Uutiset & Artikkelit

11.03.2018 21:29
Otteluraportti, Salohalli, Kataja Basket
Vilpasvikings.fi

Kataja kaatui Salohallissa komealla heittopelillä

Vilpas tarjosi kunnon ilotulituksen lauantai -illan kunniaksi Salohallissa. Aaron Jones pääsi jälleen huudattamaan 1777 päistä yleisöä näyttävillä suorituksilla. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan runkosarjavoitto varmistui komeasti lauantaina, kun viime vuoden mestari Joensuun Kataja kaatui Salohallissa ylivoimaisen esityksen jälkeen 113-84 (69-38). Ykköstila on Vilppaalle toinen peräkkäinen ja nyt on viisi kierrosta aikaa keskittyä pudotuspelien alkuun. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että huhtikuun 8. päivä vastaan asettuu puolivälierissä KTP. Katajaa vastaan Vilpas oli tyrmäävän hyvä avauspuoliajalla. Se tykitti hurjalla kolmosrallillaan puoliajalle peräti 31 pisteen johdossa eikä voittajasta ollut toisen neljänneksen alun jälkeen enää epäselvyyttä. Toisella puoliajalla isäntien kaasujalka pehmeni ja vajaalukuinen Kataja välttyi täydelliseltä nöyryytykseltä.

 

Asetelma runkosarjavoiton varmistukseen

Vilppaalla puhdas kotisaldo (16/0) ja alla vierastappio Kauhajoelle. Vastassa viime kevään finaalipartneri eli virtaa varmasti löytyy. Katajan raskas urakka päättyy viikon kolmanteen peliin ja perjantaina Ukissa takamies Ilari Seppälä liittyi loukkaantuneiden listalle. Kertoimet eivät ole vieraiden puolella, sillä Veikkaus tarjoaa Vilpaalle 1.06 ja Katajalle 7.50. Hallitseva mestari vetää Salohalliin 1777 katsojaa ja tunnelma on hyvä. Ennen peliä SUGR esiintyy punavalkoisissa fiiliksissä ja Juho Nenonen käy pokkaamassa Koripalloliiton palkinnon 400. runkosarjapelin kunniaksi.

Vilppaalta sivussa Teemu Rannikko, Miikka Luosmaa ja Riku Laine, Katajalta Vesa Mäkäläinen, Alex Murphy ja Ilari Seppälä.

Vilpas Ultras oli loihtinut komean tifon Juho Nenosen 400. pelatun runkosarja matsin kunniaksi. Kuva Markus Moisio.

 

Lopputulos ja tilastot

Vilpas-Kataja 113-84 (32-19, 37-19, 22-22, 22-24)

Vilpas: Javontae Hawkins 25/3, Juho Nenonen 18/3, Jaylon Brown 17/5/8 syöttöä, Aatu Kivimäki 14/3, Aaron Jones 12/13/3 torjuntaa, Tobin Carberry 9/4, Mikko Koivisto 8/1, Matias Ojala 5/4, Topias Kuukkanen 5/0.

Kataja: Wesley Saunders 28/8, Daniel Bejerano 21/3, Kenneth Simms 12/3, Eric Garcia 6/0/4 syöttöä, Jesse Niemi 5/1, Tommi Huolila 3/5, Atte Perttu 3/1, Mikael Kauhanen 3/0, Johannes Lasaroff 3/2.   

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Kataja keikkuu keulilla ensimmäiset kaksi minuuttia (5-8), sen jälkeen Vilpas lähtee omille teilleen. Tuolle kotijohdossa 32-19 ja Vilppaan kolmoset 5/5, levypallot 12-5. Carberryllä koossa yhdeksän pinnaa, Nenosella kahdeksan ja Hawkinsilla seitsemän. Saunders (7) vieraiden tehokkain.

2) Kahden minuutin kohdalla ero jo 21 pisteeseen ja pari minuuttia myöhemmin 52-23. Kymmenestä kotikolkista uponnut yhdeksän ja isännät ovat 170 pisteen vauhdissa. Aatu Kivimäen kahdella ajolla ero 30 pisteeseen ja pitkälle tauolle Vilppaan tyrmäävässä menossa 69-38. Vilpuran levyt 22-11, kolmoset 11/16 ja pistekärjet Brown 15, Nenonen 13, Hawkins 10, vierailta Saunders 16. Vilppaan 69 pistettä puoliaikaan on uusi seuraennätys.

3) Jalka pois kaasulta ja kolmas jakso päättyi tasapisteisiin 22-22. Hawkins jaksoi painaa tuttuun tyyliinsä sata lasissa, mutta muuten otteisiin tuli vähän pelailun makua.

4) Hawkinsin kolmosella sadan pisteen raja rikki jo viiden minuutin kohdalla (100-74) ja kun Topias Kuukkanen upotti molemmat heittonsa, kaikki pääsivät taas pisteille. Sama koski myös Katajaa Atte Pertun osuessa kerran kaaren takaa. Vilppaan voittolukemat 113-84 ja runkosarjan voitto on nyt varma.

Aatu Kivimäki pelasi erinomaisen matsin Vilppaan pointtina ja viimeisteli liigauran ennätyksen 14 pistettä. Kuva Markus Moisio.

 

Ottelun ratkaisu

Jos kaukoheitot karttoivat raudan keskustaa Kauhajoella, Salohallissa kurssi oli täysin päinvastainen. Ensimmäiset seitsemän kolmosta pussin pohjaan ja koko matsissa 17/31 eli prosentiksi mukava 55%. 

- Kun tarpeeksi lottoaa, joskus osuu. Tänään pelattiin hyviä paikkoja ja päästiin vetämään vastapalloon, totesi illan 400-sankari Juho Nenonen.

Eikä Vilppaan tarvinnut hävetä tarkkuutta kakkosissakaan (73%). Kun se heittää noilla tehoilla, vierasvoiton hakeminen Salohallista on melkoisen toivotonta. Terveemmältäkin joukkueelta kuin Kataja.

- Onnittelut Salolle suvereenista runkosarjan voitosta. Tänään ei saatu puolustuksessa otetta Vilppaasta ollenkaan eikä pystytty vastaamaan ensimmäisen puoliajan heittoralliin, myönsi Katajan Tommi Huolila.

Hawkins osui illan heitoistaan 9/12, Nenonen 7/10, Jones 5/7, Kivimäki 4/6, Brown 6/10... 

 

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Stremet Oy palkitsi vieraista 28 pistettä säkittäneen Wesley Saundersin, kaksinumeroisiin ylsivät myös Bejarano (21) ja Simms (12). Vilppaasta uudet kuulokkeet pokkasi energinen Hawkins (25) eikä muidenkaan esitystä tarvinnut hävetä. Takamieskaksikolta Jaylon Brown (17) - Aatu Kivimäki (14) taas tasapainoinen esitys Teemu Rannikon nauttiessa pelistä siviileissä.

 

Erikoishuomiot

Katsojamäärät eivät Salohallissa notkahda ja keskiarvona 1789 katsojaa on hieno lukema. Yleisö nauttii ja Juho Nenonen pääsi laulattamaan Ultrasia tutulla tyylillä. Kauden kohtaamiset Katajan kanssa päättyivät 3-1 ja koriero jäi lopulta 48 pinnaa plussalle. Runkosarjan voitto varmistui jo tässä vaiheessa ja se on hyvä asia. Viime kaudella ratkaisu nähtiin vasta viime hetkillä. Vilppaalla on jäljellä runkosarjassa kolme kotimatsia (Pyrintö, Korihait, Kobrat) ja kaksi vierasmatkaa (Espoo, Nokia).

Runkosarjan voiton varmistuttua Joonas Iisalon johtamat Viikingit pääsevät rauhassa keskittymään pudotuspeleihin. Kuva Markus Moisio.

Coach corner

Gibson: "Tänään kävi nopeasti selväksi, että tulossa on täydellinen myrsky. Vilppaalla alla tappio Kauhajoelta ja joukkue valmiina tulitukseen. Meiltä kolmas peli neljään päivään ja riveistä puuttuu miehiä. Vilppaalta uskomaton alku. Olen kuitenkin ylpeä pelaajistani. Nyt pääsemme lähes normaalirytmiin ja jää aikaa treenata hieman enemmän."

Iisalo: "Kauhajoki-pelin jälkeen katsottiin videoita ja esitys oli heikko. Eilisessä treenissä näki, että keskittyminen on huippuluokkaa ja olo oli luottavainen. Eka puoliaika pelattiin tosi hyvin ja selvää on, että ihmisluonto antaa vähän löysää kun johdat 30 pisteellä. Tultiin hyvin otteluun, voitettiin ja nyt ollaan siinä asemassa missä halutaan lähteä playoffeihin."

 

Perjantaina Espooseen

Viikinkien kausi jatkuu perjantaina Espoossa ja mukaan on lähdössä myös Vilpas Ultras tuomaan väriä ja ääntä Mankkaalle. Iisalon ryhmällä on jäljellä viisi ottelua runkosarjaa ennen 8. huhtikuuta starttaavia pudotuspelejä. Näillä näkymin vastaan asettuu KTP.

- Se on hyvä joukkue ja runkosarjan voiton varmistuttua alamme seurata aikaisessa vaiheessa mitä KTP tekee. Keskitymme kuitenkin jokaiseen otteluun, arvioi Iisalo.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit