Uutiset & Artikkelit

17.11.2018 20:47
Vilpasvikings.fi

Ketsuppia, kiitos!

- Kaikki joukkueessa tiesivät, että on vain ajan kysymys, milloin tällainen peli tulee, totesi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo illan lehdistötilaisuudessa. Vilpas oli juuri pöllyttänyt Uudenkaupungin Korihaita murskalukemin 110-71 (51-36) ja otti kymmenennen voittonsa putkeen. Esitys ei jättänyt yhtään Salohallin katsojaa kylmäksi eli se kuuluisa ketsuppipullo aukesi komeasti. Vilpas upotti 17 kolmosta pussin pohjalle ja Antonio Ballardin ensiesiintyminen nosti hymyn katsojien huulille. Etenkin kolmas jakso oli parasta Vilpasta tällä kaudella ja sillä viikingit karauttivat karkuun 37-16.

Korihait aloitti Brandon Conleyn kakkosella ja johti alussa 4-9, mutta kauaa ei Vilpas ujostellut vaan johti ensimmäisellä tauolla 29-20. Levypalloissa kotijoukkue oli parempi 14-4 ja uusi vahvistus Antonio Ballard pääsi kuuden minuutin jälkeen haistelemaan Korisliigan hikeä. Ensimmäisellä kosketuksellaan mies pyörähti kaksi pinnaa ja nosti hyökkäyslevyristä heti perään toisen korinsa.
Toisella jaksolla ero kasvoi nopeasti Teemu Rannikon yhdeksällä pinnalla 15 pisteeseen ja säilyi samana läpi jakson. Bryan Colemanin viime sekunnin kolmosella tauolle poistuttiin lukemista 51-36. Levyreissä Vilpas oli edellä 29-17 ja puoliajan hahmo oli Brandon Taylor, joka ehti koota reilussa 10 minuutissa tupla-tuplan 11/10. Korihaiden onnistuja oli Mario Edwards (12/6).
Kolmas jakso oli sitten täydellisesti Vilppaan. Reilussa kahdessa minuutissa +21, ennen jakson puoliväliä kaula oli kasvanut jo 30 pisteeseen 72-42 ja yleisöä hemmoteltiin huimalla kolmosnäytöksellä. Vilpas paukutti viisi kolmosta putkeen ja niistä kolme lähti Ballardin riuskoista syötöistä. Se voitti kympin 37-16 ja etenkin Teemu Rannikko oli elementissään.
Päätöskympillä 100 pisteen raja rikkoontui ajassa 4:57 Riku Laineen kolmosella ja illan kovimmat aplodit sai Miikka Luosmaa onnistuneen vapaaheiton jälkeen. Sillä heitolla kaikki Vilppaan pelaajat pääsivät pisteille ja summerin soidessa taululla komeili 39 pisteen kotivoitto.

Otteluisäntä Finnparttia palkitsi kotijoukkueesta Teemu Rannikon (19/4/5 syöttöä), joka palkittiin ennen ottelua ohitettuaan Damon Williamsin kaikkien aikojen syöttökuninkaana Korisliigassa. Juho Nenosen (20/4) käsi kävi kuumana ja kaaren takaa osui 5/8. Jamie Skeen (19/3) oli vahva korin alla ja Brandon Taylor kokosi lopulta rivin 13/13. Aatu Kivimäki (12/1), Antonio Ballard (9/1), Mikko Koivisto (6/4), Riku Laine (6/4) ja Diante Baldwin (5/8/5 syöttöä) vastasivat muista tehoista.
- Pystyttiin pitämään kaikkien minuutit aika pieninä ja Teemukin sai pelata vihdoin alle 20 minuuttia. Antonio toi juuri niitä asioita, joita joukkue kaipaa, totesi Joonas Iisalo.
Korihaiden parhaana palkittiin Mario Edwards (16/8) ja kaksinumeroisiin lukemiin pääsivät myös Brandon Conley (10/8) ja Marius van Andringa (10/0). Vilppaassa kaksi viime kautta pelannut Topias Kuukkanen heitti seitsemän pinnaa, Vesa-Pekka Laine kolme.
- Vilpas on ollut hyvä koko kauden eikä ole syyttä ykköspaikalla. Tänään ei oikein pärjätty fyysisyydessä, harmitteli Damion Dantzler.
Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona Kouvolassa, jossa Kouvot kohdataan ensimmäisen kerran tällä kaudella.Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit