Uutiset & Artikkelit

15.11.2018 15:29
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Sitkeä BC Nokia laittoi Vilppaan ahtaalle

Vaikeaa siitä tuli. Nimittäin Vilppaan Korisliigan matsista vahvasti vajaalukuista BC Nokiaa vastaan. "Näädät" pelasivat ottelun kuudella pelaajalla, mutta silti ratkaisu venyi aivan loppuhetkille asti. Summerin soidessa taululla komeili Vilppaan kolmen pisteen vierasvoitto 86-89 (48-51). Niin tai näin, voitto oli Vilppaalle yhdeksäs peräkkäinen ja se on melkoinen osoitus alkukauden tasosta. Tasaiset ottelut on pystytty kääntämään voitoiksi ja ainoa tahra sarjataulukossa on avausottelun jatkoaikatappio Kauhajoella.

(kuva Jani Virolainen)

Päävalmentaja Joonas Iisalo varoitteli joukkueelle alkupalaverissa tilanteen vaarallisuudesta. Vastaan asettuu kotijoukkue, jolla ei ole mitään hävittävää. Loukkaantumisten keskellä coach Ville Tuominen sai raavittua kasaan kuusi pelaajaa ja penkille kolme junnua. Sivussa olivat normikokoonpanosta Daniel Dolenc, Niko Mattila sekä Aapeli Alanen eikä troikka Hugo Boman, Topias Mead ja Peetu Piirtola tietenkään sitä korvannut. BC Nokialle täytyy antaa kuitenkin iso käsi siitä energiasta, jolla se pisti kampoihin sarjajohtajalle.

Avauskympillä Vilpas karkasi huikealla heittopelillän nopeasti 12 pisteen johtoon 18-30, mutta Nokia tuli tauolle kuuden pisteen päähän. Käsikirjoitus meni odotetusti eli Nokian "twin towers" pyrki ratkaisuihin korin lähisyydestä, Vilpas tulitti kauempaa. Kotijoukkue teki kymmenen pistettä korin alta, Vilpas peräti 27 kaaren takaa (kolmoset 9/12) ja vielä kahdeksan eri pelaajan voimin.
Toisen jakson puolivälissä Sean O´Mara tasoitti pelin 41-41 ja Vilppaan käsi alkoi täristä kaarella. Jakson kolmoset enää 3/9 ja isot miehet O´Mara (12) ja Labovic (11) aiheuttivat jatkuvia ongelmia puolustuksessa. Vilpas ei päässyt juoksemaan missään vaiheessa ja sehän sopi selvästi hitaammalle kotijoukkueelle. Kolmen sekunnin alueen pisteet BC:lle 22-8 ja kaiken huipuksi pisteet nopeista hyökkäyksistä menivät kotijoukkueen eduksi 4-3.
Kolmannen jakson aluksi Malcolm Bernard vei kotijoukot hetkeksi 52-51 johtoon, mutta Vilpas näytti karkaavan uudestaan. Neljässä minuutissa se repäisi 53-62 johdon, mutta ei lähtenyt. Nokia tuli taas siirtyen loppuhetkillä 10-0 runillaan piikkipaikalle ja taukojohtoon 68-67. Maalatun alueen pisteet 30-12 ja nopeat 13-5. Ei hyvä.
Vuoristoratapeli jatkui päätösjaksolla. Kuuden minuutin kohdalla Vilpas johti taas turvallisesti 70-81 ja kahta minuuttia myöhemmin ero oli taas neljässä 77-81. Aatu Kivimäen kolmosella vieraat nousivat 2,5 minuuttia ennen loppua seitsemän pisteen johtoon ja ero säilyi samana aina viimeiselle minuutille saakka. Jännitysnäytelmän käynnisti Labovic kakkosellaan, kellossa 34 sekuntia ja tilanne 83-88. Diante Baldwinin kolmosyritys meni ohi ja Bernard kavensi kolmosellaan eron kahteen pinnaan. Vilppaan aikalisä, aikaa kahdeksan sekuntia ja sivuraja vieraille. Teemu Sulonen hölmöili itselleen EU-virheen ja Mikko Koivisto kasvatti vaparista eron kolmeen. Sivurajatilanteessa Juho Nenonen otti kuitenkin hyökkääjänvirheen ja pallo Nokialle. Vilppaan joukkuevirheet eivät olleet vielä täynnä, joten Teemu Rannikko rikkoi oikeaoppisesti. Kelloon jäi 5,1 sekuntia ja kotijoukkueella yksi yritys tasoitukseen. Sulosen heitto meni kuitenkin ohi ja kun hyökkäyslevypallosta vaparit saanut Bernard suti molemmat ohi, Vilppaan yhdeksäs voitto oli tosiasia.
- Aika vaikea lähtökohta molemmille joukkueille ja tietyllä tapaa altavastaajalle jopa helpompi. Ei ole mitään hävittävää. Tiedossa oli, että haastava peli on tulossa, mutta tehtiin siitä itselle liiankin haastava, totesi Iisalo.

Vilpas aloitti hienosti ja tuntui osuvan jokaisella heitolla. Selvää kuitenkin on, että ei sama taso voi jatkua läpi ottelun. Teemu Rannikko (12/2/6 syöttöä) oli alkupuolen valtias, kokonaisuutena ykköseksi nousi Brandon Taylor (20/8). Tasaiseen 13 pisteen ryppääseen kuuluivat Diante Baldwin, Mikko Koivisto (kolkit 4/8), sekä Aatu Kivimäki. Muut: Juho Nenonen 7/5, Jamie Skeen 6/5, Henri Kantonen 3/1, Remond Brown 2/0, Miikka Luosmaa 0/2.
BC Nokian tehot lepäsivät vähemmän yllättävästi lokakuun pelaaja Sean O`Maran (22/6) ja Dragan Labovicin (15/14) harteilla. Malcolm Bernard (23/7) nousi silti ykköstykiksi ja Korisliigauransa avauspisteet tehneen Aleksi Kantosen (5/2) plus/miinusteho +28 oli selvästi kentän paras.
Vilpas osui kaarelta 19/42, BC Nokia 10/24. Vilppaan penkin leveydestä kertoo taas pisteet 5-38. Viikinkien pelit jatkuvat jo perjantaina, jolloin Salohalliin saapuu Korihait kello 18:30.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit