Uutiset & Artikkelit

07.11.2018 20:21
Vilpasvikings.fi

Karhulle kuuden pisteen tappio Teemu Rannikon juhlissa

Tiistai -illan sankariksi nousi Teemu Rannikko, joka jakeli 4 koriinjohtanutta syöttöä ja nousi Korisliigan runkosarjan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Kuva Anne Nenonen.

 

Tiistai, lokakuun 6. päivä, Salohalli. 1562 katsojan edessä viime kevään finaaliuusinta Vilpas-Karhubasket, osa kaksi. Ensimmäisen koitoksen lokakuussa kuittasi Karhu jatkoajan jälkeen, mutta tällä kertaa Vilpas tasoitti voitot kuuden pisteen kotivoitolla 83-77 (34-36). Illan sankariksi kohosi Vilppaan juonikas takamies Teemu Rannikko, joka jakeli ottelussa neljä koriinjohtavaa syöttöä ja nousi niillä Korisliigan kaikkien aikojen ykköseksi syöttötilastoissa. Onnittelut, Teemu!

 

 

38-vuotiaan Rannikon ura alkoi 16-kesäisenä kloppina Turun Piilosetin paidassa ja nyt 22 vuoden kuluttua taikurilla on koossa 1938 namupassia. Se tekee keskiarvoksi 6,97 per peli ja yhden ottelun syöttöenkka on 19. Huikeita lukuja.

 

Kevään finalistit tarjosivat kauden äänekkäimmälle kotiyleisölle varsin maukkaan käsikirjoituksen. Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo käytti rosteriaan huomattavasti laajemmalla peluutuksella ja siinä oli yksi ottelun ratkaisu. Väsyneenä hyvätkin pelaajat tekevät huonoja ratkaisuja. Toinen avainkysymys oli Juho Nenosen ja Brandon Taylorin upea puolustuspeli Karhun Michael Moseria vastaan. Korisliigan paras pistemies hyytyi Vilpaskaksikon käsittelyssä kahteen pisteeseen ja pelihuumori valui Salohallin parketille.

Ottelu alkoi vieraskomennossa. Durrell Summersin ja Rene Rougeaun johdolla se kirmasi nopeasti 4-14 johtoon ja Vilppaan isot miehet (Skeen, Taylor) saavat ottaa kaulan pitkälti omaan piikkiinsä. Lay-upit korin läheisyydestä sudittiin ohi huolella. Tauolle Karhun johdossa 14-18 ja Vilpas osui kaarelta kahdesti, Karhu kerran.

Toisen jakson alussa Skeenin tip-inillä Vilpas siirtyi ensi kertaa johtoon 19-18 ja Skeenin ja Diante Baldwinin kolmosilla ero kasvoi viiteen pinnaan, 25-20. Loppujakso oli taas vieraiden hallintaa ja harvoin on coach Iisaloa nähty niin hiilenä kuin aikalisällä kaksi minuuttia ennen taukoa. Karhu oli noussut täysin vapailla kolmosilla pisteen päähän. Pitkälle tauolle poistuttiin kahden pisteen vierasjohdossa ja myös levypallot kääntyivät Karhulle 21-25. Menetykset 7-7, syötöt 5-8 ja Summers (16) oli jatkuva päänvaiva salolaisille. Vilppaalle kuusi kolmosta, Karhu osui neljästi.

 

Dionte Baldwin pelasi hyvän ottelun. Mies tehtaili 25minuutissa 9 pistettä, napsi 7 levypalloa ja antoi 7 koriinjohtanutta syöttöä. Mikä parasta miehen +- lukema osoitti +28! Kuva Anne Nenonen.

 

Puoliajalla Vilpas vaihtoi puolustustaan ja ero alkoi kasvaa tasaisesti. Kolmessa minuutissa Skeen, Rannikko ja Nenonen (2) niittasivat kolmoset pussin pohjaan ja hups! Karhun aikälisälle tilanteessa 46-41. Ero kävi suurimmillaan jo kahdeksassa, mutta sitkeät pohjalaiset tulivat taas iholle ja viimeiselle tauolle mentiin kaikkien mahdollisuuksien numeroista 79-79. Levypallot kääntyivät taas Vilppaalle 33-31 ja Summers (3) saatiin vihdoin kuriin ja nuhteeseen.

Päätösjakson alkuun Rougeau otti neljännen virheensä teknisenä ja Teemu Rannikko rankaisi vaparista 63-59. Kun Mikko Koivisto pisti viidennen yrityksensä sisään kaaren takaa, kotijohto kasvoi seitsemään. "La Bomba" nousi tärkeään rooliin uusimalla temppunsa 2:37 ennen loppua (74-67) ja vielä kerran reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria 77-70. Tärkeitä koreja kaikki!

Rougeau toi kolmosellaan Karhun vielä neljän pisteen päähän minuutti ennen päätöstä ja vieraiden mahdollisuudet kasvoivat Baldwinin heiton mennessä ohi. Summers ei kuitenkaan onnistunut omassaan ja levypallo Nenoselle, jota rikottiin. Toinen vapari sisään, ero viiteen ja kun Marvin Singletonin kolmosyritys kolisi rautoihin, Nenonen pääsi uudestaan viivallle. Taas toinen vapari sisään ja ero kuuteen. Summers kavensi viivalta vielä 81-77 ja loppunumerot sinetöi vapareista Rannikko.

 

Otteluisäntä Olvi palkitsi Vilppaan parhaana lopussa tärkeitä kolmosia viljelleen Koiviston (11/1). Kuva Anne Nenonen.

 

Koiviston lisäksi tilastojen valossa Diante Baldwin (9/7/7 syöttöä) oli mies paikallaan. Ilta ilman menetyksiä ja plus/miinuksissa lukema +28 on kova Karhun tasoista joukkuetta vastaan. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Jamie Skeen (12/8), Juho Nenonen (10/5), Teemu Rannikko (15/5), Brandon Taylor (13/8) ja Aatu Kivimäki (10/3). 

- Enemmän levypalloja ja vähemmän menetyksiä eli saimme enemmän pallonhallintoja. Molempien heittopeli oli aika nihkeätä ja koska vastakkain oli kaksi isoa ja hyvää puolustusjoukkuetta, vapaita lay-upeja ei saa. Juhon ja Brandonin puolustuspeli Moseria vastaan oli hyvää ja Baldwinilta oikein hyvä esitys, kiitteli IIsalo.

Karhubasketin ykköseksi Olvi valitsi monipuolisen Rene Rougeaun (21/5). Nopea Summers oli paras pistemies (25/7), mutta kaksikko jäi Salohallissa liian yksinäiseksi. Ykköstykki Moser jäi kahteen pisteeseen (heitot 1/10), Bojan Sarcevic (9/3/7 syöttöä) upotti ensimmäiset pisteensä vasta kolmannen jakson lopulla eikä Okko Järven kolme pistettä varmaan mieltä lämmitä. Mikael Laihoselta (10/1) miehekäs esitys.

- Tappio harmittaa, mutta kollektiivisuus parani edelliseen peliin. Myönnän, että herra 43 (Moser) ei toteuttanut suunnitelmaa ihan niin hyvin. Hänellä oli joku näyttämisen halu eikä päässyt sille tasolle, jolla normaalisti on, harmitteli Jussi Laakso.

Juho Nenonen pääsi huudattamaan ja tanssittamaan Vilpas Ultrasia matsin päätyttyä. Kuva Anne Nenonen.

 

Voitto oli Vilppaan kahdeksas peräkkäinen eli lento on ollut huimaa. Torstaina se matkustaa Munkkiniemen yhteiskoululle Suomen cupin peliin MuKia vastaan ja liigapelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Nokialla. Viikon toinen peli on perjantaina Salohallissa Korihaita vastaan. Ensimmäistä kertaa muuten tällä kaudella.  

 

Seuraava kotiottelu:

Vilpas-Korihait

Perjantaina 16.11.klo 18.30 Salohallissa

Osta liput matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit