Uutiset & Artikkelit

08.03.2018 16:00
Otteluraportti
Vilpasvikings.fi

Sarcevicin huippupeli Vilppaan surma Kauhajoella

Ei pystynyt Vilpas varmistamaan runkosarjan voittoa keskiviikkona Kauhajoella. Sarjajohtaja jäi melko aseettomaksi hienon ottelun pelannnutta Karhubasketia vastaan ja loppunumerot liikuntahallilla kirjattiin numeroin 92-80 (42-36). Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan pahimmaksi peikoksi nousi upean ottelun pelannut takamies Bojan Sarcevic, joka 21 pisteen ohella jakeli huikeat 15 syöttöä pelikavereilleen. Karhu vahvisti kärkiottelun voitolla asemiaan sarjakakkosena. Vilpas tarvitsee yhden voiton kuudesta ottelusta runkosarjan ykköstilaan ja seuraava mahdollisuus siihen tarjoutuu jo lauantaina, jolloin Joensuun Kataja saapuu Salohalliin kello 17:00.

 

Asetelma Korisliigan kärkipeliin

Odotettavissa hieno tapahtuma, jossa vastakkain Korisliigan ykkönen Vilpas (27/6) ja kakkonen Karhubasket (21/12). Molemmilla menossa kuuma jakso, jossa kymmeneen viime otteluun mahtuu vain kaksi tappiota. Vilpas matkassa ilman sairastellutta Teemu Rannikkoa, Karhulta sivussa kuumeinen Samuli Vanttaja. Yleisöä paikalla 901 ja oranssi on illan väri katsomossa.

 

Lopputulos ja tilastot

Karhu-Vilpas 92-80 (20-25, 22-11, 28-25, 22-19)

Karhu: Rene Rogeau 21/8, Bojan Sarcevic 21/2/15 syöttöä, Stephen Maxwell 21/16, Greg Mangano 14/11, Henri Kantonen 6/3, Joonas Lehtoranta 5/3, Juho Lehtoranta 3/1, Kelvin Lewis 1/0.

Vilpas: Jaylon Brown 16/3, Tobin Carberry 15/6, Javontae Hawkins 14/6, Mikko Koivisto 11/3, Aaron Jones 8/8/3 torjuntaa, Aatu Kivimäki 7/1, Juho Nenonen 4/1, Topias Kuukkanen 3/1, Miikka Luosmaa 2/2, Matias Ojala 0/1.

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Vajaassa neljässä minuutissa Vilpas kirmasi 4-15 vierasjohtoon 0-13 runilla, mutta se oli vain väliaikaista. Karhu vei aikalisänsä jälkeiset minuutit 12-2 ja etenkin Rene Rougeau (9) oli pitelemätön. Uudella 0-6 runilla Vilpas tauolle numeroista 20-25. Suurin ero kakkosissa jotka Karhu upotti 39%, Vilpas 75%. 

2) Sarcevicin kahdella kakkosella ja Juho Lehtorannan kolkilla Karhu siirtyi piikkipaikalle 27-25 ja Stephen Maxwell riehui levypalloissa molemmissa päissä kenttää. Karhun johto suurimmillaan 42-32 ja loppuhetkillä Mangano ja Jones kukkoilivat tekniset virheet mieheen. Karhun puoliaikajohto 42-36, levypallot 26-21 ja toinen neljännes murheellisesti 22-11. Nopeat hyökkäykset Karhulle +9, kakkospallot +10 ja Maxwellilla kasassa yhdeksän irtopalloa.  Kaaren takana Vilppaalla synkkää (2/14). Huono neljännes.

3) Karhu lähti omille teilleen ja johti neljän minuutin jälkeen 19 pisteellä 60-41. Loppujakso taas Vilppaan heiniä ja ero kaventui viimeiselle tauolle yhdeksään 70-61.

4) Hawkinsin ja Kivimäen kolmosilla (80-74) vierastoiveet nousivat vielä kertaalleen, mutta peli ratkesi 34. minuutin kohdalla. Ensiksi Rougeau kakkonen, perään Maxwellin lay-up ja tehominuutin täydensi Sarcevic kolmosellaan. Karhun johto kasvoi 13 pisteeseen (87-74) eikä Vilpas siitä enää noussut. Lopullisen niitin iski Maxwell 2+1 suorituksellaan Sarcevicin syötöstä - kuinkas muuten.

 

Ottelun ratkaisu

Vilpas ei löytänyt Bojan Sarcevicin ja Stephen Maxwellin palloskriinipelaamiseen lääkkeitä missään vaiheessa. Hurjat 15 syöttöä jaellut Sarcevic ruokki Maxwellia läpi ottelun ja Sarcevicin huippupelistä kertoo se, että mies jakeli yksinään seitsemän syöttöä enemmän kuin koko Vilpas. Voisi todeta, että Teemu Rannikkoa olisi kaivattu. Kahdeksan koriinjohtavaa syöttöä taitaa olla kauden alhaisin lukema salolaisittain. Vilppaasta onnistujat jäivät vähiin ja aivan alkuminuutteja lukuunottamatta vierasjoukkue hiihteli perässä koko ottelun ajan. Varsinkin toinen neljännes (22-11) oli salolaisittain murheellinen.

 

Vilppaan paras pistemies Kauhajoelle oli Jaylon Brown, joka viimeisteli 16 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Parhaat pelaajat

Paikallinen autofirma palkitsi kotijoukkueesta pirteästi esiintyneen Rene Rougeaun (21/8), mutta kyllä voiton takuumiehet olivat peliä järjestellyt Sarcevic ja levypallokahinoissa dominoinut Stephen Maxwell. Hieman tasapaksusta Vilppaasta raati nosti esiin 16 pistettä upottaneen Jaylon Brownin. Vieraiden onnistujiin voidaan laskea myös aina tasaisesti puurtava Tobin Carberry (15/6) sekä reilut 20 minuuttia kellottanut Aatu Kivimäki (7/1).

 

Erikoishuomiot

Karhu otti tärkeän askeleen kohti runkosarjan kakkostilaa. Teoreettiset mahdollisuudet kärkipaikkaankin ovat vielä olemassa, mutta niihin ei usko enää kukaan. Yksi voitto Vilppaalle kuudesta ottelusta tai yksi tappio Karhulle kuudesta pelistä varmistavat toisen peräkkäisen runkosarjavoiton Saloon. Teemu Rannikon poissaollessa kapteenin roolissa toiminut Juho Nenonen saavutti keskiviikkona 400 runkosarjaottelun rajapyykin. Onnittelut Juholle! Kauhajoen yleisömäärä 901 oli pienoinen pettymys, olihan kyseessä liigan kärkipeli ja Karhun peliesitykset ovat olleet viime aikoina kovaa luokkaa. Meteliä kuitenkin riitti ja ikisuosikki Juho Nenonen sai "lämpimän" vastaanoton kuten itse veikkailikin. Kauden kohtaamiset Karhun ja Vilppaan välillä menivät kotivoitoilla 2-2 ja koriero jäi Vilppaan kannalta 23 pistettä plussalle. Jotenkin tuntuu, että kauden kohtaamiset eivät olleet kuitenkaan tässä...

 

Eilen Espoossa pelattiin huipputärkeä peli ajatellen Vilppaan tulevaa puolierävastustajaa. James Sinclairin loppusekuntien ahdistetulla kakkosella KTP otti vahvan kiinnityksen kahdeksanteen sijaan 97-99 vierasvoitolla. Espoo United on nyt kaksi voittoa Kotkan jäljessä ja sen loppuohjelma ei vaikuta ihanteelliselta. Kotipelejä on jäljellä enää kaksi ja vieraskentille EU matkaa Helsinkiin, Joensuuhun, Kouvolaan ja Tampereelle. 

 

Coach corner

Jussi Laakso: "Vilpas aloitti hyvin, mutta olemme viime aikoina pystyneet nousemaan takaakin enkä ollut lainkaan huolissani. Yhdistelmä Sarcevic-Maxwell oli tänään erinomainen ja koetimme hyödyntää sitä mahdollisimman paljon. Puolustuksellisesti voimme olla vieläkin parempia ja etenkin 1vs1 -puolustuksessa meitä vietiin välillä aika pahasti."

Joonas Iisalo: "Johdimme alussa, mutta en tiedä olimmeko siinä kovin hyviä. Karhu oli jokaisessa tilanteessa meitä askeleen edellä koko illan. Fyysisyydessä emme pärjänneet yhtään ja Bojanin ja Maxwellin palloskriineihin emme saaneet mitään otetta. Paljon oli Kauhajoen hyvyyttä, osa meidän huonoutta. Huonoja pelejä tulee aina ja tämä on paha paikka pelata."

 

Coach Iisalon suojateilla on jälleen lauantaina mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto, kun Kataja saapuu Saloon. Kuva Ville Vuorinen.

 

Lauantaina panoksena taas runkosarjan voitto

Lauantaina Vilppaalla on ohjelmassa kaksi teemaa Joensuun Katajan isäntänä. Puhtaan kotisaldon (16/0) säilyttämisen ohessa Vilppaalla on toinen mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykköstila. Keskiviikkona Seagullsin kaataneen Katajan tilannetta ei helpota, että se pelaa viikonloppuna tuplapelit. Perjantaina Pohitullissa, lauantaina Salohallissa.

Hanki liput Salohallin kuumaan lauantai -iltaan

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit