Uutiset & Artikkelit

22.11.2018 19:16
Vilpasvikings.fi

B & B johdatti Vilppaan ennätysputkeen

Antonio Ballard on täyttänyt jo kahden ottelun perusteella häneen kohdistuneet odotukset. Kouvolassa mies johdatti Vilppaan 11.peräkkäiseen voittoon. Kuva Ville Vuorinen.

 

Otsikossa ei puhuta Bed & Breakfastista, vaan Vilppaan jenkkikaksikosta Antonio Ballard - Diante Baldwin. Sähäkät herrat olivat pääosassa, kun sarjajohtaja haki voiton numero 11 Korisliigan runkosarjassa. Vilpas saavutti uuden rajapyykin Kouvolan Mansikka-aholta eli nykyiseltä Jatke Areenalta.  Ennätyksellisen voiton myötä ja Pyrinnön tappiolla Vilppaan sarjajohto kasvoi jo kahdeksaan pisteeseen. Ei huono!

 

Kouvola ei ole ollut salolaisille vuosien saatossa helpoimpia paikkoja pisteiden ryöstöön. Huonompi saldo taitaa olla vain Kauhajoelta ja Korisliigahistorian aikana Kymijoen yläjuoksulta on matkattu kotiin liian monta kertaa tyhjin käsin. Eikä se helppoa ollut keskiviikkonakaan. Kouvot pelaa hyvin organisoitua korista, jossa miehet ja pallo liikkuvat ja pakkipäässä pelataan fyysisesti. Neljään jenkkiin siirtyminen on kasvattanut Jyri Lehtosen rotaatiota ja kun miehet alkavat olla Arttu Saarijärveä lukuunottamatta kunnossa, odotuksissa oli makeaa korisviihdettä reilulle tuhannelle kymenlaaksolaiskatsojalle.

 

Keskiviikon kohtaaminen meni jaksovoitot laskien Vilppaalle 3-1 ja kun vieraat johtivat ottelua liki 38 minuuttia, ei vierasvoittoa voi pitää suurena vääryytenä. Ensimmäisellä kympillä Vilpas karkasi kahdeksan pisteen (12-20) johtoon Antonio Ballardin lyödessä tahtia. Kouvot oli täysin Brian Asburyn (10) tehojen varassa, sillä kotijoukkue suti kaikki kahdeksan kolmostaan harakoille. Se pysytteli mukana lähinnä hyökkäyslevypallojen ansiosta, joita valkopaidat hakivat peräti kahdeksan.

Toinen jakso oli sitten kotijoukkueen heiniä samaisella kahdeksalla pisteellä ja puoliajalle poistuttiin sopuisasti numeroista 39-39. Vahvaa vääntöä nähtiin etenkin Jeremy Morganilta (9) ja Elbert Matthewsilta (8). Vilppaasta Diante Baldwin oli pirteällä päällä heittäen seitsemän pinnaa kahdella torjunnalla ja kolmella riistolla. Puolustuksen eduksi on luettava, että Asbury saatiin puristettua nollille.

- Kouvot  pelaa tosi kovaa kotisalissaan eikä alussa oltu valmiita sulkemaan ja Kouvot haki 12 hyökkäysribaa, harmitteli Aatu Kivimäki.

 

Diante Baldwin pelasi myös hienon ja energisen matsin summaten tilastot (12/3/5 syöttöä/2 torjuntaa). Kuva Ville Vuorinen

 

Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo varoitteli puoliajalla joukkojaan vastustajasta, joka on ollut liigan paras joukkue kolmannella jaksolla. Tällä kerta varoittelu tepsi, sillä asenne oli kohdallaan. Kouvojen levypallopeli saatiin aisoihin ja omassa päässä annettiin enää yksi irtopallo vastustajalle. Kolmas kymppi meni Vilppaalle 21-27 ja tehoista vastasivat pääasiassa Teemu Rannikko (10) ja Antonio Ballard (11). Myös Mikko Koiviston kaksi kolmosta auttoivat 60-66 taukojohdon hankinnassa. Vilppaan tehojakso osui heti alkuun, jonka se vei puhtaasti 0-13 karaten 39-52 johtoon.

Kun Kouvot ei saanut kurottua eroa kiinni päätösjaksollakaan, loppunumerot salolaisille 81-90. Hieno ja samalla historiallinen voitto. Vastaavanlaista voittoputkea ei ole Vilppaan runkosarjassa nähty ja putkelle jatkoa haetaan lauantaina Salohallista, kun hyvään vireeseen päässyt Ura Basket saapuu vierailulle.

- Intensiivinen peli, jossa paljon tunteita ja fyysisiä kamppailuja. Oli ajan kysymys, milloin Kouvot alkaa pistää kolmen pisteen heittoja sisään. Ensimmäisellä puoliajalla ongelmana oli hyökkäyslevypallot, joita Kouvot haki peräti 12. Toisella puoliajalla ne saatiin kuriin ja löydettiin aukot Kouvojen puolustuksesta, joilla tehtiin 51 pistettä. Saatiin jatkuvasti vapaita lay-upeja tai vapaita kolmosia, pohti Iisalo.

Ottelun virhejakaumaan päävalmentaja ei ollut ollenkaan tyytyväinen.

- Virheissä 13-23 on ruma lukema ja väitän, että tilanteita jäi viheltämättä. Näin tiukassa pelissä isommalla joukkueella ei voi olla noin paljon enemmän virheitä, kritisoi Iisalo.  

 

Vilppaan parhaana palkittiin 23 pistettä heittänyt Ballard. Toinen ottelu Korisliigassa paljasti, että miehestä tulee olemaan paljon iloa joukkueelle.

- Antonio tuo meille paljon asioita, joita on kaivattu. Levypallovoimaa ja hän pystyy puolustamaan mitä pelipaikkaa tahansa. Hyökkäys on hieman epäortodoksista, mutta tehokasta, arvioi päävalmentaja.

Toinen tärkeä lenkki oli Diante Baldwin (12/3/5 syöttöä/2 torjuntaa), jolla energiaa ja pelihuumoria riitti läpi ottelun. Etenkin toisella jaksolla Baldwinin menoa oli ilo katsella. Milloin takamies oli torjumassa tai riistämässä palloa vastustajalta, milloin taas purjehti koko kentän läpi onnistuneeseen lay-upiin. Vanhassa kotisalissaan pelannut Jamie Skeen teki tupla-tuplan 13/13 ja antoi päälle vielä neljä syöttöä. Teemu Rannikko (13/3/4 syöttöä) pelasi varmasti ja  Aatu Kivimäen tärkeät hetket osuivat päätösjakson kahteen kolmoseen.

Kouvojen parhaana palkittiin 23 pistettä heittänyt Elbert Matthews. Kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Jeremy Morgan (16), avauskympin jälkeen kuvasta hävinnyt Brian Asbury (14/5) sekä Ville Kaunisto (10/10).   

 

 

Vilpas pelaa vielä yhden ottelun ennen maajoukkuetaukoa. Lauantain herkkupalassa nousukuntoa uhkuva Ura Basket saapuu haastamaan Viikingit Salohalliin. Matsi alkaa klo 17.00.

 

Osta liput matsiin

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit