Uutiset & Artikkelit

25.11.2018 14:00
Vilpasvikings.fi

Voittoputki venyi jo 12 ottelun pituiseksi - Vilpas katkaisi kolmosilla Uran selkärangan

Vilpas pääsee maajoukkuetauolle ennätyksellisessä myötätuulessa, kun lauantaina joukkue nappasi 12.peräkkäisen voiton Salohallissa. Kuva Markus Moisio.

 

Kun joukkue heittää 18 kolmosta sisään ja jakaa samalla 24 syöttöä, se on vahvoilla voittajaa haettaessa. Sarjanousija Ura Basket (5-8) piti sarjajohtaja Vilpasta (12-1) tiukilla ensimmäisen puoliajan Salohallissa, mutta kolmannen jakson vahva esitys kolmoskaarella käänsi ottelun Vilppaalle. Sytyttäjänä toimi Juho Nenonen, joka pudotti reilussa minuutissa kolme pommia kaaren takaa Ura Basketin sukkaan. Voitto oli Vilppaalle 12. peräkkäinen ja joukkue voi lähteä hyvillä mielin maajoukkuetauolle.

Loukkaantumisten sävyttämä alkukausi ei hellinyt Ura Basketia vieläkään. Ilman Eldar Skamoa, Stephen Croonea ja Pyry Rainamaata pelaava kaarinalaisjoukkue menetti vielä kuumesairaan Ville Hännisen kokoonpanostaan loppumetreillä, joten valmentaja Kristian Palotien rosteri kapeni entisestään. Se ei kuitenkaan näkynyt Salohallin kauden ennätysyleisön (1614) edessä. Vilpas hallitsi vielä avausjaksoa (26-16) viiden kolmen pisteen heiton turvin, mutta ote hävisi ihmeellisesti toisella jaksolla. Pallo jäi liian usein takamiesten käsiin ja peli meni pomputteluksi

- Ura vaihtoi osan skriineistä ja sai meidän hyökkäämisen vaikeaksi. Pallo jäi turhan paljon saman pelaajan käsiin eikä saatu palloa liikkeelle. Kun Uran korilla vielä odottaa aina iso kaveri , niin hankalaa oli, myönsi takamies Aatu Kivimäki nihkeästä toisesta neljänneksestä.  

Ura nousi 0-11 runillaan pisteen päähän 33-32, mutta Brandon Taylorin (10) ja Mikko Koiviston (8) tehoilla Vilpas kuittasi taukojohdokseen 41-36. Korin läheisyydestä pisteet Uralle 12-24 ja Vilpas sortui peräti 11 menetykseen. Plussapuolelle jäi osumat kolmosista, joita Vilpas upotti 8/21, Ura 2/15

Kolmas jakso noudatti jo niin kovin tuttua kaavaa. Vilpas sai hengen päälle kaaren takaa lähteneillä kolmosilla ja päärooliin nousi hyvää kautta pelaava Juho Nenonen. Reilussa minuutissa Neponen tykitti kolmesti bonuskaaren takaa ja joka kerta katsomo sai viritellä äänijänteitään. Vilpas nousi 50-43 johtoon ja kun Taylor ja Koivisto toistivat samat kuviot, Vilppaan 15 ensimmäisestä pisteestä kaikki olivat tulleet kolmosilla.

Ottelun näyttävin hetki nähtiin hetkeä myöhemmin. Diante Baldwin katkaisi Uran hyökkäyksen, syötti takaa tulevalle Antonio Ballardille korin päälle ja urheilullinen laituri pamautti takaapäin donkin alaspäin. Ja yleisöllä oli hauskaa...

 

Brandon Taylor on tasaisen Vilppaan paras pistemies alkukauden aikana. Eilenkin Penn Staten kasvatti summasi tehot 15/10. Kuva Markus Moisio.

 

Aatu Kivimäki lisäsi andykkösellä ja kolmosella kotijohdon 13 pisteeseen ja Jamie Skeen iski Vilppaan seitsemännen kolmosen kolmanteen kymppiin ajassa 1:52. Viimeiselle tauolle mentiin kotijohdossa 69-56 ja kolmosten ero kasvoi hurjaksi, sillä Vilpas onnistui 15/33, Ura 3/25.

Päätösjaksolla Ura ei enää noussut haastamaan sarjajohtajaa ja ero kävi 20 pisteessä (82-62) jakson puolivälissä - Jamie Skeenin kolmosella, kuinkas muuten. Loppunumerot lopulta Vilppaalle 94-78 ja siitä on hyvä viettämään kymmenen päivän maajoukkuetaukoa. Pelaajillekin on luvassa hieman huilia, sillä joukkuetreenit jatkuvat vasta keskiviikkona. Juho Nenonen ja Mikko Koivisto eivät tosin siitä herkusta pääse nauttimaan, sillä kaksikko suuntaa susijengin mukana kohti Venäjä ja Bosnia-Hertzegovina -pelejä. Seuraavan kerran Vilpas pelaa joulukuun 4. päivä, jolloin se matkustaa Forssan Feeniksiin Suomen cupin otteluun FoKoPoa vastaan. Korisliiga jatkuu 7. joulukuuta Lapualla.

- Sanoin joukkueelle kopissa, että 12 ottelun voittoputkeen täytyy olla tyytyväinen, näitä ei tapahdu joka kausi. Tänään 24 syöttöä on hieno lukema ja 40 kolmosta johtui siitä, että tilaa oli. Jos vastustaja haluaa pelata siten, että yksi äijä ei nouse paintista ulos ollenkaan, sitten heitetään, totesi Joonas Iisalo.

 

Lauantaina otteluisäntä Eläinklinikka EHYT palkitsi kotijoukoista näyttäviä donkkejä paukutelleen Antonio Ballardin (17/9). Parhaan plus/miinuksen kokosi Diante Baldwin (9/1/6, +23) ja ottelun kuumakäsi Juho Nenonen (15/2) osui seitsemästä kolmosestaan viidesti. Mikko Koivistolle (14/1) kirjattiin neljä kolkkia, Brandon Taylorille (15/10) ja Jamie Skeenille (13/10) kolme sekä Aatu Kivimäelle (11/2/6 syöttöä) kaksi. Kokonaisuutena Vilpas heitti kaarelta 18/40 eli prosentti oli hyvä 45,0%. Sillä kannattaa heittää.

 

Otteluisäntä EHYT -eläinklinikka palkitsi Vilppaan parhaana jälleen loistavasti esiintyneen Antonio Ballardin (17/9). Kuva Sinikka Makkonen.

 

Vieraista palkittiin ulottuva Malik Dime (24/11), jonka blokkimäärä jäi tällä kertaa yhteen. Ykköstykki Avery Woodson (14/5) ei päässyt aivan normitasolleen ja Fiifi Aidoo (7/2/7 syöttöä) pysyi hyvin kurissa ja nuhteessa. Yllättäjäksi nousi pienemmälle vastuulle jäänyt Trey Niemi (9/4) heittämällä kaikki kolmosensa sisään.  

- Meidän kahdeksassa tappiossa 4-5 peliä on ollut aivan voitettavissa. Tänään ei ollut mitään paloa missään vaiheessa ja tekeminen oli väsyneen näköistä. Harvoin tulee olo, että taktiikat voi heittää ulos, kun ei saada sydäntä tekemiseen. Toisella jaksolla noustiin näennäisesti peliin mukaan, mutta oltiin silloinkin vain vähän parempia. Salo oli vaan tosi huono. Vilppaan 40 kolmosesta varmaan 37 tuli äijille, joista voi sanoa, että älä anna kolkkia, harmitteli pettynyt Kristian Palotie.

Kolme vuotta Vilppaan paidassa pelannut Mikael Sandberg antoi täyden tunnustuksen voittajille.

- Ihailtavaa, että Vilpas on rakentanut joukkueen, jossa seitsemän miestä pistää kolmoset sisään 40 prosentin tarkkuudella. Kyllä siinä kelpaa nakella, kun me annetaan tilaa. 18 kolmosta sisään on kova määrä eikä meidän post-puolustuskaan mennyt kuin Strömmsössä. Olosuhteisiin nähden ei voi olla kauhean pettynyt alkukaudesta. Kun saadaan tauon jälkeen meidän nelospaikan pelaajat mukaan, katsotaan mistä Ura on tehty, Ässä totesi.

 

Nyt edessä on maajoukkuetauko. Seuraavan kerran Vilpas on tulessa 4.12. kun joukkue matkaa Suomen Cupin otteluun Forssaan. Korisliiga jatkuu 7.12. vierasottelulla Kobria vastaan ja seuraava kotiottelu on vuorossa 12.12. kun Salohallissa vastaan asettuu sarjan kakkonen Pyrintö.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit