Uutiset & Artikkelit

12.11.2018 09:27
Vilpasvikings.fi

Vilpas vahvistuu Antonio Ballardilla

Kuva @Gilliferguson 2016
Korisliigaa johtava Salon Vilpas hankki vahvistusta laituriosastolleen D.J. Fennerin loukkaantumisen jälkeen. Seura solmi loppukauden sopimuksen 30-vuotiaan Antonio Ballardin kanssa. Kokenut laitahyökkääjä saapunee Saloon alkuviikosta. Vilppaan ulkomaalaisvahvuuteen kuuluvat Ballardin lisäksi Jamie Skeen, Diante Baldwin, Brandon Taylor sekä viidentenä vahvistuksena jatkava Remond Brown.
193-senttinen ja satakiloinen Ballard valmistui  vuonna 2011 Miamin yliopistosta 12.6 pisteen ja 6.6 levypallon tehoilla ja teki sen jälkeen kovaa jälkeä Kanadan NBL-liigassa kahden kauden ajan. Hän johdatti Island Stormin kahdesti finaaleihin ja 2014 hänet valittiin vuoden laituriksi. Kanadan kausien tehot kirjattiin luvuin 14.9/10.4 ja 21.6/9.9.
Vaahteralippumaasta tie vei Eurooppaan ja Sveitsin LNA-liigaan. Ensimmäinen kausi Lugano Tigersin riveissä päättyi välieriin ja Ballard teki 31 ottelussa 20.3 pistettä ja napsi 6.1 levypalloa. Sen jälkeen laituri siirtyi Ranskan LePorteliin (11.1/6.9) kunnes oli aika palata takaisin Sveitsiin.
Kauden 2016-2017 päätteeksi miehen kaulaan ripustettiin hopeamitali Geneve Lionsissa ja Ballard tilastoi lukemat 17.5/8.7. Ura jatkui Sveitsissä myös viime kaudella, jolloin hän johdatti Union Neuchatelin välieriin tilastoilla 15.1/6.9. Kauden kolmosprosentti oli uran paras, 52.6%.     
Ballardin pitäisi tuoda meille paljon kaivattua kovuutta ja urheilullisuutta molempiin päihin. Pelaajana hän on ns. all-round laituri, joka operoi monipuolisesti. Hän on poikkeuksellinen levypallopelaaja omalle pelipaikalleen. Sen pitäisi avata meille mahdollisuuksia juosta kenttää ja saada toisia yrityksiä hyökkäyspäässä. Kuulemamme perusteella kyseessä on kokenut ammattilainen, joka tekee kovasti töitä joukkueen menestyksen eteen, toteaa Joonas Iisalo.
Vilppaan kahden pelin viikko alkaa keskiviikkona Nokialla ja jatkuu perjantaina Salohallissa Korihaita vastaan.  

Yhteistyökumppanit