Uutiset & Artikkelit

15.05.2018 20:19
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Karhubasketilta täystyrmäys, finaalisarja katkolla keskiviikkona

Vilppaan toisesta vierailusta Kauhajoen liikuntahallille tuli täydellinen pannukakku. Vilpas oli joukkue ilman johtajaa ja kun Karhubasketille sattui todellinen ilotulituspäivä, neljäs finaali ratkesi jo varhaisessa vaiheessa. Puoliajalla kotijoukkue johti Rene Rougeaun johdolla peräti 26 pisteellä ja Karhulauma villitsi oranssin kotikatsomon huutomyrskyyn. Vilpas pääsi kaventamaan loppuhetkillä eron 18 pisteeseen, mutta se ei muuta kylmää tosiasiaa. Karhubasket saapuu keskiviikkona Salohalliin 3-1 johdossa ja on enää voiton päässä pantteripatsaasta. Mikäli Vilpas haluaa jatkaa ottelusarjaa perjantaille, tahtopussista on kaivettava aivan toisenlaiset lääkkeet mitä Kauhajoella oli käytössä. Kotivoitto keskiviikkona, perjantaina Kauhajoelle uudella asenteella ja se ratkaiseva Game7 maanantaiksi Saloon. Tähän on pakko uskoa, Go Vilpas!

Asetelma Pohjanmaalle
Maanantaina on hieno ajella kohti Pohjanmaata. Aurinko porottaa ennätyslukemissa, riisiä ja kanaa Huittisissa sekä kahvitauko Honkajoella. Oranssit pihapatsaat tien varressa johdattavat bussin liikuntahallille. Hallissa on kuuma, oranssi on edelleen suosikkiväri katsomossa ja neljäs finaali valmis alkamaan tv-kameroiden edessä. Ja kuultiinhan sitä Klamydiaakin ennen aloitusheittoa... Vilppaalta yksi muutos edellisiin peleihin. Aatu Kivimäki on nostettu aloitusviisikkoon Jaylon Brownin tilalle. Karhubasket jatkaa tutulla viisikolla Sarcevic-Kantonen-Rougeau-Mangano-Whitfield.

Lopputulos ja tilastot
Karhubasket - Vilpas 93-75 (31-17, 27-15, 17-16, 18-27)
Vilpas: Aatu Kivimäki 13/1/4 syöttöä, Javontae Hawkins 11/6, Jaylon Brown 10/1/4 syöttöä, Juho Nenonen 10/3, Mikko Koivisto 9/2, Tobin Carberry 8/4, Miikka Luosmaa 8/4, Aaron Jones 4/8, Matias Ojala 2/2, Riku Laine 0/2, Topias Kuukkanen 0/1.
Karhubasket: Rene Rougeau 22/7/6 syöttöä/3 torjuntaa, Flenard Whitfield 16/10, Greg Mangano 16/4, Kelvin Lewis 12/2, Bojan Sarcevic 11/5/7 syöttöä, Joonas Lehtoranta 11/1, Juho Lehtoranta 372, Henri Kantonen 2/4.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Kaikki näytti hyvältä Tobin Carberryn kiskaistessa ensimmäisen kolmosen pohjaan, mutta ottelun juoni kävi nopeasti selville. Karhun aggressiivinen puolustus pakotti Vilppaan menetyksiin ja jakson puolivälissä eroa oli jo 11 pistettä. Rene Rougeaun (13) johdolla Karhubasket johti 25-11 ja oli heittänyt kerran ohi! Karhulla koossa jo kahdeksan syöttöä ja neljä torjuntaa!
2) Kuten TV-selostaja AJ Sipiläkin totesi, Vilpas ei osu mistään ja Karhu upottaa kaikki heittonsa. Toisen jakson jälkeen taululla komeili uskomaton kotijohto 58-32 eli Vilpas oli yllätetty housut kintuissa. Vaikka pelitilanneheitot menivät tasan 33-33, tarkkuudessa oli valtava ero. Kakkoset 68%-38%, kolmoset 57%-24%. Rougeaus (15) rauhoittui hieman ja Mangano (12) nousi esiin. Vilppaasta Carberryltä (8) vahvin esitys.
3) Kolmas jakso alkoi nihkeästi ja molemmat joukkueet kivittivät heittonsa ohi. Kolme minuuttia ennen taukoa ero kasvoi ensimmäistä kertaa 30 pisteeseen Lewisin vapareilla. Tauolle numeroista 75-48. Game over.
4) Päätösjaksolla Iisalo päästi myös penkkiään irti ja Riku Laine ja Topias Kuukkanen korkkasivat ensimmäiset finaaliminuuttinsa. Viimeinen kymppi Vilppaalle 18-27, mutta se oli laiha lohtu. Joukkue heti pukukoppiin ja ajatukset kohti keskiviikon peliä.

Ottelun ratkaisu
Ensimmäisen puoliajan 26 pisteen teurastus. Tuollaisesta kuopasta on enää vaikea nousta. Karhubasket iski päälle sellaisella paineella, että Vilppaan pelihalut joutuivat koetukselle. Tilaa ei ollut ja Karhun heittopeli hipoi täydellisyyttä. Puolustuksessa se suojeli korinalustaa isojen miesten Mangano-Whitfield-Rougeau torjuntavoimalla ja avauskympillä nähtiin jo neljä heitontorjuntaa. Kun Bojan Sarcevic pääsi pyöritämään kotijoukkueen peliä halunsa mukaan, finaalisarjan suurin blow-out oli nähty. Vilppaan loppuhetkien kavennus 18 pisteeseen oli enää kosmetiikkaa, peli ratkaistiin aivan liian aikaisin.

Parhaat pelaajat
Pakko ihailla Karhun pelaamista ja joukkueen tehokasta esiintymistä molemmissa päissä kenttää. Heittopeli kulki koko joukkueen voimin ja Rene Rougeaulta jäätävä esitys. Kokenut laituri pussitti 22 pistettä, haki seitsemän levypalloa, jakeli kuusi syöttöä ja torjui kolmesti. Lisäksi Rougeau on erinomainen puolustuspelaaja, joten loistava hankinta Karhulta. Flenard Whitfieldille jälleen tupla-tuplailta ja Greg Manganolta normisuoritus omalla mukavuusalueellaan, kaarella. Karhun tärkein mies on silti takamies Bojan Sarcevic. Pitkän liigauran tehnyt Sarcevic on se moottori, jonka mukana Karhun peli pyörii ja taitava takamies löytää aina oikeat miehet oikeassa paikassa. Vilppaasta parhaana palkittiin Aatu Kivimäki ja puhtaat paperit saa myös yritteliäs Miikka Luosmaa.

Ottelun erikoisuus
Koripallossa ei voi vastustajalta ottaa kaikkea pois ja jotain on vain annettava. Karhun heittäjät on tarkkaan merkattu ja tilaa annetaan kaaren takana muille. Maanantaina nuo muut olivat Rene Rougeau ja Joonas Lehtoranta. Rougeau säkitti kolkkinsa 4/6 ja Lehtoranta 3/3. Kun kulkee niin kulkee...

Coach corner
Laakso: "Oikeastan hyvä, että yli 30 pisteen kotijohto kaventui lopussa 18 pisteeseen. Nyt kukaan ei päse miettimään, että sarja olisi ohi. Meillä on vain yksi tavoite ja se on voittaa kerran seuraavassa kolmessa ottelussa."
Iisalo: "Kotijoukkue oli oikein hyvä. Meidän täytyy ottaa tästä mukaan hyvät asiat, joiden päälle rakentaa ja kaivaa itseluottamusta. Emme ole vielä pelanneet omalla tasollamme ja Kauhajoki on pelannut huikealla tasolla."
Game5 ja paluu Salohalliin
YLE2:n karavaani matkaa keskiviikkona Salohalliin ja nyt punnitaan Vilppaan kyky nousta ahdingosta. Tosiasiahan on, että vaikka tie muuttui kivisemmäksi, mitään ei ole vielä menetetty. Mestaruuteen vaaditaan edelleen neljä voittoa ja perinteisesti mestaruuden katkaisupeli on se kaikkein vaikein. Karhu ei saavu Varsinais-Suomeen takki auki, mutta Vilpas ei ole vielä kertaakaan pelannut omalla tasollaan. Salohallin avauspelissä normipäivä riitti 11 pisteen voittoon, kolme seuraavaa on mennyt selkeästi alakanttiin. Nyt on palattava moodiin, jolla joukkue otti selvän runkosarjavoiton ja jolla Seagulls kaadettiin neljästi. Toivottavasti myös yleisöllä riittää uskoa yhteiseen unelmaan. Sitä tarvitaan keskiviikkona enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella.
Korisliigan finaali 5 Vilpas Vikings-Karhubasket keskiviikkona Salohallissa kello 18:15. BE THERE!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit