Uutiset & Artikkelit

15.11.2018 13:10
Vilpasvikings.fi

Antonio Ballard debytoi perjantaina Salohallissa

Joonas Iisalon johtama Viikinkimiehistö on pelannut tuloksellisesti vakuuttavan alkukauden. Ensimmäisen kymmenen pelin saldo on 9 voittoa ja 1 tappio. Huomenna joukkue ja uusin vahvistus Antonio Ballard esiintyvät Salohallin parketilla kauden 5. kotiottelussa. Kuva Anne Nenonen.

 

Perjantai on Salohallissa GAMEDAY ja Vilppaan tuore vahvistus Antonio Ballard pukee Vilppaan peliasun ylleen ensimmäistä kertaa. Vilpas saa vastaansa Vakka-Suomen ylpeyden Korihait klo 18:30 alkavassa matsissa. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Korihait on aloittanut kauden ennakkoluulottomilla otteilla ja on saavuttanut kymmenestä matsista 3 voittoa. Vilpas puolestaan on vakuuttavassa 9. voiton putkessa.

Nokialla Ballard vasta totutteli liigaympyröihin ja pääsi tutustumaan pelin tasoon penkiltä käsin. 193-senttinen laituri saapui Suomeen tiistai-illalla ja kun torstainen harjoitus on pelistä palauttava, kokemukset suomikorikseen jäävät vähiin. Kokeneen ammattilaisen uskotaan kuitenkin tuovan Vilppaan peliin monipuolisuutta ja levypallovoimaa.

 

Kaksi edellistä kautta Sveitsissä pelannut Antonio Ballard debytoi Punavalkoisissa huomenna Salohallissa. Kuva Gilli Ferguson.

 

Sähkötukku Finnparttian isännöimä liigakamppailu on tosiaan joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Vilpas on kohdannut BC Nokian ja Kauhajoen Karhubasketin jo kahdesti, mutta hailauma ja Kouvot ovat vielä näkemättä. No ei hätiä mitiä, tilanteen korjaus on nopeasti hoidettu.  Korihait saapuu Saloon perjantaina ja Vilpas matkustaa nousukuntoisen Kouvolan vieraaksi keskiviikkona.

Iisalon poppoo vieraili keskiviikkona Nokialla ja haki sieltä yhdeksännen peräkkäisen voittonsa - ja niukasti. Ville Tuomisen luotsaama BC Nokia taisteli vähäväkisenä urhoollisesti, mutta joutui taipumaan kauden neljänteen tappioonsa kolmella pisteellä 86-89. 

Sarjataulukko onkin erikoisen näköinen, sillä Vilpas porskuttaa aivan ylhäisessä yksinäisyydessään. Ero kakkosena olevaan Pyrintöön on jo kuusi pistettä. Hämääväksi tilanteen tekee se, että joukkueilla on aivan eri määrä pelejä alla. Pyrinnöllä kaksi Vilpasta vähemmän. 

Kuusi joukkuetta (Vilpas, BC Nokia, Kobrat, KTP, Korihait, Ura) ovat pelanneet ensimmäisen neljänneksen sarjasta eli 10 ottelua ja toinen ääripää on eurokiireinen Joensuun Kataja, jolla on koossa vasta puolet määrästä eli viisi ottelua. Voittoprosenttien mukaan laadittava sarjataulukko ei olisi ollenkaan huono uudistus. 

Jos sen mukaan mentäisiin, sarjatilanne olisi nyt: 1) Vilpas 90%, 2) Pyrintö 75%, 3) BC Nokia ja Kataja 60%, 5) Karhu 55,6%, 6) Kouvot 50%, 7) Kobrat ja KTP 40%, 9) Korihait ja Ura 30%, 11) Seagulls 16,7%.

Korihait on esiintynyt varsin pirteästi alkukaudella. Damion Dantzlerin valmentaman ryhmän ehdotottomasti mielenkiintoisin nimi salolaisittain on Topias Kuukkanen, joka pelasi kaksi edellistä kautta Vilppaassa. Topias on aina tiedetty hyväksi heittäjäksi ja hän onkin kuulunut alkukauden tehokkaimpiin suomalaispelaajiin 12.1 pisteen keskiarvolla.Kolmosprosentti on hyvä (38.1%) ja marraskuun alussa mies heitti liigaennätyksensä 26 pistettä Uraa vastaan.

 

Topias Kuukkanen on pelannut vahvan alkukauden Korihaissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

- Korisliigakauden positiivisiin asioihin on kuulunut Topiaksen onnistumiset ja läpimurto Korihaiden paidassa, josta hänen entisenä valmentajana voi olla erittäin ylpeä ja onnellinen. Perjantaina tosin yritämme viedä häneltä kaiken tilan pois, kuten muiltakin Korihaiden heittäjiltä, muistuttaa Iisalo.

Dantzlerin haiparven tehomies on ollut laituri Stephon Jelks (15.6/9.9). 198-senttinen Jelks runnoi keskiviikkona Pyrintöä vastaan 31 pinnaa, joten turhaa löysää ei miehelle kannata antaa. Takamies Mario Edwards (13.8/4.4/6.7 syöttöä) on tuttu jo aiemmilta liigavuosilta ja muut amerikkalaiset ovat Brandon Conley (11.9/4.6) ja Bryan Coleman (9.9/3.2). Kotimaisen rungon tärkeimmät palaset ovat Kuukkasen ohella kovaheittoinen Marius van Andringa (8.9/2.3) sekä 210-senttinen Mika Nuolivirta (6.2/2.4).

 

Vilpas Vikings - Uudenkaupungin Korihait perjantaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä sähkötukku Finnparttia. Tervetuloa seuraamaan Antonio Ballardin debyyttiä ja Topias Kuukkasen paluuta Salohalliin!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit