Uutiset & Artikkelit

17.05.2018 20:24
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Jaylon Brown sytytti Vilppaan kotivoittoon, perjantaina jatketaan Kauhajoella

Neljä bussillista Karhufaneja sai poistua Salohallista pettyneinä kohti Pohjanmaata. Mitalit oli lajiteltu valmiiksi tarjottimille, mutta niihin ei koskettu summerin jälkeen, sillä Vilpas ryhdistäytyi viime hetkellä ja kavensi otteluvoitot lukemiin 3-2. Selkä seinää vasten pelanneen kotijoukkueen sankariksi nousi 25 pistettä pussittanut Jaylon Brown, jonka huippupelillä voittonumerot kirjattiin 86-79 (36-36). Fyysisen viidennen finaalin toinen ratkaisija oli Javontae Hawkins, joka teki tuhoisaa jälkeä päätösjaksolla. Finaalisarja jatkuu heti perjantaina Kauhajoen liikuntahallissa ja halli täyttyy taatusti viimeistä paikkaa myöten. Toivottavasti Vilppaan fanit lähtevät sankoin joukoin kannustamaan viikingit kohti Game seiskaa. Oranssimerta vastaan kaikki tuki tarpeen!

Asetelma Salohalliin
Kuumat kesäsäät jatkuvat ja Salohallissa ilma on kuin tropiikissa. Karhun fanit ovat liikkeellä peräti neljän bussin voimalla ja meteliä riittää molemmissa päissä kenttää. Yllätykseksi Salohalli ei täytykään ja lopullinen yleisömäärä jää 1513 katsojaan. Aika ihmeellinen juttu, sillä runkosarjassa suurempia katsojalukuja nähtiin illasta iltaan. Vilpas lähtee pakkovoittopeliin viisikolla Brown-Koivisto-Carberry-Nenonen-Jones ja Karhu vastaa tutulla ryhmällä Sarcevic-Kantonen-Rougeau-Mangano-Whitfield. Karhun voitolla mitalit pistetään jakoon pelin jälkeen, Vilppaan voitolla Karhu saa alkaa valmistelemaan hallia pelikuntoon perjantaiksi. Parempi voittakoon!

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-Karhubasket 86-79 (15-18, 21-18, 24-25, 26-18)
Vilpas: Jaylon Brown 25/8, Tobin Carberry 17/10, Javontae Hawkins 16/9, Aaron Jones 14/8, Juho Nenonen 6/3, Mikko Koivisto 3/1, Aatu Kivimäki 3/0, Matias Ojala 2/5, Miikka Luosmaa 0/3.
Karhubasket: Flenard Whitfield 17/5, Kelvin Lewis 17/3, Bojan Sarcevic 14/5710 syöttöä, Greg Mangano 13/6, Rene Rougeau 13/5, Joonas Lehtoranta 5/1, Juho Lehtoranta 0/3, Henri Kantonen 0/4.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Flenard Whitfield osui alkuun kahdesti ja Karhu johti 0-4. Heitot eivät osuneet kummaltakaan ja ensimmäiselle tauolle niukista lukemista 15-18. Vilpas tykitti kaikki neljä kolmostaan ohi, Karhu samoin seitsemällä yrityksellä. Aaron Jones kokosi kuusi pinnaa, Whitfield 11.
2) Brown pääsi vauhtiin ja kasvatti pistetiliään 14 pisteellä. Jakson kakkoset "JB":lle 5/8, kolmoset ja vaparit 1/1. Karhu johti suurimmillaan yhdeksällä pisteellä (22-31), mutta Brownin viime sekunnin kakkosella lähdettiin pitkälle tauolle tasapisteistä 36-36. Molemmat osuivat kahdesti kaaren takaa ja levypallot Vilppaalle selvästi 26-15. Whitfeld jäi nyt nollille, Brownilla koossa jo 18 pistettä.
3) Vilpas siirtyi Carberryn kolmosella ensi kerran johtoon 39-38. Jakson puolivälissä Karhu sai taas pienen yliotteen johtaen 0-7 runilla 54-58. Viimeiselle tauolle tasaisissa merkeissä 60-61 ja levypallot Vilppaalle 40-25. Karhulla yhä vaikeaa kaarella (3/22), Vilpas osui paremmin (5/16).
4) Päätösjakson puolivälissä Vilppaan johto kasvoi viiteen (74-69) ja Ojala ja Rougeau saivat neljännet virheensä. Lewis kavensi 1:30 kellossa eron kahteen (79-77), mutta Hawkinsin onnenkolmonen käänsi pelin Vilppaalle. Lewisin 82-79 kavennuksesta huolimatta Vilpas piti hermonsa ja Hawkins sinetöi voiton neljällä vaparillaan.

Ottelun ratkaisu
Vilppaan kateissa ollut taisteluilme. Nyt ei lähdetty jauhamaan kuvioita vaan annettiin mennä. Rentous ja yritteliäisyys oli parempaa kuin edellisissä finaaleissa ja puolustuspäässä Karhun kaukoheittäjien kanssa tehtiin paljon fiksumpaa työtä.
- Kantosen heitot (0/4) oli pääasiassa vapaita, mutta Bojan (2/10) ei saanut yhtään helppoja heittoja. Manganolle (1/7) annettiin alussa vähän liian helpolla tilaa, Rougeau tänään 0/3 ja Lewis 2/4, kiitteli Joonas Iisalo.
Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin korien alla. Vilpas vei levypallot ylivoimaisesti 50-33 ja haki huimat 15 hyökkäyslevypalloa. Se on tahdosta kiinni ja sitä Vilppaalla riiitti Karhua enemmän.

Parhaat pelaajat
Jaylon Brown sai tällä kertaa vapaammat kädet ja takamies kiitti komeasti. Peliaikaa liki 34 minuuttia ja ratkaisuvalmiutta löytyi.
- Olemme tehneet oman pelaamisen liian taktiseksi ja etenkin "JB" on pelaaja, jolle pelaaminen on tehty liian monimutkaiseksi. Brown on hyvä 1 vs 1 pelaaja ja tänään hän käytti nopeuttaan hyväksi, myönsi Iisalo
Avauspuolikkaalla Brown oli täysin pitelemätön upottaen puolet (18) Vilppaan pisteistä. 13 heitosta upposi kahdeksan ja näyttävimmän suorituksen Brown räväytti päätösjaksolla. Hän sai pallon laidassa, purjehti puolustajien ohi ja nousi huikeaan donkkiin räjäyttäen Ultrasit valtavaan huutomyrskyyn.
Kolmannella jaksolla Jaylonin meno hieman hyytyi, mutta esiin nousi Tobin Carberry. "Toe" säkitti kymppiin 13 pinnaa kahdella puhtaalla kolmosella. Kolmas kotisankari oli Javontae Hawkins. "Haukka" räväytti ottelun komeimman donkin kolmannella jaksolla (51-51), kun Vilppaan ohiheiton jälkeen mies ilmestyi kuin tyhjästä ja iski yhden käden putbackin varmaan puoli metriä renkaan päältä. Ja Ultrasilla oli hauskaa! Varsinaiset sankariteot alkoivat sitten päätösjaksolla, jolle laituri pussitti 11 ratkaisevaa pinnaa. Rougeaun neljännen virheen jälkeen vapariviivalta 75-72, sitten Sarcevicin virheen jälkeen andykkösellä 79-74 ja lopullisen niitin Hawkins iski kaarelta. Carberryn ohiheiton jälkeen hän haki hyökkäyslevyrin ja heittokellon lähestyessä loppua kiskaisi kolmosen. Pallo ensiksi rautaan ja siitä metrin pompulla suoraan sukkaan 82-77. Pelimiehet tarvitsevat joskus onneakin! Hawk sai myös kunnian sinetöidä lopunumerot 86-79 vapariviivalta.
Otteluisäntä Suomen Takuuvakuutus palkitsi vieraista 14 pistettä ja kymmenen syöttöä jaelleen Bojan Sarcevicin. Toinen onnistuja oli Kelvin Lewis, joka otti joukkueen selkäänsä loppuhetkillä. 17 pisteestä kymmenen osui viimeiselle kympille.

Ottelun erikoisuus
Yleisömäärä 1513 oli selkeä pettymys. Syytä voi hakea televisiosta, kauniista ilmasta, Prismaliigasta tai vaikka kasvihuonelmiöstä. Tosiasia on, että vuosikausia aina pudotuspelipaikasta taistelleen Vilppaan olisi luullut keräävän elämän ja kuoleman peliin kakkosella alkavan katsojamäärän. Vai ajettelivatko salolaiset, että peli on jo menetetty? Onneksi Iisalon miehistö oli asiasta eri mieltä ja katsojille tarjotaan vielä hyvitysmahdollisuutta poissaololle ensi maanantaina. Se vaatii vierasvoittoa perjantaina. Toinen erikoisuus oli, että Aaron Jones (14/8) istui loppupelin vaihtopenkillä ja minuuttimäärä jäi reiluun 22 minuuttiin.

Coach corner
Laakso: "Peli ratkesi tänään levypalloihin. Salo haki lopussa monta hyökkäyslevypalloa peräkkäin ja skorasi niistä. Vilppaan 15 hyökkäyslevypalloa on ihan liikaa. Perjantaina on tulossa hikinen ilta kaikille."
Iisalo: "Istuttiin eilen jätkien kanssa alas ja jokainen sai puhua suunsa puhtaaksi, miksi pelataan koko ajan alakanttiin. Päätettiin sitten vetää 5vs5 treenit ja fiksata asiat. Kaikki nostivat tänään tasoa puolustuspäässä. Meidän avainjätkien minuutit ovat olleet pienemmät kuin vastustajalla ja yhden välipäivän etu on meillä. Lähdemme itseluottamuksella pelaamaan Kauhajoelle."
Kummalla joukkueella on paineet?
Viisi peliä on nyt takana ja Karhubasket johtaa 3-2. Kummalla joukkueella on paineet niskassa perjantaina?
- Paineet on nyt Kauhajoella. He eivät halua tulla tänne uudestaan Game seiskaan. Heidän täytyy voittaa perjantaina kotona ja se on meidän etu. He tulevat kovaa päälle ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen, tarjoaa Iisalo.
Miten vastaa Jussi Laakso kysymykseen paineista?
- Ei. Meillä ei ole ollut paineita missään vaiheessa. Paineet on runkosarjan voittajalla, joka on koko runkosarjan mainostanut mestaruutta, kuittaa Laakso.
Korisliigan finaali 6 Karhubasket-Vilpas Vikings perjantaina Kauhajoen liikuntahallissa kello 18:15. Jollet pääse paikalle, TV2 ja Fanseat tarjoavat lähetyksen suorana.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit