Uutiset & Artikkelit

26.01.2018 18:12
Pelaajasopimus, Jaylon Brown
Vilpasvikings.fi

Vilpas valitsi takamies Jaylon Brownin

Korisliigaa ylivoimaisesti johtava Salon Vilpas on tehnyt valintansa joukkueesta lähteneen John Jordanin tilalle. Joukkuetta saapuu vahvistamaan 183-senttinen takamies Jaylon Brown, joka valmistui Evansvillen yliopistosta viime keväänä. 23-vuotias Brown pelasi alkukauden Makedoniassa.

Brown edusti Evansvillen yliopistoa neljän vuoden ajan ja latoi seniorikaudellaan peräti 20.9 pistettä peliä kohti. Levypalloja tarttu käsiin 4,4 ja syöttöjä kertyi 3.1 ottelua kohden. Takamies upotti kolmosensa 42,7 prosentilla ja vaparit upposivat 85,8%.

- Kuten saattoi olettaakin, markkinat tässä kohtaa kautta pelaajien suhteen ovat vähintäänkin haastavat. Kokeneita, terveitä, atleettisia sekä jonkin erikoisominaisuuden omaavia takamiehiä oli meidän budjetilla tarjolla tasan 0 kappaletta. Piti siis tehdä valinta, mistä tingitään. Joukkueemme ikärakenteella oli ns. "no brainer" tinkiä kokemuksesta eli haimme pelaajaa, jolta löytyy upsidea eikä "semipelaajaa" keskinkertaisista liigoista, valottaa päävalmentaja Joonas Iisalo hankinnan taustoista.

Kuten tilastot Evansvillestä kertovat, Brown taitaa korinteon.

- Pelaajana Jaylon Brown on ns. scoring guard ja hän pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja. Hän on atleettinen ja fyysinen pelaaja ja se olikin ensimmäinen ominaisuus, jota etsimme. Hän pääsee paljon vapariviivalle nopeutensa takia, hänellä on ollut hyvät kolmosprosentit ja hän on osoittanut olevansa kovan luokan skoraaja. Collegessa hänellä oli hyvät puolustustilastot (synergy) ja keskustelujen perusteella Jaylonilla on kova työmoraali ja nälkä pelaajana eli hän sopii hyvin joukkueen korkeisiin standardeihin, arvioi Iisalo.

Yliopistouran jälkeen Brown solmi loppukesästä ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Eurooppaan. Tie vei Makedonian Skopjeen ja Kapros Sokoliin, joka osallistui myös Mestarien liigan karsintoihin. Kaksoisottelut Tallinnan Kalev Cramoa päättivät matkan Brownin tehdessä tilastot 14.0/3.0. Jatkopelit FIBA Europe Cupissa poikivat viisi ottelua tehoilla 11.4/1.8 ja putoamisen jälkeen joukkue putsasi pelaajapajatsoaan. Brown lähti USA:han, Dragan Labovic Nokialle. Makedonian liigassa Brown ehti pelata kuusi ottelua (10.3/1.3).

- Jaylon on vielä melko kokematon pelaaja, joten hänen kohdallaan konseptin omaksuminen tulee olemaan keskiössä seuraavat kaksi kuukautta. Se tarkoittaa pitkiä videosessioita minun kanssani, jotta saamme hänet peliin mukaan mahdollisimman nopeasti. Hyvä puoli on, että pelimme on muuten hyvällä mallilla, joten hän saa oppia asioita rauhassa. Maajoukkuetauko tulee olemaan erinomainen aika hänelle sisäistää koko konseptimme, suunnittelee Iisalo.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit