Uutiset & Artikkelit

10.05.2018 19:24
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Karhubasket tasoitti finaalisarjan Flenard Whitfieldin johdolla

Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso on sanojensa mittainen mies. Salohallin avaustappion jälkeen hän lupasi, että Saloon palataan lauantaina tilanteesta 1-1 ja niinhän siinä kävi. Laakson johtama Karhubasket otti keskiviikkona täydessä kotihallissaan kuuden pisteen kotivoiton Vilppaasta lukemin 85-79 (34-30) ja tasoitti finaalisarjan. Vilpas helpotti kotijoukkueen hommaa kivittämällä omat kolmosyrityksensä 4/36 ja häviämällä levypallot 42-33. Näillä lähtökohdilla voittaminen on vaikeaa. Kolmas finaali pelataan Salohallissa lauantaina kello 17:15.

Asetelma toiseen finaaliin
Keskiviikko ei ole ihanteellinen pelipäivä joukkueiden faneille, mutta noin 70 Vilppaan kannattajaa oli lähtenyt lämpimässä kevätsäässä Pohjanmaalle ja ryhmä jaksoi pitää hyvää mökää päällä ja lauluvalikoimaankin oli kehitetty uusia biisejä. Mieleen jäi ainakin Greg Manganolle omistettu kannustuslaulu... Koko Kauhajoki tuntuu elävän Karhubasketin mukana ja se on hienoa. Oranssia tunnustetaan joka puolella ja liikuntahallissa lämpötila nousi kesäisiin hellelukemiin. Karhuluolaan oli pakkautunut avauspeliin 1511 katsojaa ja se on reilun 13 tuhannen pohjalaiskaupungissa kunnioitettava määrä.

Lopputulos ja tilastot
Karhubasket - Vilpas 85-79 (16-11, 18-19, 27-20, 24-29)
Vilpas: Jaylon Brown 15/4, Javontae Hawkins 14/2, Aaron Jones 13/15, Tobin Carberry 13/5, Aatu Kivimäki 10/1, Matias Ojala 8/1, Juho Nenonen 5/2, Mikko Koivisto 1/0.
Karhubasket: Flenard Whitfield 22/2, Greg Mangano 17/6, Bojan Sarcevic 23/9/8 syöttöä, Rene Rougeau 14/8/6 syöttöä, Henri Kantonen 6/8, Kelvin Lewis 5/3, Juho Lehtoranta 5/4, Joonas Lehtoranta 2/0.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Aatu Kivimäen jakso. Jaylon Brownin nopeiden kahden virheen jälkeen Kivimäki tuli pyörittämään Vilppaan peliä ja tällä kertaa nuori mies keskittyi skoraamaan. Avausjakson 11 pisteestä Aatu heitti viisi. Vilppaan tuska kolmoskaarella näkyi, sillä kymmene ensimmäistä latausta suhahtivat ohi. Jakson 16 yrityksestä vain Kivimäki onnistui kertaalleen.
2) Vieraiden kolmostykitykseen pientä lohtua, sillä toisen jakson sado oli 2/8. Karhu sai aggressiivisellä puolustuksella Vilppaan hyökkäyksen staattiseksi ja peli meni pompotteluksi. Turhan usein hyökkäykset venyivät heittokellon loppuhetkille ja heittojen laatu laskee. Ensimmäisestä puoliajasta kertoo se, että Vilpas johti peliä 20 sekunnin ajan. Kivimäelle toiset viisi pinnaa, Karhulta Whitfield ja Mangano ylsivät samaan. Tauolle neljän pisteen kotijohdossa.
3) Kolmannen jakson puolivälissä Karhun johto kasvoi jo 15 pisteeseen. Hawkinsin ja Brownin heitoilla ero kaventui 11 pinnaan viimeiselle tauolle mentäessä. Kolmostuska jatkui (0/6) ja jakson hahmoksi nousi ensimmäisestä hyökkäyksestä avauspisteensä tehnyt Rene Rougeau. Laituri iski taululle 11 pinnaa ja sai hyvää tukea Manganolta (7).
4) Vilpas ei saanut eroa avuasvitosella juuri kavennettua. Se pääsi hetkeksi alle kymmenen pisteen (68-59), mutta jakson puolivälissä Whitfieldin kahdella peräkkäisellä korilla ero kasvoi taas 13 pinnaan. Manganon EU-virheen jälkeen toivo heräsi hetkeksi Matias Ojalan kaventaessz vapareista 73-64 ja perään Aaron Jones kavensi eron putbackdonkillaan seitsemään. Karhu ei hätääntynyt, vaan varmisteli voittoaan Rougeaun andykkösellä ja Manganon kolmosella (79-67). Viimeisellä minuutilla Jones kavensi eron taas seitsemään, mutta aika loppui kesken ja kotiyleisö pääsi aloittamaan iloisen pikkulauantain vieton Ojalan Pakarin terassilla.

Ottelun ratkaisu
Jos häviät levypallot 42-33 ja kivität ottelussa 32 kolmosyritystä harakoille, kuuden pisteen tappio tuntuu jopa yllättävän pieneltä. Karhubasket voitti avausjakson 16-11 ja kolmannen 27-20, Vilpas oli vahvempi toisella (18-19) ja päätösjaksolla (24-29). Silti Vilppaalla ei ollut oikein todellista saumaa nousta lopussa voittoon. Karhubasket pelasi järkevästi reilussa kymmenen pinnan johtoasemassa ja kuittasi Vilppaan kavennusten jälkeen toiseen päähän lähes poikkeuksetta. Ottelu olikin lähes käänteinen Salohallin avauspeliin verrattuna, tuolloin Vilpas piti johtonsa samalla maltilla. Lauantaina jatketaan taas Salohallissa ja samanlaiseen heittopäivään on vaikea uskoa. Vai mitä sanotte Vilppaan 11 prosentin kolmosluvuista Karhuluolassa: Carberry 1/4, Hawkins 0/4, Brown 0/5, Koivisto 0/6, Nenonen 0/5, Kivimäki 1/5, Jones 0/3. Mieluisa poikkeus oli Matias Ojalan 2/4...
- Tiukkaa peliä läpi ottelun. Karhu tuli peliin hyvin eikä meidän heittopeli ollut sitä, mitä olisi tällaiseen otteluun toivonut. Tänne on aina kiva tulla pelaamaan ja molemmissa halleissa on hyvä yleisö, kiitteli Ojala.

Parhaat pelaajat
Parhaita pelaajia ei yllättävää kyllä palkittu lainkaan. Subwayn setelit kävivät noutamassa Aaron Jones (13/15, tehot +23) ja Flenard Whitfield (22/2, tehot +20). Jälkimmäisen kohdalla valinta tosin tehtiin enemmän tunteella, sillä Rene Rougeaun indeksi oli parempi (+26) ja plus/miinuksissa ykkönen oli Juho Lehtoranta (+12). Vieraista esille voisi nostaa myös Jaylon Brownin, joka piti nopeilla ajoillaan joukkuetta mukana pelissä. Karhusta Bojan Sarcevic hätyytteli tripla-tuplaa jääden siitä vain kahden syötön ja yhden levypallon päähän. Vaisusti aloittanut Rene Rougeau (14/8/6 syöttöä) nousi isoon rooliin toisella puoliajalla eikä huomiotta voi jättää Manganon kovia heittojakaan.

Ottelun erikoisuus
Karhulle ei tilastoitu kotivoitossa yhtään riistoa, mutta syötöissä oli hirveä ero. Karhulle 21 passia, Vilppaalle kahdeksan. Kotijoukkue oli valmistautunut Vilppaan heittäjiin avausottelua paremmin ja etenkin Mikko Koivistolla oli ahdasta. Karhun "varajenkki" Flenard Whitfield oli pelkkää hymyä pelin jälkeen - ja syystäkin. Iso mies pussitti 22 pistettä heitoin 10/14 ja oli pelin ratkaisija numero 1. Whitfieldin kausi on ollut sieltä raskaammasta päästä. Hyvän alkukauden jälkeen iski polvivamma, joka piti miehen sivussa kuukausia. Hän päätti kuitenkin jäädä kuntouttamaan jalkaa Kauhajoelle ja paikka pelaavaan kokoonpanoon avautui Stephen Maxwellin loukkaannuttua välierissä. Nyt ei taida coach Laaksolla olla aikomustaakaan pistää varajenkkiään huilaamaan...

Coach corner
Laakso: "Teemana oli olla aggressiivisia ja aktiivisia puolustuspäässä. Game ykkösessä oltiin housut kintuissa ekat kolme minuuttia eikä päästy missään vaiheessa pelin pälle. Tähän peliin tehtiin pieniä korjausliikkeitä Vilppaan heittäjien kanssa. Ei Vilpas heitä montaa kertaa kolmosia 4/36 missään salissa. Vierasvoitto vaatii lauantaina täydellisen onnistumisen."
Iisalo: "Upea tunnelma hallissa ja oikea joukkue voitti. Karhu tuli kovaa kimppuun eikä oikein pystytty vastaamaan siihen. He olivat koko pelin niskan päällä. Heitettiin tänään paljon ohi ja Karhu pääsi iskemään niistä nopeita hyökkäyksiä. Syötöt meni 21-8 ja meille jäi pallo liikaa käteen. Siihen nähden lähden kuuden pisteen tappiolla luottavaisena lauantain peliin. Huomenna annetaan pääkopalle huilia ja palataan ylihuomenna hallille."
Kaksi huilipäivää ja lauantaina jatketaan Salohallissa
Finaalit jatkuvat lauantaina Salohallissa ja odotettavissa on viikonlopun kunniaksi paljon oranssia katsomon puolella. Game 3 starttaa kello 17:15. Vilppaan ja Karhubasketin 13 edellistä ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin, joten punaista päälle ja huutamaan Karhulauma nurin...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit