Uutiset & Artikkelit

11.05.2018 11:06
Vilpasvikings.fi

Riikka Juntunen Vilppaan koripallon puheenjohtajaksi

Sakke Ojala voi hyvillä mielin luovuttaa seuran johtovastuun Riikka Juntuselle.
Viisi vuotta Salon Vilppaan koripalloa johtanut Sakke Ojala jättää seuran puheenjohtajan nuijan uusiin käsiin. Seuran kevätkokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Riikka Juntusen. 44-vuotias liikuntatieteen maisteri on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n toiminnanjohtaja ja hän on toiminut aktiivisesti Vilppaan koripallon valmennuksessa, hallituksessa sekä juniori- ja harrastejaoston puheenjohtajana.
Puheenjohtajan paikan jättävä Ojala lähtee ykköspallilta hyvillä mielin.
- Jatkumo on se asia, jolla katsotaan rakentavasti tulevaisuuteen. Seuratyössä tarvitaan uusia seura-aktiiveja, uusia ideoita ja uutta energiaa. Nyt on mielestäni hyvä aika uusille tuulille ja puheenjohtajavaihdokselle. Vilppaan seuratoiminta on kehittynyt aimo harppauksin eteenpäin ja Vilpas koripallo ry:llä menee tällä hetkellä erittäin hyvin. Toiminta on ammattimaista, olemme pystyneet palkkaamaan useita päätoimisia työntekijöitä, harrastajamäärät ovat nousussa ja taloudellinen tilannekin on tällä hetkellä paras seurahistoriassa, toteaa Ojala.
Miehen sydän sykkii edelleen vahvasti Vilpas-tahtiin ja rooli jatkuu seuran hallituksen jäsenenä. 55-vuotias Ojala on puheenjohtajan pestin ohella toiminut Vilppaassa viisi vuotta seuran junioritoimenjohtajana ja kunnioitettavat 11 vuotta AND1-turnauspäällikkönä.
- Olen ollut mukana Vilppaan toiminnassa 15 loistavaa vuotta ja toivottavasti olen onnistunut antamaan jotain koko seuratoiminnalle. Haluankin kiittää lämpimästi kaikkia vilpaslaisia. Puheenjohtajan nuija on helppo siirtää Riikan käsiin ja toivottaa onnea hienoon pestiin. Oi Vilpas on! kiittelee Ojala.
Turussa syntynyt Riikka Juntunen (os. Rusi) otti ensiaskeleensa koripallon parissa Turun Riennossa, mutta laji vaihtui soutuun, jossa hän saavutti alle 23-vuotiaiden EM-pronssia pariairokaksikossa Pirita Luolamaan kanssa. Liikuntatieteiden opinnot veivät nuoren naisen Jyväskylään ja sieltä liikunnan lehtoriksi Rovaniemelle. Työn ohella hän aloitti valmentajana näkövammaisurheilun parissa, naisten maalipallomaajoukkueessa. Kirkkain kruunu tuli 2007, jolloin Juntusen valmentama Suomi otti EM-kultaa. Uusi työpaikka VAU ry:ssä vei Juntusen napapiiriltä Helsinkiin, ja siitä päätöksestä Vilpas saa olla kiitollinen.
- Moni asia on sattumasta kiinni. Salosta oli sopiva matka Helsinkiin ja 5-vuotias Joona-poikamme halusi päästä pelaamaan korista. Ajauduin nopeasti Antilan Chrissen ja Iltasen Tuukan kanssa Vilppaan palloilukoulun ohjaajaksi ja sitä kautta Passeli-liigan järjestelyihin. Oma palkkatyöni urheilun parissa on hallinnollista ja seuratoiminta tarjoaa mahdollisuuden olla mukana viemässä eteenpäin lasten ja nuorten liikuntaa. Tämä on minulle täydellinen yhdistelmä. Työskentely Vilppaan juniorijaostossa ja hallituksessa on ollut iloista aikaa ja olemme kasvaneet yhdeksi isoista suomalaisista korisseuroista. Seuratoiminta ei ole helppoa, mutta se on palkitsevaa. Vilpas oli ensimmäinen yhteisö, joka otti meidät mukaan muuttaessamme Saloon ja se on ollut iso osa perheemme elämää siitä asti, kiittelee uusi puheenjohtaja.
Turun Aurajoen urheilulukion soutuajoista on jo aikaa, mutta virtaa Juntusella riittää edelleen.
- Vilppaassa asiat ovat hyvin. Meillä on halua kehittyä ja viedä toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Minulle on suuri kunnia ja haaste jatkaa seuran puheenjohtajana Sakke Ojalan ja Keijo Poutiaisen jalanjäljissä. Seuraa voi johtaa yksin, mutta menestyvän seuran johtaminen edellyttää erilaisia ihmisiä ja osaajia, joilla on yhteinen tavoite. Minulle on tärkeää, että olemme erilaisia, mutta elämme todeksi yhteistä tavoitetta. Sillä tiellä olemme olleet ja samalla tiellä haluan jatkaa, korostaa Juntunen.
Koris on mukana myös tuoreen puheenjohtajan harrastuksissa, sillä Riikka kuuluu Vilppaan kuntokorisnaisiin.
- Pelaan kentällä ykköspaikkaa, mutta jos saan itse päättää, menen nelosena. Mulla on iso ego, nauraa Juntunen. 
Kevätkokous valitsi seuran hallituksen tulevalle kaudelle: pj. Riikka Juntunen, jäsenet Sakke Ojala, Antero Jokinen, Jukka Kataja, Arto Manninen, Jukka Brandt, Jouni Niemi, Keijo Poutiainen sekä uutena jäsenenä Tiina Pelander.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit