Uutiset & Artikkelit

28.09.2018 08:19
Vilpasvikings.fi

Salohallissa mukava kattaus tulevaan liigakauteen

Korisfaneilla on mainio tilaisuus tulla tutustumaan lokakuussa alkavaan Korisliigakauteen. Vilppaan isännöimässä Hanhivaara-turnauksessa liigamakua maistellaan neljän joukkueen voimin. Lauantaisen turnauspäivän aloittavat esiotteluna kello 12:30 I divisioonalaiset PeU-Basket ja nousijajoukkue Ura Basketin kakkosmiehistö. Korisliigavauhtiin päästään kello 15:00, jolloin viime kauden nelonen BC Nokia testaa uuden liigatuttavuuden Kaarinan Ura Basketin. Vilppaan Viikinkien ensiesiintyminen kotiareenalla on edessä kello 17:30 ja vastaan asettuu viime kauden pronssiryhmä Helsinki Seagulls. Sunnuntain avauspeli Seagulls-BC Nokia käynnistyy kello 13:00 ja korispäivä päättyy Ura Basketin ja Vilppaan kohtaamiseen kello 15:30.
 
Vilpas aloitti treenimatsinsa viime viikonloppuna Tallinnassa, jossa se voitti perjantaina TLU Kalevin 95-98 ja kärsi lauantaina selkeän 104-73 tappion VTB-liigan BC Kalev/Cramolle. Ensimmäiset treenipelit ovat aina arvaamattomia ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten Joonas Iisalo on saanut kuvioita hiottua kuluneen viikon aikana. Joukkue on Henri Kantosta lukuunottamatta terve ja ulkomaalaisvahvistukset Diante Baldwin, David Haughton, D.J. Fenner ja Brandon Taylor uhkuvat pelihaluja.
 
Vilppaan avausvastustaja Seagulls on pelannut vasta yhden harjoitusottelun, jossa Tampereen Pyrintö oli parempi 80-65. Mikko Larkas jatkaa pronssijoukkueen peräsimessä ja joukkue on koostumus uutta ja vanhaa. Tuttuja kasvoja ovat 37-vuotias teräsmies Tuukka Kotti, liigan kokenein pelaaja Timo Heinonen (36) ja salolaisillekin tuttu Alex Vaenerberg. Riveistä ovat poistuneet Antti Kanervo (Islanti) ja Antti Niskanen (Karhu). Jenkkinelikko on vaihtunut viisikoksi ja Larkaksen uusia palikoita ovat 203-senttinen Christopher Ortiz (ex-Lapua), Andre Spight (188), Tyler Thornton (186), Guillaume Boucard (198) sekä Michael Smith (193).
 
BC Nokia sai houkuteltua Nokialla kulttimaineeseen nousseen Dragan Labovicin (207) seuraan kahdeksi lisävuodeksi ja samasta kotimaasta se hankki takamies Vuk Malidzanin (193). Coach Ville Tuomisen muut vahvistukset ovat 208-senttinen Sean O´Mara ja Malcolm Bernard (198). Myös yhteistyöseura Raholan vahvistus Juan Davis Jr nähdään Salohallissa mukana. Kotimaisen rungon muodostavat Niko Mattila, Aapeli Alanen ja Teemu Sulonen. Tuomisen harmiksi isokokoinen Daniel Dolenc teloi itsensä sairastuvalle ja on sivussa vielä viikkoja. BC Nokia voitti treenikauden avauspelissään Joensuun Katajan 77-75, ToPon 54-92 ja Loimaa Bisonsin 50-97. Lisäksi joukkue oli treenimatkalla Tallinnassa.
 
Turnauksen neljäs joukkue on mielenkiintoinen liigatulokas Ura Basket Kaarinasta. Kristian Palotien valmentama ryhmä lähtee liigaan kolmella ulkomaalaisella ja trion muodostavat 206-senttinen blokkikone Malik Dime sekä takamieskaksikko Stephen Croone (183, ex-Lapua) - Avery Woodson (188). Palotie sai houkuteltua länsirannikolle monipuolisen Eldar Skamon Nokialta ja jenkkiyliopistosta Suomeen palanneen maajoukkuetakamiehen Fiifi Aidoon. Uran paitaan pukeutuvat myös ex-vilppaalaiset Mikael Sandberg ja Ville Hänninen ja liigakokemusta löytyy myös Aleksi Akpasolta, Pyry Rainamaalta ja Eero Sahlbergilta. Kaarinalaiset ovat ehtineet pelata harkkapelejä seuraavasti: Ura Basket-HBA 95-65, Ura Basket-Bisons 110-84 ja Ura Basket-Kobrat 108-97. 
 
Tervetuloa seuraamaan huippukorista Salohalliin. Päiväliput 12€/8€/5€ ja kausikortit ovat voimassa koko viikonlopun ajan. Myös hallin ravintolapalvelut avoinna koko turnauksen ajan. Vilppaan fanimyyntipiste palvelee myös ja huikea -50% alennusmyynti poistuvista malleista jatkuu!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit