Uutiset & Artikkelit

13.05.2018 18:25
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Karhubasketin ryöstöretki Salohalliin onnistui

Voi rähmä! Vilppan kauden toinen kotitappio osui ikävään paikkaan, sillä Korisliigan kolmas finaaliottelu tuskaisen helteisessä Salohallissa päättyi kauhajokisten voittoon 79-83 (38-37). Se tarkoittaa kotiedun siirtymistä Varsinais-Suomesta Pohjanmaalle. Ottelusarja muuttuu nyt pelattavaksi kahden päivän välein eli Vilppaalla on mahdollisuus vallata kotietu takaisin jo maanantaina, jolloin finalistit kohtaavat taatusti täydessä Kauhajoen liikuntahallissa. Karhubasketin vierasvoitto perustui aggressiiviseen puolustukseen ja parempaan levypallopelaamiseen. Joukkueiden parhaina palkittiin Jaylon Brown (21/1) ja Greg Mangano (18/14).

Asetelma Salohalliin
Finaalisarjan Game3 saa nauttia loppukevään lämmöstä ja korkeapaine nostaa lämpötilaa myös Salohallin lehtereillä. Paita liimautuu selkään ja yleisöä paikalle saapuu 1963. Mukana huumassa myös YLE2 kameroineen ja tunnelma katsomossa nousee minuutti minuutilta. Karhulauman fanijoukot saapuvat hyvissä ajoin hallille ja toinen pääty värjäytyy oranssiksi. Ultras virittää toisessa päädyssä laulujänteitään ja luvassa on huikea parituntinen. Let´s play!

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-Karhubasket 79-83 (13-18, 25-19, 23-23, 18-23)
Vilpas: Jaylon Brown 21/1/4 syöttöä, Tobin Carberry 15/4, Javontae Hawkins 13/5, Aaron Jones 12/14, Mikko Koivisto 6/1, Aatu Kivimäki 5/2/4 syöttöä, Juho Nenonen 3/2, Matias Ojala 2/5, Miikka Luosmaa 2/3.
Karhubasket: Flenard Whitfield 19/10, Greg Mangano 18/14, Rene Rougeau 17/7, Bojan Sarcevic 13/4/11 syöttöä, Kelvin Lewis 6/0, Juho Lehtoranta 4/4, Joonas Lehtoranta 4/2, Henri Kantonen 2/2.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Jaylon Brown aloitti korinteon tällä kertaa ja Hawkinsin kolmosella Vilpas johti 7-2. Sitten esiin astui Mangano kolmosineen ja Karhun johto oli parhaimmillaan seitsemässä (11-18). Eka tauolle numeroista 13-18 ja kummankaan heittopelissä ei hurraamista. Vilppaan kolmoset 1/4, Karhulla 3/12. Karhu haki viisi irtopalloa Vilppaan korilta.
2) Vilpas nousi tasoihin 18-18 Miikka Luosmaan tip-inillä ja kotijohto näki päivänvalon Tobin Carberryn kakkosella 32-31. Loppuhetkillä Ojalalle kolmas virhe ja puoliaikajohdon 38-37 niittasi Carberry kulmakolmosella summerin soidessa. Kaukoheitot osuivat paremmin, kuten tarkkuudet kertovat (Vilpas 5/10, Karhu 6/20). Manganolla koossa jo kolme kolmosta ja kakkosjakson hahmot Carberry (9), Jones (6) ja Rougeau (7).
3) Kolmas jakso mentiin tasatahtiin 23-23. Vilppaan johto parhaimmillaan +6 (49-43), mutta viimeiselle tauolle pisteen kotijohdossa 61-60. Vilppaan kolkit nyt 9/17, Karhun 7/24. Aatu Kivimäelle viiden pisteen jakso, Karhulta Rougeau ja Whitfield pussittivat kuusi pinnaa mieheen.
4) Päätösjakso mentiin pienessä vierashallinnassa. Nousu alkoi Manganon kolmosella 67-69 (5:28) ja ratkaisun makua nähtiin neljä minuuttia myöhemmin Whitfieldin nostaessa Karhun jo seitsemän pisteen karkumatkalle 73-80. Kotitoiveet nousivat vielä kerran 21 sekuntia ennen summeria, kun Mikko Koivisto latasi kulmakolmosella 78-80. Vierasvoiton hoiteli kotiin Kelvin Lewis, joka säkitti vapariviivalta Karhun kolme viimeistä pistettä. Ne olivat miehen ainoat pinnat koko peliin, mutta sitäkin tärkeämmät. Karhubasketilta Sarcevic pelasi 35 minuuttia, Mangano 34, Rougeau 34 ja Whitfield 31. Vilppaalta 30 minuutin rajan ylitti vain Aaron Jones (32:24).

Ottelun ratkaisu
Levypallot. Karhubasket voitti ne 42-49 ja hyökkäyspäästä se haki peräti 15 irtopalloa kuuden eri pelaajan voimin. Vilppaan ongelma numero yksi oli Bojan Sarcevic. Bosnialainen aloitti haparoiden upottaen viidestä ensimmäisestä kolmosestaan yhden. Vaikka miehen koko ottelun kolkkisaldo 3/12 ei ollut huimaava, tärkein osui neljä minuuttia ennen loppua. Tuolla heitolla Karhu karkasi 71-76 johtoon. Takamiehen tärkeydestä kertoo yksitoista koriinjohtavaa syöttöä ja tällä kertaa myös penkkipisteet menivät selvästi Karhulle, 16-32. Oma osuuutensa vierasvoittoon oli myös Greg Manganolla (18/14) ja hänen neljällä onnistuneella kolmosella. Flenard Whitfield jatkoi erinomaista finaalisarjaa tupla-tuplalla 19/10.

Parhaat pelaajat
Otteluisäntä Promopaja palkitsi vieraista Ultrasin kanssa omaa nokitteluaan käyneen Manganon. Ultras jaksoi "kannustaa" Manganoa omalla laulullaan ja iso mies kuittaili takaisin jokaisen kolmosen jälkeen takaisin.
- Tuntuu hyvältä, mutta ellemme hoida hommaa kotona, tämä voitto ei merkitse mitään, totesi Mangano jatkosta.
Vilppaasta palkinnon pokkasi 21 pistettä heittämällä ja ajamalla luikerrellut Jaylon Brown.
- Hävisimme tänään levypalloihin ja niissä täytyy parantaa maanantaiseen peliin. Sarcevicin palloskreenit on puolustettava paremmin ja Manganon kolmen pisteen heittoja on pystyttävä rajoittamaan, arvioi Brown Kauhajoen maanantaita.

Ottelun erikoisuus
Vapaaheitot. Kummankin finalistin käsi tärisi oudosti vapariviivalla. Vilpas osui 7/13 eli 54%, Karhulla meni vieläkin heikommin (8/17) ja prosentiksi 47.

Coach corner
Laakso: "Voittoon täytyy tietysti olla tyytyväinen, mutta jos emme ole maanantaina valmiita ja hoideta hommaa kotona, joudumme voittamaan täällä toisen kerran. Emme missään tapauksessa luule, että sarja on ohi ja keskitymme yhteen peliin kerrallaan. Meidän peli on kehittynyt koko ajan intensiteetissä, fyysisyydessä ja levypallopelaamisessa."
Iisalo: "Vaikea on juosta, jos annat vastustajalle 15 hyökkäyslevypalloa. Voisi jossitella, mutta lopputulosta se ei muuta miksikään. Tämä on maalintekopeli ja me ei tehdä parhaillaan koreja niistä paikoista mistä pitäisi. Syöttölukemat ovat koko ajan liian alhaisia. Ulkona olisi heittäjiä vapaana, mutta pakotetaan huonompiin ratkaisuihin. Ei tämä meille uusi tilanne ole, Kotkaa vastaan oltiin 0-1 tappiolla. Nyt ei voi ajatella pitempään kuin maanantain peliin. Haetaan sieltä kotietu takaisin ja ottelusarja on taas toisenlainen."
Game4 edessä jo maanantaina
YLE2 tullessa mukaan kuvioihin ottelusarjan rytmitys muuttuu ja loppufinaalit pelataan kahden päivän välein. Sen ei pitäisi olla minuutteja paremmin jakavalle Vilppaalle ainakaan rasite. Varmaa on, että maanantaina kohdataan Kauhajoella ja keskiviikkona Salossa. Tarvittaessa jatketaan perjantaina Karhuluolassa ja taatusti viimeinen mahdollinen pelipäivä on maanantai 21. toukokuuta. se tarkoittaa, että Vilppaan on haettava yksi vierasvoitto ja ensimmäinen mahdollisuus siihen tarjoutuu heti huomenna. Eiköhän oteta se heti! Vilppaan faniryhmästä osa on jo matkalla kohti Kauhajokea, sillä Ultrasin Matti Harju ja Niko Kallioniemi näyttävät viikingeille mallia sisusta ja asenteesta. Urheat miehet polkevat tandemilla pelipaikalle. Matka alkoi Hometownista äitienpäivänä ja Porin yötauon jälkeen kaksikko on maanantaina paikalla kannustamassa omiaan. Hattu päästä!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit