Uutiset & Artikkelit

02.03.2018 08:46
Otteluennakko, Kouvot, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Tauko takana ja Kouvot saapuu Vilppaan vieraaksi lauantaina

Lauantaina on Salohallissa edessä kuuma kamppailu, kun Kouvot saapuu Vilppaan vieraaksi. Kuva Markus Moisio.

 

Kahden viikon maajoukkuetauko on Vilppaan osalta ohi lauantaina, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu Salohalliin testaamaan viikinkien kotiputken kestoa. Vilppaalla on koossa 15. kotivoiton komea putki ja runkosarjan ykköstila häämöttää vahvasti 12 pisteen sarjajohdon ansiosta. Ottaako Vilpas voiton numero 16 vai katkaiseeko Kouvot Vilppaan lennon Pormestarinkadun pyhätössä? Se nähdään lauantaina kello 17:00 Passeliauton isännöimässä Korisliigapelissä.

Sarjajohtaja Vilpas (26/6) lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka historian kirjoissa Kouvot (17/13) johtaa joukkueiden välisiä liigakohtaamisia 34-25. Viidestä viimeisestä pelistään Vilpas on voittanut kaikki (KTP, BC Nokia, Korihait, Kobrat, Seagulls), Kouvot on saalistanut kolme voittoa (Espoo, KTP, Pyrintö) ja hävinnyt kaksi (Seagulls, Kobrat). 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kolmesti ja voitot ovat Vilppaalle 2-1. Lokakuun alussa Kouvot vei Mansikka-aholla Vilpasta kuin kuoriämpäriä 96-71, mutta marraskuussa Vilpas tasasi voitot Salohallissa lukemin 96-90. Kolmas taisto tammikuisella Kouvolan Jatke Areenalla päättyi Vilppaan selvään vierasvoittoon 67-81. 

Pistetään joukkueet vertailuun pelipaikoittain. Pelintekijän paikalla Kouvolan Tuomas Hirvonen on jauhanut syötöillään tekopaikkoja kavereille tehokkaasti, kuten syöttörivi 9+10+7 osoittaa. Vilppaan pointista ei oikein saa vertailukohtaa, koska Teemu Rannikko (6+5 syöttöä) oli sivussa viimeisestä pelistä ja John Jordan (5+11) ei kuulu enää joukkueeseen.  

Sentteriosastolla tullaan näkemään kovaa painia välillä Aaron Jones - Thomas Gipson. Härkämäinen Gipson on puhallettu kahdesti hyvissä ajoin ennen loppua suihkun puolelle ja tehovertailussa pisteet menevät Jonesille 60-35 ja levypallot 46-30.

(Huomenna nähdään korinalla mielenkiintoinen match -up kun sarjan parhaimmat sentterit Aaron Jones & Thomas Gipson ottavat mittaa toisistaan. Kuva Sinikka Makkonen)

 

Nelospaikalla Kouvoilla on asettaa kehään yksi liigan kokeneimmista pelaajista Ville Kaunisto sekä Jamie Skeen. Kapteeni-Kaunisto on tehnyt tasaista jälkeä kaikissa kolmessa pelissä, kuten tilastorivi 19/11, 14/13, 8/14 kertoo. Skeen oli kuuma avauspelissä (25/12), mutta varsin näkymätön kahdessa jälkimmäisessä. Vilppaalta vastaan asettuvat "bulgarianjugurttimies" Juho Nenonen sekä nousujohtoista kautta pelaava Matias Ojala, joten mielenkiintoinen vääntö käydään silläkin osastolla.

 

(Myös isojen laitureiden taistelusta tulee mielenkiintoinen, kun Kaunisto & Nenonen päästetään irti. Kuva Markus Moisio)

 

Heittäjäpaikalla Susijengisankari Mikko Koivisto (3p 40.5%) ja Tobin Carberry (46.3%) ottavat mittaa Wayne Bernardista (40.9%) ja oman mausteensa illan soppaan tuovat joukkueiden uusimmat hankinnat Jaylon Brown (5 ottelua/14.6 pistettä) ja Drew Brandon (4 ottelua/11.5 pistettä).

- Kouvojen sisäpelaajien ja palloskriinien puolustaminen sekä levypallopelaaminen ovat keskiössä. Myöskin aikalisiltä ja tauoilta juostavista "kikkapeleistä" meidän tulee saada helpot heitot eliminoitua, pohtii päävalmentaja Joonas Iisalo.

Molemmat joukkueet tulevat pitkältä tauolta, joten se aiheuttaa omat vaikeutensa otteisiin. Vilppaalta rosterista puuttuu Riku Laine, joka kävi maanantaina putsauttamassa polveaan kirurgin käsittelyssä ja pikkuvaivoista kärsineen Teemu Rannikon pelaaminen ratkeaa vasta lauantaina.

- Meillä oli erinomainen harjoitustauko ja nyt on mukava palata takaisin pelien pariin. Löysimme viimeksi tavan hyökätä Kouvoja vastaan ja laitetaan Kouvolan isot töihin puolustuksessa, toteaa Iisalo.

 

Maaliskuun vaihde toi myös ratkaisun kysymykseen Vilppaan mahdollisesta varajenkin hankinnasta. Joukkue on koossa ja uutta miestä ei hankittu.

- Asiaa pohdittiin monelta kantilta ja jonkin verran kartoitimme vapaita pelaajia. Se rooli, joka meillä olisi ollut tarjolla ei kuitenkaan laatumiehiä kiinnostanut. Päädyimme siihen, että emme halua tässä vaiheessa sekoittaa pakkaa. Meillä on tusina viikinkiä rosterissa, näillä mennään ja näihin uskotaan, perustelee Vilppaan manageri Antero Jokinen seuran päätöstä.

 

Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä Passeliauto.

Hanki liput matsiin

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit