Uutiset & Artikkelit

23.11.2018 15:17
Vilpasvikings.fi

Blokkaako Malik Dime Vilppaan voittoputken poikki?

Vilpas hakee lauantaina nälkäisenä 12.peräkkäistä voittoa Salohallissa Ura Basketia vastaan. Kuva Anne Nenonen.

 

Lauantai on Salohallissa GAMEDAY, kun pirteä sarjanousija Kaarinan Ura Basket saapuu Salohalliin kello 17:00 katkaisemaan Vilppaan ennätyksellistä 11 ottelun voittoputkea. Illan mielenkiintoisin vieras on Uran ulottuva sentteri Malik Dime, joka on aivan omaa luokkaansa Korisliigassa heitontorjujana. 206-senttinen Dime on hoitanut tähän mennessä 3,7 palloa pois renkaalta.

26-vuotias Dime uhkaa tosissaan Vilppaan Faisal Abrahamin huikeaa kausiennätystä kaudelta 1998-1999. Tuolloin kaksimetrinen Abraham ihastutti korisyleisöä 3,79 torjunnan keskiarvollaan ja Faisal siivosi oman renkaan läheisyydestä 163 palloa 42 ottelussa. Se oli 72 torjuntaa enemmän kuin Huiman paidassa pelanneella Sami Lehtorannalla.

Viime keskiviikon voitto-ottelussa Pyrintöä vastaan Dimelle kirjattiin peräti yhdeksän blokkia ja harvinainen tripla-tupla (11/18/9) jäi vain yhden torjunnan päähän.

 

Ura Basketin tehokkain mies on ollut Malik Dime saldolla 16.3/12.8/3.7 torjuntaa/1.3 riistoa. Kuva Ville Vuorinen

 

Uran alkukausi on ollut varsin positiivinen, sillä se on napannut 12 ottelustaan viisi voittoa ja pitää hallussaan sarjataulukon sijaa kuusi. Sen kaarinalaiset ovat tehneet vielä kolmella jenkillä ja monipuolinen Eldar Skamo on ollut sivussa koko kauden.Ura porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa eivätkä vastustajat ole olleet sieltä helpoimmasta päästä. Pyrintö kaatui Turussa 83-75, Kataja vieraissa 80-88 ja Seagulls Turussa 82-75.

- Ura on alkanut napsia voittoja hyvään tahtiin poissaoloista huolimatta. Kun he saavat koko rosterin laajuuden käyttöön, tulee heillä olemaan erittäin kilpailukykyinen joukkue, vahvistaa Joonas Iisalo lauantain vastustajasta.

Päävalmentaja Kristian Palotien kausi ei ole ollut sieltä onnekkaimmasta päästä. Skamo loukkaantui jo preseasonilla ja nopea takamies Stephen Croone heti toisessa ottelussaan - Vilpasta vastaan.Eikä tilannetta ole helpottanut Pyry Rainamaan loukkaantuminen pari viikkoa sitten.

Ura Basketin tehokkain mies on ollut Malik Dime saldolla 16.3/12.8/3.7 torjuntaa/1.3 riistoa.

- Dimen kyky suojella rengasta ja dominoida ilmatilaa on ollut vakuuttavaa katseltavaa, myöntää Iisalo.

Pisteissä kaarinalaisten ykkönen on takamies Avery Woodson (19.7) ja kolmas tärkeä lenkki on maajoukkueen vahva takamies Fiifi Aidoo (13.8/3.3/5.8 syöttöä). Salolaiskatsojille tutuimpia uralaisia ovat kolme kautta Vilppaassa pelannut Mikael "Ässä" Sandberg (5.6/6.0) sekä kahden kauden ajan Vilpasta edustanut Ville Hänninen (8.9/1.6). Uusin hankinta Chris McNealy on pelannut Palotien alaisuudessa kaksi ottelua 7.5 pisteen ja 7.5 levypallon keskiarvoilla.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

Lokakuussa joukkueet kohtasivat Kupittaan palloiluhallissa jättiyleisön (2449) edessä ja yleisöryntäystä on odotettavissa myös Salohalliin. Matka Kaarinasta Saloon on lyhyt ja toivottavasti halliin saadaan hieno mökä päälle! Kupittaan ottelu pysyi tasaisena aivan loppuhetkille saakka ja summerin soidessa taululla loisti Vilppaan voittonumerot 81-88. Siitä alkoi salolaisten voittoputki, joka on jatkunut nyt yhdentoista ottelun verran eli jokainen liigajoukkue on kaatunut ainakin kertaalleen.

Uran korintekovoima on ollut liigan heikointa ja se on tehnyt 81.5 pinnaa peliä kohden. Vertailussa Vilpas on tehnyt liki 12 pistettä enemmän per peli. Illan joukkueet ottavat vähiten kahden pisteen heittoja ja vastaavasti eniten kolmosia koko liigassa. Tarkkuudessa Vilpas on hienoisesti niskan pällä. Toinen Uran heikkous on ollut työskentely vapariviivalla josta 67.4 prosentin tarkkuus on liigan huonoin ja kolmas osa-alue on menetykset, joita sarjanousijalle on sattunut eniten (14.2). Vilpasta edellä se on Dimen ansiosta torjunnoissa (5.1) ja riistoissa (6.9).

Ura Basket Salohallissa: 1 Dime, 3 Woodson, 8 Hänninen, 10 Niemi, 11 Akpaso, 12 Sandberg, 21 Sahlberg, 30 Airenne, 32 McNealy, 55 Aidoo.

Vilpas pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Vain Henri Kantonen on sivussa. Antonio Ballard on saanut tutustua hieman paremmin joukkuekavereihin ja otteet Kouvolassa olivat lupaavat. Vilppaan pisteykkönen on Jamie Skeen (14.0), levypalloja on eniten hakenut hieman yllättäen Diante Baldwin (6.0) ja sama mies on ykkönen myös syötöissä (5.0).

- Joukkuehyökkäyksen scouttaamista helpottaa hvin samankaltaiset setit kuin Kouvoilla, mutta samaan aikaan Uralla on hyvin erilaiset yksilöt. Kiva päättää rankka peliputki kotihallissa ja sitten suunnata kaivatulle tauolle, toteaa Iisalo.

Vilpas lauantaina: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 21 Laine.

Varsinais-Suomen derby Vilpas Vikings - Ura Basket lauantaina Salohallissa kello 17:00. Otteluisäntänä on Eläinklinikka EHYT ja ottelussa vastaanotetaan joululahjoja "Joulu Salon lapsille" -keräykseen. Tervetuloa!

 

OSTA LIPUT MATSIIN!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit