Uutiset & Artikkelit

29.01.2018 08:33
Otteluraportti, Pyynikki, Pyrintö
Vilpasvikings.fi

Fyysinen Pyrintö kaatoi sarjakärki Vilppaan

Onnittelut Sami Toiviaisen valmennusryhmälle. Harvoin on nähty yhtä hyvää Pyrintöä, joka esiintyi ensimmäisellä puoliajalla. Se johti pitkällä tauolla 17 pisteellä ja täysin ansaistusti. Kotijoukkue tuli alusta asti päälle kuin yleinen syyttäjä ja kun tuomaristo salli kovaa pelaamisen, Vilpas oli selvästi poissa tolaltaan. Toisella puoliajalla Vilpas pääsi vauhtiin mukaan ja se nousi 13 sekuntia ennen loppua kahden pisteen päähän. Kentän parhaan pistemiehen Juanýa Greenin vapaaheitoilla ero kasvoi lopulta neljään pisteeseen, 87-83 (44-27). 

 

Asetelma Pyynikille

Vilpas ja Pyrintö ovat pelanneet perinteisesti tiukkoja pelejä ja samanlaista odoteltiin tälläkin kertaa. Pyynikillä Ilveksen liigapelistä huolimatta 905 katsojaa, mutta Vilpas Ultrasin oma nurkka on tyhjä, valitettavasti. Kunnon meteliä olisi kaivattu. Vilpas matkassa yhä ilman Juho Nenosta, valitettavasti. Häntäkin olisi fyysisessä pelissä kaivattu. Uusi jenkkivahvistus Jaylon Brown pakkailee laukkujaan Atlantin toisella puolen ja takamiehen pitäisi olla vahvuudessa mukana maanantaina. Pyrintö saa jalkeille normimiehistönsä, pitkäaikaispotilas Joonas Caven edelleen sivussa.

 

Lopputulos ja tilastot

Pyrintö - Vilpas 87-83 (24-15, 20-12, 21-30, 22-26)

Pyrintö: Juan´ya Green 20/2/4 syöttöä, Brian Asbury 18/5, Kenneth Manigault 11/9, Topias Palmi 10/1, Petri Heinonen 9/3, Devonne Giles 8/4/4 syöttöä, Antero Lehto 6/2, Osku Heinonen 4/1, Lassi Kilpinen 1/1.

Vilpas: Aaron Jones 17/13/4 syöttöä, Teemu Rannikko 16/2/6 syöttöä, Tobin Carberry 12/3/5 syöttöä, Matias Ojala 11/6, Aatu Kivimäki 10/0, Javontae Hawkins 8/2, Mikko Koivisto 7/2, Miikka Luosmaa 2/1.

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Heti alkuhetket näyttivät, mitä on tulossa. Pyrintö puolusti todella fyysisesti ja etenkin Teemu Rannikolla oli tila vähissä. Taikurille harvinaiset kolme menetystä ekalle kympille. Pyrintö tuli kovaa levypalloihin ja kävi napsimassa peräti kuusi irtopalloa hyökkäyskorilta. Jakson ykköstykki Manigault (7), tilanne 24-15. 

2) Pyrinnön fyysisyys jatkui ja ero kasvoi puoliajalle mentäessä 17 pisteeseen. Levyt 22-14 ja Vilppaalle peräti 10 menetystä. Kakkospalloista tehdyt pisteet Pyrinnölle 12-2, mikä kertoo omaa kieltään aktiivisuudesta. Aatu Kivimäeltä hyvät minuutit.

3) Vilpas sai pukukopissa lisää virtaa ja ero alkoi kaventua. Heti alkuun Ojalan vaparit, Jonesin donkki, Ojalan kolmonen sekä Rannikon vaparit ja 0-9 runilla ero kahdeksaan. Tauolle mentiin numeroista 65-57 ja levyissä Pyrintö edelleen vahva, 30-20. Asburyllä koossa 14 pinnaa, Greenillä 13. 

4) Peli näytti kääntyvän väkisin Pyrinnölle ja ajassa 3:40 Lehto kasvatti kotijohdon 13 pisteeseen. Matias Ojala käynnisti Vilppaan loppukirin. Ensiksi kolmosella (2:50) ero kymmeneen, Kivimäki kolmosella (2:16) seitsemään. Greenin kakkosen jälkeen Rannikko osui kaaren takaa (1:51) 82-76 ja Ojala taas samalta paikalta 82-79 (1:16). Aikaa siis oli jopa voittoon saakka, mutta kahta pistettä lähemmäksi Vilpas ei päässyt.

 

 

Ottelun ratkaisu

Vilpas jäi tällä kertaa jyrän alle. Pyrintö oli todella fyysinen ja aggressiivinen, painetta laitettiin palloon ja miehiin. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta mainio. Se puolusti kovaa ja otti tilan pois salolaisilta. Pyrinnön oma hyökkäyspeli oli maltillista eikä se tainnut ottaa yhtään huonoa ratkaisua hyökkäyskorilla.  

 

Parhaat pelaajat

Kotijoukkueelta palkittiin hyvän pelin pelannut Juanýa Green ja nälkäisimmäksi pelaajaksi arvostettiin Kenneth Manigault. Vilppaasta parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Aaron Jones.

 

Erikoishuomiot

Pyrintö otti 24 heittoa Vilpasta enemmän. Se on paljon. Hyökkäyslevyreissä (14-4) ero oli myös suuri ja samaa voi sanoa menetyksistä (7-17). Maalatulta alueelta Pyrintö murjoi pisteet 52-36 ja nopeiden hyökkäysten pisteet kotijoukkueelle 8-0. Näiden lukujen valossa lopputulos ei ollut yllätys.

 

Coach corner

Sami Toiviainen: "Voitto on hieno asia ja kiitos Vilppaalle hienosta matsista. Toiselle puoliajalle Vilpas tuli paljon kovempaa ja jos annat tämän tasoiselle joukkueelle tilaa ja aikaa, se tekee elämän vaikeaksi. Petri Heinoselta kauden paras peli ja saatiin myös oppia siitä, että jos johdat, mitä älä tee."

Joonas Iisalo: "Onnittelut Pyrinnölle ja opettavainen tappio meille. Ensimmäisellä puoliajalla Pyrintö oli ensimmäinen joukkue, joka sai meidät pois hyökkäyksestämme. Kymmenen menetystä ja annettiin paljon hyökkäyslevyjä vastustajalle. Tultiin kopista hyvällä mentaliteetilla, mutta 17 pisteen takamatka oli liikaa. Pyrintö oli oikein hyvä tänään."

 

Seuraavaksi 'Seagulls Salohallissa

Vilppaan seuraava mielenkiinto osuu maanantaille. Uuden jenkkivahvistuksen Jaylon Brownin pitäisi olla mukana treeneissä ja mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon, takamies nähdään kentällä jo keskiviikkona Seagullsia vastaan. Viikon toinen peli osuu perjantaille, kun Iisalo miehistöineen matkustaa Lapualle Kobrien vieraaksi.

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit