Uutiset & Artikkelit

17.03.2018 18:44
Otteluraportti, Espoo Utd
Vilpasvikings.fi

Asenne ratkaisee - ja myös heittopeli

Perjantai -iltana United aiheutti Vilppaalle kauden 8. tappion. Vilppaan valopilkku perjantai -illassa oli Aatu Kivimäki, joka upotti 9pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Runkosarjan voittonsa jo varmistanut Vilpas matkusti perjantaina Espoo Unitedin vieraaksi Mankkaalle. Espoo otti runkosarjatilanteen kannalta elintärkeän 89-80 (44-41) voiton, jolla se kamppailee edelleen kahdeksannesta sijasta KTP:n kanssa. Unitedilla pelejä on jäljellä viisi, Kotkalla BC Nokia -rästipeli mukaan lukien kuusi. 

Voitosta täytyy antaa täysi kunnia Ville Nevan valmentamalle Unitedille, joka pelasi kelpo ottelun. Sillä oli alla kuusi niukkaa tappiota viimeisestä kahdeksasta ottelusta, joten balsamia haavoihin saatiin sarjajohtajan kustannuksella. Perjantain otteiden perusteella salolaisten mietteet ovat jo huhtikuun 8. päivä alkavissa pudotuspeleissä, sillä se kuuluisa veren maku puuttui suusta. Uskotaan kuitenkin, että Joonas Iisalo saa puhallettua uudenlaisen asenteen päälle keskiviikoksi. Tuolloin Tampereen Pyrintö saapuu Salohalliin ja 400 päivän tappiotonta kotiputkea ei saisi katkaista. 

 

Asetelma Mankkaalle

Panokset ovat aivan eri planeetalta joukkueiden välillä. Vilppaalla ei pelissä ole kunniaa suurempaa panosta ja Espoolla edessä pakkovoitto, mikäli se haluaa vielä taistella viimeisestä playoffpaikasta. Asetelma näkyy heti avausheitosta lähtien ja kun Espoon heittopeli on huomattavasti tarkempaa, ei sekavasti viheltäneen tuomariston tuomioilla ollut lopuksi suurempaa vaikutusta lopputulokseen. Espoo ansaitsi voittonsa ja sillä siisti.

Vilppaan positiivisinta antia perjantain matsissa oli kapteeni Rannikon paluu pelaavaan kokoonpanoon. Kuva Ville Vuorinen.

 

Lopputulos ja tilastot

Espoo Utd-Vilpas 89-80 (19-23, 25-18, 22-19, 23-20)

Espoo Utd: Omar Calhoun 26/9, Samuel Haanpää 20/2, Babatunde Alawoya 15/11, Jeb Ivey 13/3/8 syttöä, Lauri Toivonen 8/1, Okko Järvi 5/3, Darious Moten 2/4, Jouko Järvinen 0/1. 

Vilpas: Aaron Jones 20/11, Javontae Hawkins 15/9, Aatu Kivimäki 9/4, Tobin Carberry 9/2, Jaylon Brown 9/2/4 syöttöä, Teemu Rannikko 6/2/7 syöttöä, Juho Nenonen 5/4, Matias Ojala 4/3, Mikko Koivisto 3/2, 8/1, Matias Ojala 5/4, Topias Kuukkanen 0/1.

  

Ottelun kulku jaksoittain

1) Vilpas avasi pisteiden teon Nenosen kakkosella, mutta Espoo nousi nopeasti 11-5 johtoon. Jakson puolivälissä vieraat saivat ryhtiä pelaamiseen ja 0-13 runilla vierasjohto käväisi jo seitsemässä pinnassa (11-18). Ensimmäiselle tauolle mentiin numeroista 19-23 ja levypallot Vilppaalle 9-11.

2) Toinen neljännes mentiin kori korista ja Espoo nousi Omar Calhounin kolmosella 32-31 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla Vilpas oli vahva lähellä koria (71%), Espoo kaaren takana 50%, 5/10). Javontae Hawkins riehui 12 pisteen edestä, Aaron Jones tupla-tuplavauhdissa 9/6. Kotijoukkueesta Samuel Haanpää osui kaarelta 3/4 ja Omar Calhoun laajemmalta säteeltä 14 pisteen edestä. Pitkälle tauolle kolmen pisteen kotijohdossa 44-41, levyt 17-20.

3) Jaksoon alkuun harvinaista tilastoa. Kellosta pois 43 sekuntia ja Espoolla kolme joukkuevirhettä ja ajassa 8:26 punainen laikka pystyyn. Täplät lisääntyvät taululla: Toivonen 4, Haanpää 3, Järvi 3, Rannikko 3, Carberry 3, Nenonen 3... Haanpään kolmosella Espoon johto kasvoi kuuteen pisteeseen (66-60) viimeiselle tauolle ja suuri syy kotijohtoon löytyi hienosta heittopelistä. Espoo säkitti jakson kolmosensa 5/9. 

4) Aaron Jonesin donkilla ja kakkosella Vilpas nousi kolmen minuutin kohdalla tasoihin 71-71, mutta ohi se ei päässyt missään vaiheessa. Jeb Ivey nosti Unitedin johtopaikalle kolmosellaan, Okko Järvi kasvatti eron neljään, Babatunde Alawoya riiston jälkeisellä donkilla kuuteen ja neljä minuuttia ennen loppua Calhounin nopealla kahdeksaan pisteeseen 84-76. Se riitti tällä kertaa ja pisteet jäivät niitä enemmän tarvitsevalle. Loppunumerot 89-80 Espoolle, levyt Vilppaalle 39-42. Vilpas upotti kakkoset 60%, mutta bonusviivalla sihti oli pielessä (7/23, 23%). Espoo osui kaarelta 11/23.

- Kun heität 48 prosentilla kolkit, se antaa yleensä itselle mahdollisuuden voittaa, totesi Joonas Iisalo.

 

Ottelun ratkaisu

Kyllä kaikki hallissa olleet näkivät, kumpi himoitsi voittoa enemmän. Vaikka Vilppaan kohdalla ei voi puhua välinpitämättömyydestä, se viimeinen rutistus jäi puuttumaan. Sillä ne voitot yleensä ratkaistaan. Espoo tuli peliin hyvällä asenteella ja se näkyi myös tarkkuudessa. Vilpas oli tehokkaampi korin läheisyydessä, mutta tällä kertaa peliä ei ratkaistu sieltä. Espoo rankaisi kaaren takaa 11/23 Samuel Haanpään (5/7) johdolla ja keskittyminen näkyi selvästi myös vapariviivalla. Espoon prosentti 91 oli aivan toista luokkaa kuin Vilppaan 58%.

 

Parhaat pelaajat

Haanpää (20) palkittiin ansaistusti kotijoukkueen parhaana, hyvää jälkeä tekivät myös liukas Calhoun (26), kokenut Ivey (13) sekä tuorein hankinta Alawoya (15). Vilppaalta onnistujat olivat harvassa. Parhaana palkittu Aatu Kivimäki (9, kakkoset 4/4) olisi ansainnut minuutteja enemmänkin, Aaron Jones haki normitupla-tuplan 20/11. Energinen Hawkins taisteli 15 pistettä, mutta jäi pahiten miinuksille (-17). 

Vilppaan paras pistemies oli Aaron Jones joka kirjautti tupla-tuplan 20/11. Kuva Ville Vuorinen.

 

Erikoishuomiot

Sarjajohtaja houkutteli Tapiolan urheiluhalliin 569 katsojaa ja pressissä kehuttiin hallin tunnelmaa. Eipä taida espoolaiset olla vierailleet Salohallissa... Tapiolassa on muuten hauska tapa. Aina kun kotijoukkue onnistuu kolmoskaarelta, junnut käyvät paiskaamassa makulakua katsomoon. Molemmat voittavat, kotijoukkue ja makeannälkäiset katsojat. Uutta oli päädyn komea leditaulu, jollaista odotellaan myös Salohalliin. 

 

Coach corner

Neva: "Joukkue osoitti sinnikkyyttään. Meidän tosi jykästä ylämäestä tuli vähän vähemmän jyrkkä, mutta jyrkkä se on edelleen. Kun kukaan muu ei usko, silloin kannattaa edes joukkueen uskoa omaan tekemiseen."

Iisalo: "Ehkä lähtökohdat vähän näkyivät henkisellä puolella. Olikohan meillä kahden päivän vapaa ja pelin jälkeinen ruokailu mielessä.  "

 

Ottelun komeimmat suoritukset Vilppaalta

 

Uudella asenteella Pyrinnön kimppuun

Vilppaan runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran ja niistä kolme (Pyrintö, Korihait, Kobrat) pelataan kotihallissa. Ainoa vieraspeli suuntautuu Nokialle. Keskiviikkona tulee täyteen 400 päivää siitä, kun viikingit ovat viimeksi hävinneet Salohallissa runkosarjaottelua. Toivottavasti Pyrintö ei tule katkaisemaan pitkää putkea.

Hanki liput matsiin

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit