loppunumerot Salohallissa 98-86 ja cupvoiton metsästys saa jatkua.

 

Kuva Markus Moisio.

 

Otteluisäntä Säästöpankki palkitsi ansaitusti Ballardin (29/11) ja oman ruutunsa täyttivät myös Jamie Skeen (20/8), Jack Gibbs (17/3), Mikko Koivisto (18/3), Juho Nenonen (6/4). Riku Laine (4/4), Henri Kantonen (2/2), Miikka Luosmaa (1/4) sekä kahdeksan syöttöä jaellut Aatu Kivimäki (1/3). Vieraista raati palkitsi Antto Nikkarisen (18/3/6 syöttöä) ja juuri kahden vuoden jatkosopparin KTP:n kanssa tehnyt Michael Pounds heitti 19 pinnaa. 

 

Seuraavaksi Vilpas matkustaa sitten cuphengessä Lahteen ja nyt selvitellään välierien päivämäärää. Vilppaan ohjelman vuoksi helmikuu on täysin mahdoton yhtälö, joten pelipäivää haetaan maaliskuun alusta. Varmaa on, että yleisöä Suurhalliin saadaan kivasti paikalle, sillä Lahti on koonnut I divisioonan kotiotteluihinsa kunnioitettavat 897 katsojaa per peli. PeU Basketin divarikumppani Munkkiniemen Kisapojat varmisti oman välieräpaikkansa voittamalla keskiviikkona Järvenpäässä Raidersin 64-68. MuKin vastustaja on vielä auki, sillä Pyrintö ja FoKoPo ottavat yhteen puolivälierässään vasta 22. helmikuuta. Otteluparien voittajat kohtaavat Suomen cupin finaalissa maaliskuun puolivälissä.  

 

Seuraava kotiottelu

Osta liput matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit