Uutiset & Artikkelit

09.03.2018 08:33
Otteluennakko, Kataja Basket, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla 395 tappiotonta päivää, Kataja haastamaan lauantaina

Huomenna on odotettavissa täysi tupa, kun viime kevään finalistit kohtaavat Salohallissa. Vilppaalla panoksena runkosarjan voitto ja Kataja tavoittelee kotietua puolivälieriin. Kuva Anne Nenonen.

 

Lauantai on Salohallissa Gameday! Vilppaalla on tuolloin mahdollisuus varmistaa Korisliigan runkosarjan voitto toisena vuotena peräkkäin, kun hallitseva mestari Joensuun Kataja saapuu Saloon raskaan otteluohjelmansa keskellä. Kataja voitti keskiviikkona kotonaan Seagullsin, pelaa perjantaina Uudessakaupungissa ja päättää raskaan viikon sarjajohtaja Vilppaan vieraana lauantaina. Vilpas on edelleen lyömätön kotihallissaan ja hakee voittoa numero 17. Vilpas on kärsinyt viimeksi kotitappion runkosarjassa 8. helmikuuta 2017 eli huikea putki on jatkunut jo 395 päivää!

 

395 päivää on pitkä aika ja tuon edellisen runkosarjatappion aiheutti Helsinki Seagulls kaatamalla Vilppaan 78-87. Viime kauteen mahtui kaksi muuta pisteetöntä kotipeliä. Lokakuussa 2016 Kataja haki pisteet Salohallista 87-93 ja marraskuussa 2016 Pyrintö oli parempi luvuin 93-95. Virallisesti viimeinen kotihäviö on sekin Katajaa vastaan, kun viime kevään finaaleissa Kataja otti avausvoiton Pormestarinkadulta viime sekunnin korilla 74-75. Vilppaan kannalta tuo tappio taisi maksaa myös mestaruuden...

Keskiviikon kierroksella Kataja voitti kotiareenallaan kahden ottelun "tappioputkeen" joutuneen Seagullsin 81-75. Se oli taatusti tervetullut saalis Greg Gibsonin joukoille, sillä kausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä. Eurokenttäkiireet aiheuttivat otteluruuhkan, jonka sovittaminen ei ollut helppoa. Kun siihen lisätään ulkomaalaispelaajien runsas vaihtuvuus ja pelaajien terveysongelmat, Gibsonin yöunien tasoa voi vain arvailla.

Parhaimmillaan kuudella ulkomaalaisella operoinut Kataja on loppukauden ajan neljän jenkin joukkue. Riveistä ovat poistuneet vuorollaan Alex Marzette, Matthew Hezekiah, Damier Pitts ja harvinaisen vaihtokaupan (Kenneth Simms) myötä Tim Williams. Kun vielä kesken kauden Joensuuhun saapuneen Jarekious Bradleyn kausi päättyi jalkavammaan, Katajan kaudessa on kaikki menestyskirjan ainekset.

Jäljellä on nelikko Wesley Saunders (26 ottelua, 13.5 pistettä, 7.6 levypalloa), Daniel Bejarano (18/11.2/6.9), Kenneth Simms (3/9.3/8.3) sekä Eric Garcia (3/15.7/4.7). Kotimainen perusrunko koostuu Ilari Seppälästä (29/13.7/5.3 syöttöä), Tommi Huolilasta (22/6.5/4.9) ja Jesse Niemestä (32/3.0/0.8). Sairastuvalla on edelleen kovan kaliiberin kaksikko Vesa Mäkäläinen - Alex Murphy. 

 

Pystyykö Katajan isot miehet Huolila & Simms pysäyttämään sarjan tehokkainta pelaajaa Aaron Jonesia korinalla? Kuva Markus Moisio.

 

Vaikka Pohjanmaalta ei pisteitä irronnutkaan, Vilppaan saldo Karhua vastaan jäi voiton puolelle. Kauden neljä kohtaamista päättyivät kaikki kotivoittoihin ja koriero päätyi lopulta Vilppaalle +23. Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä runkosarjan päätyttyä, Vilpas pysyy edellä. Oikeasti tuota ei tarvinne miettiä, sillä voitto Katajasta varmistaisi Vilppaan ykköstilan ja kotiedun pudotuspelien loppuun saakka. Jos Kataja vie lauantaina pisteet Itä-Suomeen, viikingeille jää vielä viisi mahdollisuutta kärkipaikan sinetöintiin. Ei siis huonolta näytä.

- Kauhajoki-pelin video on tullut katsottua ja analysoitua. Olimme suoraan sanottuna kollektiivisesti surkeita sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Meiltä puuttui pelistämme monta asiaa, joissa olemme kauden aikana olleet hyviä tai jopa erinomaisia. Näytimme haluttomilta yksilöiltä emmekä sarjan parhaalta joukkueelta, jossa jokainen tekee töitä yhteisen hyvän eteen. Näitä asoita lähdetään perjantaina korjaamaan ja lauantaina tulemme erilaisella ilmeellä peliin. Kotikenttä ja Suomen paras yleisö antavat mukavasti energiaa. Kataja on uusiutunut edellisestä kohtaamisesta, joten meidän tulee olla valmiita muutoksiin pelitavassa ja pelaajissa, Iisalo toteaa.

Teemu Rannikko on yhä sivussa ja Miikka Luosmaan pelaaminen ei ole kirkossa kuulutettu. Riku Laine on jo aloittanut kevyen harjoittelun. Juho Nenoselle tuli keskiviikkona 400 runkosarjan ottelua täyteen Kauhajoella ja sitä juhlitaan lauantaina. Matka kärkipaikalle on vielä pitkä, sillä Timo Heinosella on koossa 644 ottelua ja pelit jatkuu. Myös Antero Lehdon 621 ottelua on kunnioitettava määrä ja oikeuttaa kautta aikojen listan kolmossijaan.

Korista on nähtävillä Salohallissa jo aamupäivästä lähtien, kun pyörätuolikoriksen SM-mitalit ratkaistaan ennen Vilpas-Kataja -ottelua. Kello 11.15 pronssiottelussa kohtaavat Tampereen NMKY ja Honka. Suomen mestaruus ratkaistaan Vilppaan ja Pussihukkien välillä kello 13.30. Pussihukat on moninkertainen Suomen mestari, Vilppaalla on tilillä yksi hopea. Tervetuloa seuraamaan myös pt-korista, jossa kenttä on samankokoinen kuin pystypelissä ja korirengas keikkuu samalla korkeudella. Pelaajat on pisteytetty toimintakyvyn mukaan ja merkittävin ero on kuljetussäännössä. Pelaaja on oikeutettu pitämään palloa sylissään kahden kelauksen ajan, jonka jälkeen pallo tulee pompauttaa lattiaan, syöttää tai heittää koriin.

Vilpas ja Kataja ovat kohdanneet kaudella kolmesti ja Vilpas johtaa voitoin 2-1. Syksyllä se haki Joensuusta 81-84 voiton, voitti kotonaan 96-78 ja kolmas koitos meni Katajalle omalla areenallaan 87-85. Korisliigaa Vilpas Vikings - Joensuun Kataja Salohallissa kello 17:00. Otteluisäntänä Stremet Oy.

Hanki liput matsiin

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit