Uutiset & Artikkelit

23.03.2018 08:32
Otteluraportti, Pyrintö, Salohalli
Vilpasvikings.fi

Puolustuspeli kunniaan

Vilpas murjoi jo tuttuun tapaan rumat luvut tauluun keskiviikko -iltana Salohallissa. Kuvassa Javontae Hawkins donkkaa Pyrintö puolustuksen keskeltä kaksi pistettä. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilppaan peli-ilme ja asenne oli keskiviikkona aivan toista luokkaa kuin perjantaina Espoossa. Se puolusti Tampereen Pyrinnön aivan aseettomaksi ja rallatteli helppoon 88-61 (52-30) voittoon. Vinsti oli samalla kauden 18. peräkkäinen Salohallissa eli puhdas peli runkosarjan loppuun asti näyttää  todennäköiseltä. Kahdessa viimeisessä kotiottelussa Vilpas kohtaa häntäpään kaksikon Korihait-Kobrat ja tappio noista pelistä olisi melkoinen yllätys. Tilanne Vilppaan takana on edelleen kutkuttava. Kauhajoen Karhubasket näyttää ottavan kakkospaikan ja KTP on kahdeksas, mutta muut sijoitukset sijoilla 3-7 ovat täysin auki. Kataja paranteli keskiviikkona asemaansa voittamalla Kouvot kotonaan kahdella pisteellä.

 

Asetelma tappiottomaan Salohalliin

Pyrintö saapuu Pormestarinkadulle hieman rampana, sillä pitkäaikaispotilaan Joonas Cavenin ohella Kenneth Manigault istuu penkillä siviileissä. Seagulls-pelissä polvensa loukannut Manigault jättää melkoisen aukon Sami Toiviaisen muutenkin kapeahkoon rotaatioon. Vilppaalla edessä kasvojen pesun paikka vaisun Espoon reissun jälkeen. Treeneissä teemana on ollut puolustuspelin tärävöittäminen ja se näkyy heti ensi hetkistä lähtien. Pyrinnölle tulossa tuskainen ilta. 

 

Lopputulos ja tilastot

Vilpas-Pyrintö 88-61 (27-15, 25-15, 22-14, 14-17)

Vilpas: Aaron Jones 18/11, Javontae Hawkins 16/5, Teemu Rannikko 12/1, Matias Ojala 10/4, Tobin Carberry 10/8, Aatu Kivimäki 9/0, Jaylon Brown 5/2, Juho Nenonen 4/5, Mikko Koivisto 2/0, Topias Kuukkanen 2/1, Miikka Luosmaa 0/5.

Pyrintö: Brian Asbury 17/7, Juan`ya Green 12/4, Osku Heinonen 8/3, Lassi Kilpinen 6/5, Devonne Giles 6/5, Petri Heinonen 5/3, Topias Palmi 5/2, Antero Lehto 2/2/5 syöttöä.

  

Ottelun kulku jaksoittain

1) Kombinaatiolla Jones-Rannikko 2-0 ja sen jälkeen mentiin. Seitsemän minuuttia 20-6 ja avaustauolle numeroista 27-15. Pyrinnön kakkoset 36%, kolmoset 17%. Jones 8/5, Rannikolle seitsemän pinnaa. Jones ja Hawkins ravistelivat korirengasta soikeaksi.  

2) Javontae Hawkins runnoi nopeasti kahdeksan pistettä ja jakson puolivälissä Kivimäen kolkilla eroksi jo +22. Välimatka säilyi samana puoliajalle (52-30) asti. Levypallot Vilppaalle 23-10 ja fastbreakpoints 13-3. Pyrinnön kakkoset nousivat 39 prosenttiin, mutta kolmoset putosivat kolmeentoista. Parhaat pistemiehet Jones 14 ja Hawkins 10, vieraista Asburylle 10 pinnaa.

3) Viiden minuutin kohdalla ero kasvoi 30 pisteeseen ja Pyrinnön virhetäplät lisääntyvät. Palmi neljä, Giles neljä... Viimeiselle tauolle lukemista 74-44 ja levypallot Vilppaalle 36-17. Voittajasta ei enää epäselvyyttä. 

4) Viimeinen kymppi lopulta Pyrinnölle 14-17 ja jännitystä ei enää riitä. Kauden 18. kotivoitto on tosiasia luvuin 88-61.

- Hyökkäyspäässä meillä riittää aseita ja kun saadaan stoppeja ja päästään avoimelle kentälle, meitä on aika vaikea puolustaa. Nämä viimeiset kolme viikkoa olen kaikkien hanurissa kiinni koko ajan ja kenellekään ei tule löysää tässä vaiheessa. Siten valmistaudumme olemaan valmiina pudotuspeleihin, totesi Joonas Iisalo.

 

Ottelun ratkaisu

Yllättävän helppo peli Vilppaalle, sillä Pyrintö putosi kelkasta jo kättelyssä. Tilastot eivät valahtele ja Vilpas oli omaa luokkaansa lähes joka kategoriassa. Levypalloissa ero oli valtava, 46-33. Kakkosprosentit 56% - 34%, kolmoset 43% - 22%, torjunnat 4-1, tehokkuus 106-55, syötöt 15-11... Ainoat tahrat jäivät vapareista, joita Vilpas missasi peräti yhdeksän (21/30) sekä menetyksistä 15-11. Joonas Iisalo peluutti koko miehistöään tasaisesti ja suurimmat minuutit keräsi Tobin Carberry (24:37). 

 

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Turva palkitsi Pyrinnöstä Brian Asburyn (17/7), toisena vaihtoehtona olisi voinut olla terhakka Lassi Kilpinen. Kotijoukoista palkinnon arvoisesti taisteli Matias Ojala, jonka täydellisen heittopäivän pilasi yksi missattu kolmonen. Ojala oli myös Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas. Aaron Jones urakoi normaalin tupla-tuplan, Teemu Rannikon heittopeli oli täydet 100% ja Aatu Kivimäen käsi kävi taas tarkkana kaarella (3/3).

Otteluisäntä Turva palkitsi Vilppaan parhaana Matias Ojalan. Kuva Anne Nenonen.

 

Erikoishuomiot

Antero Lehto nousi viime viikolla kaikkien aikojen eniten runkosarjaminuutteja pelanneeksi pelaajaksi, mutta Salohallista ei tunnu tulevan Lehdolle mieluisaa pelipaikkaa. Joulukuun vierailu jätti Pyrintö-legendan nollille ja tällä kertaa kuparinen rikkoutui kolmannen jakson viimeisellä minuutilla kahdella vaparilla. Kahdeksasta heitosta ei osunut yksikään. Sääliksi käy myös Miikka Luosmaata. Vilppaan back up -sentteri ei todellakaan nauti tuomareiden suosiosta ja tuntuu, että pilli soi aina kun Luosmaa on kentällä. 

Katsojia Salohalliin saapui 1455, mikä on hieno luku Korisliigaan. Vilppaalle se on vaan kauden toiseksi alhaisin luku tällä kaudella. Heikommin on (1377) väkeä käynyt vain joulukuun 13. päivä, jolloin vastassa oli - Tampereen Pyrintö.

 

Coach corner

Toiviainen: "Joonas teki hyvää työtä staffeineen. He ottivat meiltä asioita pois, joissa ollaan oltu aika hyviä. Vilpas on sarjan ylivoimaisesti paras avointa kenttää juokseva joukkue ja miten he siitä jatkavat peliä. Siihen ei pitänyt Vilpasta päästää. Pelattiin kuitenkin loppuun asti ylpeydestä, Manigaultin poissaolo näkyi."

Iisalo: "Pyrinnön keskiarvo on noin 88 pistettä, nyt onnistuttiin puolustuspäässä aika hyvin. Se oli meidän teema tänään ja esitys oli energinen, keskittynyt ja intensiteetti oli kohdillaan. Emme ole kertaakaan valmistautuneet näin hyvin peliin kuin tähän. Kahden päivän ajan juostiin kaverin settejä ja halusin nähdä, missä me mennään."

 

Tiistaina Korihait, sunnuntaina BC Nokia

Vilpas huilaa peleistä loppuviikon ja seuraavat matsit pelataan ensi viikolla. Lentopallon välierien vuoksi Vilpas-Korihait pelataan jo tiistaina kello 18:30 ja viikon toinen peli osuu sunnuntaina Nokialle. Runkosarja päättyy huhtikuun 4. päivä kotiottelulla Lapuan Kobria vastaan Salohallissa.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit