Uutiset & Artikkelit

05.11.2018 11:29
Vilpasvikings.fi

Remond Brown debytoi Karhubasketia vastaan

Vilpas ja Karhu kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Erittäin mielenkiintoinen matsi luvassa. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Rakkaat kilpakumppanit Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhubasket iskevät yhteen tiistaina Salohallissa kello 18:30. Liiga-avauksessa Karhu oli kotikentällään kolme pistettä parempi jatkoajan jälkeen ja se onkin Vilppaan ainoa tahra sarjataulukossa. Koossa on nyt seitsemän ottelun voittoputki ja sitä on tarkoitus jatkaa tiistaina. Vilppan kokonpanoon tulee yksi muutos, kun PeU Basketissa kovilla tehoilla kauden aloittanut Remond Brown korvaa loukkaantumisen vuoksi rosterista poistuneen D.J. Fennerin

I divisioona B:ssä hurjat tehot latonut 195-senttinen laituri on treenannut Vilppaan mukana koko kauden ja oli siksi helppo valinta Fennerin korvaajaksi. Nyt ei jouduta tuhlaamaan aikaa uuden laiturin etsintään eikä uhraamaan aikaa puuduttaviin kuviosulkeisiin. Brown pelasi vielä sunnuntaina Perniön paidassa Äänekosken Huimaa vastaan ja avusti joukkueen kauden neljänteen voittoon lukemin 96-80. Viidessä ottelussa Grambling Staten kasvatti teki Perniölle 34.0 pistettä, otti 11.0 levypalloa ja kokosi teholukemakseen 35.6.

Remond Brown pukee tiistaina Salohallissa ensimmäistä kertaa Vilpas paidan ylleen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigassa eniten pelejä tahkonneen Vilppaan viimeinen voitto tuli lauantaina Helsingin Kisahallista tutulla kaavalla. Tasainen peli, joka kääntyi lopussa salolaisille. Se on voittanut nyt seitsemän peliä putkeen ja "kuumien" joukkueiden listalla kakkosena on BC Nokia viidellä peräkkäisellä voitolla. Vilppaan seitsemästä voitosta kaikki ovat tulleet alle kymmenellä pisteellä eli BC Nokia kaatui +6, Ura Basket +8, Kobrat +8, Pyrintö +9, Kataja +7, KTP +8 ja Seagulls +3. Legenda Salohallin kovista koreista saa jatkoa myös tämän kauden perusteella, sillä kotiotteluissa Vilpas on tehnyt 82.7 pistettä per peli, mutta vieraissa lukema on peräti 97.6 pinnaa.

 

Brownin ohella Vilpas esittelee pitkästä aikaa riveissään myös Susijengiin kesän aikana nousseen Henri Kantosen. Sitkeä nilkkavamma on selätetty ja Kisahallissa Henkka väänsi jo mukavat 17 minuuttia. Heittojyvä ei ollut vielä kohdallaan, mutta Kantonen oli viikinkien kolmanneksi paras plus/miinustilastossa (+14). Vilppaan tilastokärjet ovat pisteissä Diante Baldwin (13.8), levyreissä Jamie Skeen (6.8) ja syötöissä Teemu Rannikko (6.3). Pelaajien minuuttimäärät ovat pysyneet maltillisina ja Skeenin 27:24 on korkein noteeraus. Vapareissa Kantosella on saldona täysi sata, kakkosissa tarkinta työtä on tehnyt Riku Laine (71.4%) ja kolmosia on osunut tarkimmin Baldwin (54.5%).

Vilpas tiistaina: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 21 Laine, 24 Brown.

- Lyhyellä valmistautumisella hallitsevan mestarin kimppuun. Meidän menetysten määrä ja Karhun hyökkäyslevypallojen tulee pitää pienenä, arvioi Joonas Iisalo tiistain kohtaamista.

Karhubasket on pelannut kuusi ottelua ja niistä neljä on päättynyt voitokkaasti. Se oikeuttaa liigan neljänteen sijaan. Hallitsevalla mestarilla on alla kirvelevä 101-85 tappio paikallisderbyssä Lapuan Kobrille. Sen voitot ovat tulleet Vilppaasta +3, Korihaista +7, Kouvoista +12 ja Ura Basketista +12. Karhun ykköskämmen on ollut 203-senttinen Michael Moser (23.0), joka on samalla koko liigan paras korintekijä. Moser on joukkueen paras myös levyreissä (8.3), syötöissä ahkerin on ollut Bojan Sarcevic (5.3). Heittoprosenteissa tilastoja hallitsevat monipuolinen Moser (vaparit 86.5%) ja Antti Niskanen (kakkoset 66.7%, kolmoset 57.1%). Mukavaa nähdä myös ex-viikinki Okko Järvi (88.8/2.7) Salohallissa.

Ulkomaalaisten puolella tilastohirmu Moser tulikin jo esiteltyä. Rene Rougeau (14.3/7.5) on tuttu jo viime kauden mestarijoukkueesta ja Durrell Summers on liigan pistetilaston kolmonen (21.3). Sisäpelaaja Kazembe Abif (10.5/2.0) on sivussa loukkaantumisen vuoksi ja neljäntenä vahvistuksena kentällä nähdään Marvin Singleton Jr (1.8/2.0). Karhu on Korisliigan paras levypallojoukkue (40.3) ja etenkin hyökkäyslevyreissä se on ollut vaarallinen (13.3).

Karhubasket Salohallissa: 3 Summers, 4 Rougeau, 6 Niskanen, 10 Sarcevic, 11 Laihonen, 12 Singleton, 14 Järvi, 20 Innamaa, 30 Myllyniemi, 43 Moser.

- Joukkuetta on viritetty tulevaisuuteen harjoittelemalla hieman uutta. Vilpas tarjoaa heti kovan mittarin siinä, ollaanko saatu asioita menemään oikeaan suuntaan. Joukkue koki uuden valitettavan takaiskun viime ottelussa, kun Abif loukkaantui jälleen, harmittelee Jussi Laakso.

 

Vilpas Vikings - Kauhajoen Karhubasket tiistaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Olvi. Tule paikalle katsomaan, jatkuuko Vilppaan voittoputki!  

LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit