Uutiset & Artikkelit

26.06.2019 10:28
Vilpasvikings.fi

PeU Basket vahvistuu Trenton Thompsonilla

Pienen Perniön koripalloylpeys PeU Basket jatkaa koripallon I divisioona B:ssä Samu Kaaresvirran alaisuudessa myös ensi kaudella ja yhteistyö Salon Vilppaan kanssa toimii entiseen tapaan. PeU Basket tulee olemaan edelleen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa ryyditettynä yhdellä amerikkalaispelaajalla. Tulevalla kaudella seuran pelipaidan pukee päälleen 198-senttinen Trenton Thompson, joka harjoittelee osan viikkoa myös Vilppaan liigamiehistön kanssa.

22-vuotias Thompson pelasi koko yliopistouransa NAIA:n puolella ollen Asbury Collegen kantava voima neljän vuoden ajan. Siitä kertoo Asburyssä syntyneet huikeat 2415 pistettä ja monipuolinen laitahyökkääjä valittiin kaksi kertaa NAIA All American -joukkueeseen. Päättyneellä kaudella Kentuckyn mies oli konferenssinsa paras korintekijä 22.5 pisteen keskiarvolla napsien 8.5 levypalloa ja 2.0 torjuntaa peliä kohden. Kolmoset hän pussitti 42 prosentin tarkkuudella. Vuotta aiemmin Thompson valittiin vuoden pelaajaksi hurjalla 26.8 pisteen keskiarvolla.
Vilppaan uusi päävalmentaja Ville Tuominen on tyytyväinen hankinnasta, sillä Thompson tuo mielenkiintoisen lisän liiga-Vilppaan treenivahvuuteen ja ikänsä puolesta Thompson voi myös pelata tarvittaessa Vilppaan liigamiehistössä rinnakkaislisenssillä.
- On aina mukava jutella pelaajan kanssa, joka haluaa vain mahdollisuuden pelata ja Trenton vaikutti todella tyytyväiseltä tarjoamastamme järjestelystä. Reggie Dillard on hyvä esimerkki siitä, että tuosta roolista voi ponnistaa eteenpäin ja luoda uraa. Hienoa saada Trenton mukaan toimintaamme, toteaa Tuominen.

PeU Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta on samoilla linjoilla.
- Etsimme tänä vuonna hieman isompaa ja monipuolisempaa vahvistusta PeU Basketin riveihin. Uskon, että Trenton on juuri sopiva palanen meille. Hyvä levypalloissa, kova kolmen pisteen heittäjä, sekä hyvät korinalusliikkeet omaava 3/4 paikan pelaaja. Hän on ollut kolme viimeistä vuotta koulunsa "kingi" tilastojen valossa ja samaa roolia on täälläkin tarjolla, arvioi Kaaresvirta.

I divisioona B:ssä pelaa ensi kaudella 12 joukkuetta. PeU Basketin lisäksi siellä nähdään EBT, Hyvinkään Ponteva, Jyväskylän Weikot, KaU Koris, LrNMKY, PuHu Juniorit, Raholan Pyrkivä, Pyrintö Akatemia B, Tapiolan Honka, Ura Basket ja Äänekosken Huima. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan (22 ottelua), kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin ja finaalien voittaja nousee A divisioonaan. Kaksi heikointa putoaa II divisioonaan.

Trenton Thompson Eurobasket profiili

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit