Uutiset & Artikkelit

09.11.2018 13:01
Vilpasvikings.fi

MuKi nurin Suomen cupissa, FoKoPo seuraava vastus

Suomen Cup käynnistyi tiistaina Helsingissä ja 1.kierroksen matsin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Kuva Muki Facebook
Koripallon Suomen cup käynistyi Vilppaan osalta Munkkiniemen yhteiskoululla. Jos ottelun lopputulos olisi ollut veikkauskohteena, salolaisten kerroin olisi ollut 1.01. Vilpas johtaa Korisliigaa ja Munkkiniemen Kisapojat pelaa PeU Basketin lohkokaverina I divisioona B:ssä. Eikä suurvoittoihin olisi voinut päästä pelin ratkettua, sillä Vilppaan voittunumerot 80-120 (37-53) kertovat kaiken voimasuhteista. Nuori ja innokas MuKi jatkaa kuitenkin cupissa, koska laulukuoroon lähtee vasta toisesta tappiosta. Vilppaan cuptaival jatkuu seuraavaksi FoKoPoa vastaan ja ottelupaikka arvotaan.
Vilpas lähti Pohjois-Helsingin peliin kahdeksalla miehellä. Teemu Rannikko sai vapaapäivän ja cupin sääntöjen mukaisesti vain kolmella ulkomaalaisella on pelioikeus. Päävalmentaja Iisalo valitsi pelaavaan rosteriin Taylorin, Baldwinin ja Brownin ja se pudotti kokoonpanosta Jamie Skeenin. Mikko Koivisto oli reissussa mukana, mutta ei osallistunut edes alkuverryttelyyn.
Ottelu alkoi cupin sääntöjen mukaisesti alampisarjalaisen kolmosheitoilla. Kymmenestä kolmosesta MuKin nuorukaiset onnistuivat upottamaan mukavasti seitsemän eli avausheiton aikaan taululla komeili kotijohto 21-0. Vilppaalta kului seitsemän minuuttia ja 49 sekuntia eron kiinniajamiseen. Miikka Luosmaa tasoitti pelin vapaaheitoilla ja sen jälkeen korisliigalaiset menivät menojaan. Ensimmäisellä tauolla tilanne oli 28-33 ja puoliajalla 37-53. MuKi sai 20 minuutissa aikaan 16 pistettä, joten aivan laiskana Vilppaan puolustusta ei voi pitää. Salolaisten kokoonpano kapeni entisestään toisella neljänneksellä, kun Aatu Kivimäki sai hampaan huulensa läpi ja edessä oli tikkauskäynti tohtorilla. 
Vilpas kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla 13 pisteellä ja päätöskympillä 11 pinnalla, joten viralliseksi eroksi jäi 40 pistettä. Vaikka kentällä eroa oli 61 pistettä, nuori munkkiniemeläisjoukkue taisteli jokaisesta pallosta loppuun asti ja sai taatusti hyvää kokemusta tuleviin peleihin.Ottelu päättyi sopuisasti yhteiskuvaan.
Vilppaan kahdeksan miehen rotaatio sai peliaikaa tasaisesti, ainoastaan lääkärireissulle joutunut Aatu Kivimäki (10/3/5 syöttöä) jäi 15 minuuttiin. Kovimman tilastorivin kokosi Brandon Taylor (28/11). Muut: Riku Laine 17/3, Henri Kantonen 16/1/7 syöttöä, Remond Brown 15/6, Miikka Luosmaa 14/11, Juho Nenonen 12/1, Diante Baldwin 8/4/8 syöttöä.
MuKin ykköseksi nousi tarkkakätinen Joonas Timonen (24/3), joka säkitti kuusi kertaa kaaren takaa. Kaikkiaan ottelussa nähtiin 29 kolmen pisteen koria ja yleisöä paikalle oli saapunut 215.
Seuraavaksi Vilpas matkustaa Nokialle. Keskiviikkona vastaan asettuu sarjakolmonen, BC Nokia, jolla on saldona viisi voittoa ja kolme tappiota. Perjantain kotipelissä kohdataan ensi kertaa tällä kaudella Uudenkaupungin Korihait.   

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit