Uutiset & Artikkelit

06.03.2018 17:25
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Keskiviikkona Kauhajoella panoksena runkosarjan voitto

Kahdentoista pisteen sarjajohdossa viilettävällä Vilppaalla on mahdollisuus varmistaa keskiviikkona runkosarjan voitto Kauhajoella. Salolaiset kohtaavat Kauhajoen liikuntahallilla kello 18:30 kovakuntoisen Karhun, joka ei ole ollut talven hyytävistä pakkasista moksiskaan. Päävalmentaja Jussi Laakson suojatit ovat voittaneet Vilppaan tavoin viimeisistä kymmenestä ottelustaan kahdeksan eli vastakkain on Korisliigan kaksi kuuminta joukkuetta. Odotettavissa siis hieno koristapahtuma taatusti täydellä liikuntahallilla.

Coach Laakson työn arvostus näkyy pari viikkoa sitten julkaistussa jatkosopimuksessa, joka pitää miehen Pohjanmaalla kevääseen 2020 saakka. Ja syy tyytyväisyyteen näkyy sarjataulukossa, joka näyttää Karhun (21/12) kannalta mukavalta. Oranssipaidat pitävät hallussaan arvokasta kakkossijaa ja ero kolmantena olevaan Pyrintöön (19/13) on neljä pistettä. Kakkostilahan takaisi kotiedun välieriin.
Karhu on voittanut kauden 16 kotipelistään 11 ja sillä on päällä viiden kotivoiton putki. Edellisen kerran pisteet Kauhajoelta on hakenut tammikuun alussa BC Nokia, jonka voittoluvut kirjattiin 91-95.
Laakso vahvisti joukkuettaan ennen siirtoajan päättymistä hankkimalla viidenneksi ulkomaalaiseksi Pyrinnöstä tutun Kelvin Lewisin. Kovana heittäjänä tunnetun Lewisin ura Kauhajoella on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kaksi voitto-ottelua ja viimeksi Kisahallissa mies ei saanut 19 pisteen illassaan heittoakaan ohi. Karhu löi Seagullsille luun kurkkuun komealla 26 pisteen vierasvoitolla ja antoi myrskyvaroituksen nykykunnostaan.
Laaksolla on siis varaa valita ulkomaalaisensa keskiviikon kärkipeliin ja valinnasta ulos jäi Flenard Whitfield (12.8/5.8). Lewisin ohella kentällä nähdään Rene Rougeau (14.4/6.2), Stephen Maxwell (16.2/7.9) ja Greg Mangano (15.8/9.1). Toinen syy Karhun vahvaan talvikuntoon on joukkueen terveystila. Bojan Sarcevicin ohella Lehtorannan veljekset ja Henri Kantonen ovat terveiden kirjoissa, Samuli Vanttajan kohdalla on vielä kysymysmerkki.
- Olemme pelanneet tauon jälkeen pirteästi ja nyt vastustajaksi saapuu sarjan kovin joukkue Vilpas. Meidän täytyy olla hereillä puolustuksessa koko 40 minuuttia ja hyökkäyspäässä on löydettävä tarvittava maltti, jotta ratkaisuvalikoima olisi meidän haluama. Levypallopelaaminen ja siirtymät ovat tärkeimmät asiat voittotaistelussa, tiivistää Jussi Laakso.

Entäpä Vilpas? Viikingit porskuttavat kolmen vierasvoiton putkessa ja kauden 17 matkapelistä se on kairannut 11 voittoa. Vilpas on myös liigan ainoa joukkue, joka on tehnyt yli 90 pistettä vieraskentillä ottelua kohden. Myös toisessa päässä kenttää on apahtunut hyviä asioita, sillä Vilpas on päästänyt omaan päähän vähemmän pisteit kuin kukaan muu.
Mikäli Vilpas voittaa keskiviikkona, Karhu ei voi enää ohi mennä runkosarjataulukossa ja ykköstila tietää kotietua pudotuspelien loppuun saakka. Seagulls putosi Vilppaan kelkasta Karhu-tappiossa ja teoriassa enää sunnuntaina BC Nokian voittanut Tampereen Pyrintö voi uhata salolaisia. Sekin tietäisi, että Vilppaan olisi hävittävä kaikki seitsemän otteluaan ja Pyrinnön vastaavasti voitettava loput kahdeksan peliään, mukaanlukien Salohallin kohtaaminen 31 pisteellä. Eli ohuenohutta seittiä on enää tarjolla.
Vilpas voitti viimeksi kotonaan Kouvot 20 pisteellä ilman Teemu Rannikkoa. Jaylon Brown ja Aatu Kivimäki pyörittivät viikinkien peliä ja siihen voidaan saada uusinta keskiviikkona, sillä "Taikuri" Rannikon pelaaminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.
- Karhun kotiluola on tunnetusti erittäin vaikea paikka vierasjoukkueelle. Karhu on erinomainen joukkue monella osa-alueella ja heiltä löytyy laajuutta, kokoa, heittovoimaa, kokemusta ja erilaisia taktisia variaatioita. Meidän täytyy pelata erinomainen vierasottelu, jotta saamme pisteet kotiutettua Saloon, tuumii Joonas Iisalo.

Illan joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja Vilpas johtaa voitoin 2-1. Avauspeli Kauhajoella meni vielä Karhulle 85-73, mutta Salohallista ei pisteitä ei ole muille herunut ja Vilppaan paremmuus on nähty luvuin 103-82 ja 99-73. Kauhajoen halli ei ole ollut Vilppaalle kovin suosiollinen vuosien varrella. Viimeinen vierasvoitto on kylläkin viime kauden maaliskuulta, jolloin Vilpas haki pisteet jatkoajan jälkeen 101-103.
Siitä hetkestä saakin siirtää kelloa seitsemän vuotta taaksepäin. Maaliskuun 24. päivä 2009 Jahmar Thorpe heitti 24, Lawrence Hamm 23, Samu Kaaresvirta 18 ja Roope Ahonen 13 pistettä, kun Vilpas voitti 77-83. Salossa oli juuri tehty Suomen suurin kuntaliitos (Salo, Halikko, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Pertteli, Perniö, Suomusjärvi, Särkisalo) ja Nokian tehtailla valmistettiin vielä matkapuhelimia...

Karhubasket - Vilpas Vikings Kauhajoen liikuntahallissa keskiviikkona kello 18:30 ja tietysti suorana Fanseatiltä.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit