Uutiset & Artikkelit

07.05.2018 12:06
Otteluraportti, Pantterijahti, Finaalit 2018
Vilpasvikings.fi

Javontae Hawkins käänsi avausfinaalin Vilppaalle

Javontae Hawkins nousi 1.finaalin parhaaksi pistemieheksi. Kuva Anne Nenonen.

 

 

Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2018 on avattu - ja komeasti. Salohalliin oli saapunut 2162 katsojaa ja Suomen paras korishalli näytti jälleen kerran parhaat puolensa. Parin sadan äänekkään Karhufanin avustamana tunnelma nousi erinomaiseksi ja kannustuksesta ei homma ainakaan jäänyt kiinni. Itse ottelussa Vilpas piti kotiedun itsellään 11 pisteen voitolla ja otti ensimmäisen kiinnityksen pantteripatsaaseen lukemin 86-75 (42-34). Ottelun sankariksi nousi laituri Javontae Hawkins (23), johon Karhubasket ei saanut kolmannella jaksolla mitään otetta. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kauhajoella.

 

Asetelma ensimmäiseen finaaliin

Molemmilla joukkueilla alla ennätyspitkä valmistautuminen kauden huipennukseen.  Vilppaalla peräti kymmenen päivää, Kauhajoellakin viikko. Salohalli täyttyy jo hyvissä ajoin ja tunti ennen avausheittoa katsomossa on mukavasti väkeä ja tunnelma nousee oranssipaitaisen vierasfanijoukon saapuessa paikalle lehmänkelloineen. Katsomon päävari kuitenkin punavalkoinen ja Vilpas Ultras pistää parastaan. On tämä hienoa ja tätä on odotettu!  

 

Salohalli oli pakkautunut aivan täyteen ja Kauhajoen iso faniryhmä haastoi Vilpas Ultrasin hyvään kisaan katsomon puolella. Kuvat Anne Nenonen.

 

Lopputulos ja tilastot

Vilpas-Karhubasket 86-75 (21-17, 21-17, 26-27, 18-14)

Vilpas: Javontae Hawkins 23/4, Aaron Jones 20/11, Mikko Koivisto 12/3, Jaylon Brown 12/3/6 syöttöä, Tobin Carberry 8/6, Aatu Kivimäki 5/1, Juho Nenonen 4/5, Matias Ojala 2/4, Miikka Luosmaa 0/1.

Karhubasket: Bojan Sarcevic 23/6/6 syöttöä, Greg Mangano 18/12, Flenard Whitfield 13/3, Rene Rougeau 9/10/5 syöttöä, Kelvin Lewis 5/1, Henri Kantonen 4/2, Juho Lehtoranta 3/1, Joonas Lehtoranta 0/1.   

Bojan Sarcevic ja Gregory Mangano nousivat odotetusti vierailijoilta isoon rooliin. Kuva Markus Moisio.

  

Ottelun kulku jaksoittain

1) Upea aloitus Vilppaalta. Jaylon Brownin lay-up ja heti perään Aaron Jonesin riisto ja donkki toiseen päähän. Sen jälkeen Karhubasket sai koottua rivinsä ja johti parhaimmillaan viidellä pisteellä (11-16). Loppuhetket taas Vilppaan hallintaa ja tauolle neljän pisteen kotijohdossa 21-17. Sarcevic kuritti Vilpasta kahdeksalla pinnalla. 

2) Kelvin Lewisille nopea kolmas virhe ja komennus penkille, mutta se ei Karhua lannistanut. Henri Kantosen donkilla vieraat taas johtoon 27-28, mutta Aaron Jonesin kolmannella kolmosella Vilpas siirtyi piikkipaikalle 32-20. Yleisö hiljeni Miikka Luosmaan pudotessa olkapäänsä päälle, mutta tilanteesta selvittiin ilman suurempaa tragediaa. Mikko Koiviston kolmosella Vilpas kasvatti loppuruninsa 8-0 ja siirtyi pitkälle tauolle kahdeksan pisteen johdossa 42-34. Jonesilla koossa 15 pinnaa kolmella kolmosella. Vilppaan vaparit 8/11, Karhubasketin 1/4 ja kolmosissa tasaista 6/14 - 5/13.

Korin alla nähtiin jälleen fyysistä playoffs -vääntöä. Kuva Sinikka Makkonen.

 

3) Vieraat repäisivät kaksi minuuttia 2-8 ja nousivat kahden pisteen päähän 44-42. Hawkinsin kolme peräkkäistä kolmosta käänsivät pelin taas uudestaan kotijoukoille, mutta Karhubasket ei antanut periksi. Kivimäelle ja Whitfieldille neljännet virheet ja loppuhetkillä Vilpas lähti taas pienelle karkumatkalle. Rene Rougeaun EU-virheen jälkeen Juho Nenosen vapareilla 65-61 ja siitä seuranneesta sivurajasta Mikko Koiviston kolmosella 68-61. Ykköstykit Hawkins 16 ja Sarcevic 18. 

4) Hawkinsin neljännellä kolmosella ero ensi kertaa 11 pisteeseen 75-64 ja loppukympin Vilpas pystyi pitämään johtonsa turvallisena. Kivimäki ja Whitfield lensivät peräkkäin suihkuun ja summerin soidessa taululla komeili 86-75 avausvoitto.

- Kiitokset joukkuekavereille. He löysivät minut kolmannella jaksolla ja coachin ohjeiden mukaan otin vapaat heitot ja ne putosivat, totesi vaatimaton "J-Hawk". 

 

Ottelun ratkaisu

Vaikka puolustuksesta aina puhutaan, koripallo on loppujen lopuksi korintekopeli. Siinä Vilpas oli 11 pistettä parempi ja ansaitsi voittonsa. Karhubasket oli vahvempi korin läheisyydessä, mutta Vilpas upotti vapariviivalta kymmenen pinnaa vieraita enemmän eikä kolmospommitukseenkaan (43%) jäänyt valittamista. Mikko Koivisto osui kaarelta neljästi, samoin Javontae Hawkins ja kun siihen ynnätään Aaron Jonesin kolme onnistunutta kolsteria, avausvoittoa ei kannata ihmetellä. 

 

 

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Finnparttia palkitsi vieraista hienon pelin pelanneen Bojan Sarcevicin, joka pussitti viidellä kolmosella 23 pistettä, haki kuusi irtopalloa ja jakeli kuusi syöttöä. Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehot 20/11 urakoinut Aaron Jones. Samoille miehille meni myös illan Subwayn ateriat. Aivan väärin ei olisi ollut Javontae Hawkinsin huomioiminen. "Haukka" nousi kolmannella jaksolla isäntien sankariksi upottamalla putkeen kolme kolmosta ja kokosi 11 pinnaa neljännekseen.   

 

Finnparttian toimitusjohtaja Petri Koskinen palkitsi Vilppaan parhaana Aaron Jonesin. Kuva Anne Nenonen.

 

Coach corner

Laakso: "En tiedä, oliko lopussa enää saumaa nousta voittoon, eroa oli kuitenkin niin paljon. Kyllä meillä oli hetkemme. Tänään näin ja toivottavasti keskiviikkona toisella tavalla. Jätkät pistivät kaikkensa kentälle ja näyttivät, että nälkää riittää. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin."

Iisalo: "Olen tyytyväinen voittoon, mutta on paljon asioita missä voidaan kehittyä. Kaksi päivää välissä, nyt katsotaan videoita ja palaudutaan. Keskiviikkona on tarkoitus pelata parempi peli, mitä ollaan tähän mennessä pelattu Kauhajoella."

 

Vilppaan kapteeni Juho Nenonen pääsi laulattamaan Vilpas Ultrasia pelin jälkeen. Kuva Anne Nenonen.

Keskiviikkona jatketaan Pohjanmaalla

Finaali 2 on edessä siis keskiviikkona ja tällä kertaa Kauhajoen oranssinvärisellä liikuntahallilla. Toivotaan, että Ultras lähtee isolla joukolla kannustamaan Vilpasta toiseen finaalivoittoon. Helppoa iltaa ei ole luvassa.

- Meidän täytyy tehdä pieniä muutoksia keskiviikon peliin ja oltava aggressiivisempia, pohti Bojan Sarcevic Salohallissa pelin jälkeen. 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit