Uutiset & Artikkelit

12.09.2018 17:08
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Diante Baldwin Vilppaan takamieheksi

Uuteen Korisliigakauteen valmistautuva Salon Vilpas ei kauaa aikaillut vajaaksi jääneellä takamiesosastollaan. Kahden viikon koeajalla olleen Henri Wade-Chatmanin sopimusta ei jatkettu tiistain jälkeen ja uuden miehen nimi saatiin papereihin jo keskiviikkona. Takamiehen tontin täyttää 183-senttinen Diante Baldwin, joka pelasi University of North Carolina Greensborosta valmistuttuaan ensimmäisen ammattilaiskautensa Puolan pääsarjassa. 23-vuotiaan Baldwinin saapuminen Suomeen riippuu siitä, miten paljon Pohjois-Carolinaan iskevä Florence-hurrikaani vaikeuttaa matkantekoa.

UNCG eli Pohjois-Carolina Greensboron yliopisto on erityisen tuttu Mikko Koivistolle, joka pelasi siellä täydet neljä kautta. Baldwin valmistui kotikaupunkinsa opinahjosta kesällä 2017 neljän vuoden opiskelujen jälkeen keräten seniorikaudellaan tilastot 13.5 pistettä, 3.5 levypalloa, 4.3 syöttöä ja 1.8 riistoa per peli. Baldwinista tuli samalla UNCG:n ensimmäinen pelaaja, joka on yliopistoaikana kasannut vähintään 1000 pistettä, 400 syöttöä ja 400 riistoa. Päätöskaudellaan Baldwin johdatti koulunsa Southern-konferenssin finaaleihin. Tiedot miellyttävät taatusti päävalmentaja Joonas Iisaloa.
- Diante on erittäin nopea, fyysinen ja taitava takamies. Hän aiheuttaa näillä ominaisuuksillaan etutilanteita niin siirtymä- kuin puolenkentän hyökkäyksessä. Kolme kautta putkeen hänen syöttöprosentti on ollut melkein 30, joten hän löytää vapaat pelaajat kiitettävästi. Hyökkäyksessä hänen pelinsä pitäisi tukea hyvin Teemun ja Aatun ominaisuuksia ja Diante tuo erilaisen variaation kentälle, kuten John Jordan ja Jaylon Brown viime kaudella, arvioi Iisalo.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa Greensboron kasvatti pelasi tasokkaassa Puolan pääsarjassa AZS Koszalinin riveissä. Vastuuta kertyi 26 minuuttia peliä kohden ja tehot 31 ottelussa kirjattiin numeroina 11.9 pistettä, 3.8 levypalloa, 4.2 syöttöä ja 1.1 riistoa.
- Diantella on myös kyky puolustaa laittaen painetta vastustajalle. Kaikki viestit, jotka olemme saaneet hänen persoonastaan Puolasta ja collegesta ovat olleet mairittelevia. Hän on kaveri, joka tekee rajusti töitä ja haluaa voittaa, toteaa Iisalo.

Vilpas teki myös päätöksen, että amerikkalaiskolmikko David Haughton, Brandon Taylor ja D.J. Fenner jatkaa Salossa. Ensimmäiset pelituntumat tulevan kauden vahvistuksista saadaan Tallinnasta ensi viikonloppuna, 21.-22. syyskuuta. Vilpas kohtaa etelänaapurissa TLU Kalevin ja Kalev/Cramon.

Diante Baldwin pelaajakortti

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit