Uutiset & Artikkelit

30.01.2018 16:09
otteluennakko, Salohalli, Seagulls
Vilpasvikings.fi

Seagulls keskiviikkona Salohallin kärkipeliin, Jaylon Brown debytoi!

Keskiviikko on Salohallissa GAMEDAY! Eikä mikään ihan tahansa pelipäivä, vaan Korisliigan huikea kärkikamppailu Vilpas-Seagulls. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kolme kertaa ja voitot ovat Vilppaalle 2-1. Eli Vilppaalla on voitolla mahdollisuus varmistaa keskinäinen paremmuus mahdollisessa tasatilanteessa runkosarjan päättyessä. Vilppaan uusi amerikkalaisvahvistus Jaylon Brown saapui Saloon maanantaina ja pelilupa irtosi tänään, huomenna on siis edessä 183-senttisen takamiehen debyytti. Samalla nähdään, jatkuuko viikinkien 13 ottelun pituinen kotivoittoputki. 

 

Kovavireinen Seagulls (16/9) on viettänyt tammikuun pitkälti tien päällä. Se hävisi heti uuden vuoden kunniaksi 5. päivä kotihallissaan Vilppaalle 72-83, mutta on sen jälkeen pelannut pääasiassa vieraskentillä. Bussimatkat eivät ole pahemmin häirinneet stadilaisten otteita, sillä neljästä matkapelistä se on hävinnyt vain yhden. Kauhajoella Karhu oli parempi niukkakorisessa väännössä 70-62. Kobrat kaatui Lapualla viidellä pisteellä, Espoosta se haki 28 pisteen voiton ja viimeksi vahvasti varamiehinen Kouvot kaatui Kouvolassa yhdeksällä pisteellä. Ainoassa kotipelissään se kukisti Pyrinnön selvästi 92-75.

Seagullsin vahva meno liittyy maajoukkuekaksikon Tuukka Kotti - Antti Kanervon paluuseen sairastuvalta. Samalla maajoukkuereissulla Lokkien riveistä poistuneista Kotti (11.8/9.6) huilasi seitsemän liigaottelua, Kanervo (13.8/2.9) yhdeksän. He muodostavat vahvan rungon Mikko Larkaksen ryhmään, jossa pisteet jakaantuvat tasaisesti. Yli kymmenen pisteen keskiarvoilla pelaavat myös Jermaine Marshall (16.7/3.4), Remy Abell (13.0/2.9), Kayel Locke (11.0/5.0) sekä Derek Jacksonin takamiehen tontilla syrjäyttänyt Michael Caffey (10.0/2.2). Ja löytyyhän rosterista myös ex-viikinki Alex Vaenerberg, kaikkien aikojen liigajyrä Timo Heinonen...

- Salo ei ole hävinnyt yhtään kotiottelua tällä kaudella ja tätä taikaa lähdemme rikkomaan, lupailee päävalmentaja Mikko Larkas.

 

(Kuva Anne Nenonen)

Vilpas on Korisliigan eniten pisteitä tekevä (91.6) joukkue ja sen omaan päähän on tehty vähiten pisteitä (77.7). Seagulls on puolestaan ärhäkkä puolustusjoukkue, joka pitää hyvää huolta pallosta. Sen menetysmäärä (9.8) on liigan pienin ja vastaavasti riistoissa (8.0) se on liigaykkönen. Suurin ero joukkueiden välillä on levypallopelaamisessa. Seagulls on levypalloissa vasta sijalla yhdeksän ja hyökkäyslevyreissä se on koko liigan heikoin. Vilpas on liigan kolmanneksi paras irtopalloryhmä.

 

Vilpas (21/6) ei ole kokenut vielä kotitappiota tällä kaudella, sillä kaikki 13 kotiottelua ovat päättyneet voittoon - ja selviin sellaisiin. Tammikuun alun Seagulls-pelistä jäi salolaisittain ikäviä muistoja, voitosta huolimatta. Teemu Rannikko taittoi heti alussa nilkkansa ja Juho Nenonen teloi toisela puoliajalla olkapäänsä. Rannikko on jo toipunut pelikuntoon, mutta Nenosen paluu odottaa vielä tuloaan. Kahdessa viime kohtaamisessa vahvasti esiintynyt John Jordan ei ole enää joukkueessa ja uusi mies Jaylon Brown odottelee kuumeisesti pelilupaa. Takamies ehtii vetämään yhdet treenit tiistaina ja aamuheitot peliaamuna, mutta pelihalut ovat taatusti kovat. Edellinen peli ajoittuu marraskuun lopulle Makedoniaan.

- Seagulls on sarjan aggressiivisin joukkue puolustuksessa ja Tuukka Kotti kaikkien aikojen paras suomalainen puolustuspelaaja. Seagulls pelaa erinomaisella temmolla ja heillä on loistavia heittäjiä laituripaikoilla, joten heidän nopeat hyökkäykset ja helpot heitot tulee saada minimoitua. Brown pelaa, jos hänen pelilupa saapuu ajoissa, tiivistää Joonas Iisalo kiihkeän keskiviikon käsikirjoituksen.

 

(Kuva Anne Nenonen)

Sarjakärki Vilpas on voittanut viidestä viimeisestä pelistään kolme. Lauantaina se kärsi neljän pisteen tappion Tampereella ja puolitoista viikkoa sitten Joensuun Kataja oli kahden pisteen verran parempi kotiareenallaan. Tampereen tappiosta huolimatta salolaisjuhlat jatkuivat Turussa, sillä Teemu Rannikko kävi pokkaamassa Gatorade Centeristä Varsinais-Suomen parhaan urheilijan muhkean palkintopatsaan ja Joonas Iisalo palkittiin samoissa bileissä vuoden valmentajana. Salohallin toimitsijapöydän takaa löytyvä tilastomies Juha Ketonen palkittiin lisäksi Salon vuoden seuratyöntekijänä.

Rannikon kohdalla valinta maakunnan parhaaksi oli pitkästä urasta huolimatta uran ensimmäinen ja erikoista on se, että viime viikolla hänet valittiin myös Pohjois-Karjalan parhaaksi. Kaisa Mäkäräisen kuuden vuoden voittoputki tuli näin päätökseen.

- Valinta tuli aika yllätyksenä, sillä alueella riittää pääsarjajoukkueita ja huippuvalmentajia. Silti valittiin tällainen kloppi, kiitteli vuoden valmentaja Joonas Iisalo valintaraatia.  

 

Korisliigan kärkikamppailu Vilpas Vikings - Helsinki Seagulls keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä OP Lounaismaa. Parketilla korinaluspainia välillä Aaron Jones-Tuukka Kotti, heittokisaa kaarelta Mikko Koivisto-Antti Kanervo sekä Jaylon Brownin debyytti. Tätä matsia ei kannata missata!

 

OP Lounaismaa ja Vilpas tarjoavat nyt PIVO -mobiililompakon käyttäjille oivan edun keskiviikon otteluun.  Lataamalla ja aktivoimalla PIVON saat matsiin kaksi pääsylippua yhden hinnalla.
Etuseteli on käytössä myös jo olemassa olevilla käyttäjillä.

Etu on voimassa ennakkomyynnissä Vilppaan toimistolla kuin myös hallin lipunmyynnissä. Lue ohjeet Pivon aktivointiin

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit