Uutiset & Artikkelit

20.03.2018 10:34
otteluennakko, Pyrintö, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Pyrintö haastamaan Vilppaan puhdasta kotisaldoa

Vilppaan parhaimmistoa viime matseissa on ollut #12 Aatu Kivimäki. Millaiseen vireeseen "Karkkilan Kisner" yltää huomenna Pyrintöä vastaan? Kuva Anne Nenonen.

 

400 päivää on pitkä aika ja sen verran on aikaa kulunut siitä, kun Vilpas on hävinnyt edellisen kerran Korisliigan runkosarjaottelun Salohallissa. Keskiviikkona viikinkien pitkää putkea saapuu rikkomaan sarjakolmonen Tampereen Pyrintö. Perjantaina Espoossa kauden kahdeksannen tappion kärsinyt Vilpas päässee otteluun lähes täydellä miehistöllä, mutta Pyrinnön tilanne näyttää hieman erilaiselta. Devonne Giles oli sivussa viime ottelusta ja Kenneth Manigault loukkasi Seagulls-pelissä polveaan. Kun listaan lisätään lähes koko kauden sivussa ollut Joonas Caven, Sami Toiviaisella riittää kysymysmerkkejä illan otteluun. 

 

Kauden kohtaamiset ovat Vilppaalle 2-1. Lokakuussa Vilpas haki 85-86 vierasvoiton Pyynikiltä viimeisen neljänneksen nousulla. Etenkin Aaron Jones nousi isoon rooliin päätöskympillä. Pyrinnöstä Devonne Giles oli iskussa (25/15). Joulukuussa Vilpas kuritti tamperelaisia Salohallissa 107-74 ilman Mikko Koivistoa ja Teemu Rannikkoa ja kuusi miestä ylsi kaksinumeroisille pisteille. Pyrinnön voima lepäsi liikaa Brian Asburyn (21/7) harteilla. 

Tammikuun lopulla Pyrintö pelasi loistavan avauspuolikkaan (44-27) ja Vilppaan hyvästä lopusta huolimatta pisteet jäivät Pyynikille 87-83. Juanýa Green (20/2) ja Asbury (18/5) olivat voiton takuumiehet, Vilppaan ykkönen oli Jones (17/13).

 

Huomenna on luvassa kovaa vääntöä korin alla kun Juho Nenonen ja Brian Asbury ottavat mittaa toisistaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän ja kuuluvat kuntopuntarissa liigan kärkipäähän. Pyrintö (21/14) jatkaa taistelua kotiedusta playoffeihin ja sillä on viisi ottelua aikaa varmistaa paikkansa neljän parhaan joukossa. Kaikki on omissa käsissä, mutta urakka ei ole helppo. Vilppaan lisäksi se kohtaa vieraskentällä Katajan sekä Kouvot ja kotiinsa se saa Kauhajoen ja Espoon. Viimeksi se voitti kotonaan Seagullsin 97-87, mutta hävisi selvästi Kotkassa 101-77. 

 

Punapaitojen tehomies on ollut 201-senttinen Asbury, joka on joukkueensa paras pistemies (19.7) ja levypallomies (8.8). Kotka-pelissä Korisliigan kaikkien aikojen ykköseksi peliminuuteissa noussut Antero Lehto on ykkönen syötöissä (3.9). Kapteeni Lehto on pelannut liigaa 623 ottelun verran ja minuutteja niissä on kertynyt hurjat 16 311.

 

- Suurin mestarisuosikki, pelkkiä voittoja kotona ja meillä hieman vajaamiehinen joukkue. Siinä on haastetta kerrakseen keskiviikkoiltaan. Meidän pitää pystyä vastaamaan Vilppaan fyysisyyteen ja pallon liikkeeseen sekä oltava huolellisia oman hyökkäyksen toteutuksen kanssa, jotta voisimme lähteä ottelusta voittajana, pohtii Sami Toiviainen.

Leveäharteisen Gilesin pelaaminen vaikuttaa todennäköiseltä (75%), Manigaultin epävarmemmalta (25%).

 

Vilpas (28/8) saa lähteä Turvan isännöimään otteluun ilman paineita. Runkosarjan voitto on jo taskussa ja pelissä on enemmänkin oman pelin kehittäminen ja kotiyleisön tyytyväisenä pitäminen. Salolaisilla on jäljellä runkosarjaa neljä ottelua, joista vain yksi suuntautuu vieraskentälle (BC Nokia). Pyrinnön jälkeen Salohalliin saapuvat Korihait (tiistaina 27.3) ja päätöskierroksella (keskiviikkona 4.4) Lapuan Kobrat. Kauden tilastoykkönen on ollut sentteri Aaron Jones, joka on tehnyt 16.1 pistettä ja napsinut 11.2 levypalloa peliä kohti. Syötöissä Teemu Rannikko (7.1) menetti hiljattain liigan ykköspaikan BC Nokian Vincent Councilille. 

- Back to basics on alkuviikon teema. Tavoitteemme on löytää oikea puolustusmielisyys 40 minuutin ajan. Aika ajoin olemme erinomaisia puolustuksessa, mutta tasaisuus puuttuu. Pyrintö asettaakin erinomaisen haasteen meille, pohtii Joonas Iisalo.

 

Vilpas Vikings - Tampereen Pyrintö Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Turva. Tervetuloa! 

Ennakkoliput matsiin Zupticketin kautta

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit