Uutiset & Artikkelit

13.11.2018 12:58
Vilpasvikings.fi

Vilpas keskiviikkona Nokialle kärkikamppailuun

Teemu Rannikon kipparoima Vilpas kohtaa keskiviikkona kovan haasteen, kun vastaan asettuu sarjassa kakkosena oleva Bc Nokia. Kuva Jani Virolainen

 

Keskiviikkona Nokialla pelataan Korisliigan kärkikamppailu, kun liigaykkönen Salon Vilpas kohtaa kakkosena olevan BC Nokian. Vierailija Vilpas on voittanut yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja jyrää kahdeksan ottelun voittoputkessa. Kotijoukkue BC Nokian saldo on kuusi voittoa, kolme tappiota ja voittoputki kotihallissa on neljän ottelun pituinen. Hieno korisilta siis luvassa!

Nokian päävalmentaja Ville Tuominen keräsi kesällä Pirkanmaalle erilaisen joukkueen. Viime kauden isot miehet Dragan Labovic ja Daniel Dolenc saivat vierelleen  208-senttisen Sean O´Maran ja rookiepelaajan hankinta Xavierin yliopistosta on ollut Tuomiselle erinomainen ostos. 23-vuotias O´Mara valittiin juuri Korisliigan lokakuun pelaajaksi 21.5 pisteen ja 8.3 levypallon tehoilla ja kakkosten tarkkuus oli komea 67.1%. Eli korista voi pelata muullakin tapaa kuin juoksemalla ja kolmosia heittäen.

Oma lukunsa on kulttimaineeseen Nokialla noussut Dragan Labovic. 207-senttinen serbi ei hurmaa nopeudellaan, mutta heittotaito on kaikkien tiedossa ja 17.2 pistettä ja 5.4 levyriä kertovat ison miehen vaarallisuudesta. BC Nokia on toisellakin tapaa erilainen joukkue, sillä perinteinen neljän jenkin ympärille rakennettu joukkue onkin puoliksi serbialainen. Nokian peliä pyörittää näet 30-vuotias Vuk Malidzan (8.2/5.9/5.2 syöttöä). Pitkin kautta parantanut 198-senttinen takamies-laituri Malcolm Bernard (17.0/5.4) täydentää ulkomaalaisosaston.

 

Vilpas saa korinalla kovan haasteen, kun vastaan asettuu Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Sean O´Mara (21,3p / 8,5rb). Kuva Ville Vuorinen

 

Tuomisen ongelma löytyykin rosterin kapeudesta. BC Nokia on tahkonnut alkukauden läpi yhdeksällä miehellä ja viimeksi Pyrintöä vastaan Tuominen sai revittyä kokoonpanoon vain seitsemän miestä. Pitkäaikaispotilas Dolenc oli yhä sivussa ja Niko Mattila (7.5/4.0) ei ehtinyt edes alkuverryttelyyn vatsataudin takia. Kun vielä aloitusviisikon paikkansa vakiinnuttanut Aapeli Alanen (11.6/5.0) sai tällin jalkaansa, loppupeli mentiin tosi kapealla. Toisaalta sekin riitti, sillä paikallisderbyssä Pyrintö kaatui 86-81 ja kauden tärkeimmät kohtaamiset ovat nyt 1-1.

- Vilppaalla kahdeksan voittoa putkeen ja meillä terveyshuolia, joten haasteita riittää, pohtii coach Tuominen. Huolilla hän viittaa Alaseen ja Mattilaan, jotka ovat vielä tässä vaiheessa GTD 50%.

BC Nokia keskiviikkona: 1 Malidzan, 3 Kantonen, 7 Sulonen, 11 Bernard, 17 Mattila (GTD50%), 18 Boman, 26 Labovic, 28 Alanen (GTD50%), 54 O´Mara.

Paljon syksyn aikana pelannut Vilpas sai huilata viime viikonlopun ja kokoontui taas maanantaina salille. Nokialle se lähtee kymmenen pelaajan voimin.

- Nokian isot pelaajat O´Mara ja Labovic asettavat vaativan haasteen kaikille puolustuksille. Lähdetään vastaamaan fyysisyyteen samalla mitalla ja hyödynnetään laajaa materiaaliamme, toteaa Iisalo.

Jenkkitrion Skeen-Baldwin-Taylor täydentää kvartetiksi Perniössä kauden aloittanut Remond Brown. Avauspelissään (0/3) Brown oli vielä ihmeissään liigavauhdista, mutta Suomen cupin ottelussa (15/6) meno oli jo vapautuneempaa. Vilppaan uusin hankinta 193-senttinen laituri Antonio Ballard saapuu Saloon tiistaina ja on Nokian palloiluhallilla mukana, mutta vain penkillä tutustumassa Korisliigan tunnelmaan. Viimeksi fiiliksestä Pyrintöä vastaan huolehti 941 pirkanmaalaiskatsojaa, mutta muuten kotihallissa on ollut väljää. Lapuaa vastaan katsojamäärä jäi alle viidensadan...

Vilpas Nokialla: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 24 Brown.

Joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Salohallissa ja Vilpas vei niukkakorisen voiton 75-69. Voiton avaimet olivat 22 syöttöä ja seitsemän menetystä. Viiden kolmosen Juho Nenonen (23) oli liekeissä ja O`Mara pidettiin 14 pisteessä. BC Nokia-Vilpas Vikings keskiviikkona kello 18:30 Nokian palloiluhallilla. Ottelu on nähtävillä suorana tietysti Elisa Viihteellä ja ravintola Hometownin screeiltä.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit