Uutiset & Artikkelit

29.03.2018 08:07
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas heitti toisella puoliajalla 65 pistettä ja jatkoi tappiotonta kotiputkea

Salohallin tiistai-illassa ei nähty suurempia yllätyksiä. Runkosarjan voiton jo aikoja sitten varmistanut Vilpas ei antanut Uudenkaupungin Korihaille voitonsaumoja ja rullasi helppoon 110-73 (45-35) voittoon. Ensimmäinen puoliaika oli vielä näennäisesti tasainen, mutta kauden selvästi pienin katsojamäärä sai toisella puoliajalla haluamansa. Vilpas säkitti komeat 65 pistettä Korihaiden sukkaan ja karkasi 37 pisteen kotivoittoon numero 19. Vilppaan kausi jatkuu sunnuntaina Nokialla, josta on odotettavissa aivan toisenlainen peli. BC Nokia taistelee runkosarjan kolmostilasta ja Ville Tuomisen valmentama näätäryhmä on ollut alkukevään huimassa iskussa.

Asetelma tappiottomaan Salohalliin
Odotettavissa ei ole suurta urheilujuhlan tuntua. Vastakkain runkosarjan voittaja ja kaiken todennäköisyyden mukaan Kobrat-voitolla liigapaikkansa varmistanut Korihait. Vilppaan puhtaan kotipelin katkeamiseen ei usko varmasti kukaan ja se näkyy myös katsomon puolella. Korihait houkuttelee 2in1-tarjouksesta huolimatta lehtereille vain 895 katsojaa, mikä on pienin yleisömäärä Vilppaan kotipeleissä sitten marraskuun 2015. Korihait saapuu paikalle kahdeksan pelaajan voimin, Vilppaalta sivussa vain Riku Laine.

Lopputulos ja tilastot
Vilpas-Korihait 110-73 (20-21, 25-14, 30-20, 35-18)
Vilpas: Aaron Jones 22/12, Tobin Carberry 20/4/4 syöttöä, Jaylon Brown 18/4/4 syöttöä, Javontae Hawkins 10/8, Teemu Rannikko 10/1/6 syöttöä, Matias Ojala 10/5, Mikko Koivisto 6/1, Aatu Kivimäki 5/2/5 syöttöä, Topias Kuukkanen 5/0, Miikka Luosmaa 4/2, Juho Nenonen 0/2.
Korihait: Kevin Bracy-Davis 18/10, Kenney Funderburk 17/3, Sean O`Brien 11/9, Matt Gibson 10/5, Markus Molenius 7/4, Marius van Andringa 7/0, Mikael Herbert 3/1, Vesa-Pekka Laine 0/1.

Ottelun kulku jaksoittain
1) Avauspisteet Aaron Jonesin donkilla, mutta siihen se kotijoukkueen osalta jäikin. Korihait siirtyi 2-7 johtoon ja Vilppaan hetkittäisistä piristymisistä huolimatta vieraat keikkuivat keulapaikalla liki seitsemän minuuttia. Markus Moleniuksen viime sekunnin kolmosella eka tauolle pisteen vierasjohdossa 20-21.
2) Toisen jakson puoliväliin edettiin yhä rinta rinnan (31-29), mutta kaikesta näkyi, että Vilppaan repäisy on vain ajan kysymys. Puoliajalle ero kasvoi kymmeneen pinnaan 45-35 ja syötöissä ero oli melkoinen (12-3). Aaron Jonesilla (9) koossa jo neljä ilmavaa donkkia ja Jaylon Brownilla (9) riitti myös virtaa. Kevin Bracy-Davis kokosi 10 pinnaa.
3) Kolmannen jakson alkuun Vilpas repäisi 1,5 minuutissa eron viiteentoista ja Carberryn andykkösellä se kasvoi kolmessa minuutissa 20 pisteeseen. Parhaimmillaan 27 pinnan johto hupeni loppuhetkillä numeroihin 75-55.
4) Vilpas ei selvässä johtoasemassa hellittänyt menoa, vaan takoi taululle 35 pistettä varsin näyttävillä suorituksilla. Suurimmat aplodit ansaitsi kentälle päässyt Topias Kuukkanen. Kolmonen ja kakkonen kasvattivat miehen pistesaldoon viiteen. Sadan pisteen raja ylittyi 11. kerran tällä kaudella Matias Ojalan kolmosella ja ero kasvoi lopulta 37 pisteeseen.

Ottelun ratkaisu
Kyllä ottelu oli ratkaistu jo ennen peliä. Korihait oli voittanut 18 vieraspelistään kaksi ja Vilppaan kotitaikaa ei ole pystytty kauden aikana murtamaan kertaakaan. Tasaisen avauskympin (20-21) jälkeen oli vain ajan kysymys, milloin Vilpas lähtee omille teilleen. Toisen jakson 65 pistettä on aika kova suoritus ja 25 koriinjohtavaa syöttöä kertoo omaa kieltään pallon liikkeestä.

Parhaat pelaajat
Otteluisäntä Salonjokilaakso palkitsi vieraista tupla-tuplan tehneen Kevin Bracy-Davisin ja kotijoukkueen parhaaksi arvioitiin energisesti häärännyt Jaylon Brown. Toki Aaron Jonesin otteita ei voi vähätellä, sillä tupla-tuplan 22/12 ohella "AJ" antoi kaksi syöttöä, otti kaksi riistoa ja torjui kahdesti.
Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas oli kuuden syötön ja lähes täydellisen heittopelin Teemu Rannikko.

Erikoishuomiot
Ottelun merkityksettömyys näkyi katsomossa ja väkimäärästä (895) tuli flash-back Vilppaan divarivuosille. Katsojamäärän puoliintuminen normaalista tuntui myös tunnelmassa ja Ultras vietti ansaittua vapaapäivää istuen koko pelin. Ilman Aaron Jonesin donkkeja (6) ja viimeisen jakson näyttäviä hyökkäyskuvioita meno olisi ollut vieläkin aneemisempaa. Illan näyttävimmän donkin tarjoili Jaylon Brown. Oman maukkaan lisän halliin toi perniöläisen Kirakan Tilan savukalkkunan maistiaiset. Oli muuten suussa sulavaa...

Coach corner
Dantzler: "Joitakin asioita olisimme voineet tehdä paremmin etenkin toisella puoliajalla, mutta olen tyytyväinen pelaajiini. Kolmas jakso on ollut meille koko kauden vaikea ja olen yrittänyt miettiä syytä siihen. Meiltä puuttuu Teemu Rannikon kaltainen johtaja."
Iisalo: "Meiltä kelpo peli ja isoin juttu tässä vaiheessa on, että kukaan ei loukkaantunut eikä tullut vaivoja. Vaikka panoksia ei näihin viime peleihin ole, emme halua opetella huonoja tapoja. Treenien laatu on todella hyvä ja siellä mennään kovemmalla temmolla ja intensiteetillä kuin peleissä. Fiilis on luottavainen pudotuspeleihin."

Sunnuntaina BC Nokian vieraaksi
Vilpas pelaa viikon toisen ottelunsa sunnuntaina Nokialla, kun kello 17:00 se kohtaa huimassa vireessä olevan BC Nokian. Vanha palloiluhalli on ollut Vilppaalle vuosien varrella vaikea paikka ja Nokia taistelee vielä vahvasti kärkipään sijoituksista ja kotiedusta. Loppuohjelma Seagulls, Vilpas, Karhu ei vaan ole sieltä helpoimmasta päästä.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit