Uutiset & Artikkelit

04.03.2018 09:52
Otteluraportti, Voitto, Kouvot, Salohalli
Vilpasvikings.fi

100 pinnaa tauluun ja Kouvot nurin kolmannen kerran

Vilpas on voittanut kaikki kotiottelunsa Salohallissa ja on yhden voiton päässä toisesta peräkkäisestä runkosarjan voitosta. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpasta ei vaan pysäytetä Salohallissa. Kauden 16. kotivoitto näki päivänvalon lauantaina, kun Kouvolan Kouvot lähti kotimatkalle 100-80 (46-37) tapppio mukanaan. Vilppaan peli pyöri mallikkaasti ilman Teemu Rannikkoakin ja kun Seagulls kärsi samaan aikaan kotitappion Kauhajoen Karhulle, Vilppaan runkosarjan voitto näyttää entistä todennäköisemmältä. Kotijoukkue jyräsi tasaisesti läpi ottelun tehden yli 20 pistettä jokaista jaksoa kohden. Kun vielä sadan pisteen raja rikkoontui yhdeksän sekuntia ennen loppua, 1872 katsojaa sai poistua hallilta tyytyväisinä. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikon kärkipeliin Karhu-Vilpas.

 

Asetelma Kouvot-peliin

Veikkauksen kertoimet kertoivat kaiken ennakkoasetelmista. Vilppaan kerroin 1.07, Kouvoilla 7.00. Kotijoukkueelta sivussa polvenputsauksessa käynyt Riku Laine, alaraajavammaa poteva Topias Kuukkanen sekä ykköspointti Teemu Rannikko. Kouvojen lämmittelyssä mukana Wayne Bernard, jonka esiintyminen oli epävarmaa ennen ottelua. Illan mielenkiintona oli, säilyykö Vilppaan puhdas kotitili koskemattomana. Kyllä säilyi ja ensi viikolla voidaan saada jo varmistus runkosarjan ykköstilaan. Mikäli Vilpas voittaa keskiviikkona Kauhajoella, Karhu ei voi enää nousta salolaisten ohi. Seagullsin saumat menivät lauantaina, kun se hävisi kotonaan Karhulle rumin lukemin 76-102.  

 

Lopputulos ja tilastot

Vilpas - Kouvot 100-80 (22-20, 24-17, 29-21, 25-22)

Vilpas: Aaron Jones 20/7, Mikko Koivisto 17/1, Jaylon Brown 14/2710 syöttöä, Tobin Carberry 13/5/7 syöttöä, Juho Nenonen 10/6, Javontae Hawkins 9/3, Matias Ojala 7/5, Aatu Kivimäki 5/1, Miikka Luosmaa 5/2.

Kouvot: Jamie Skeen 22/1, Thomas Gipson 18/6, Ville Kaunisto 17/9, Tuomas Hirvonen 9/1/6 syöttöä, Wayne Bernard 6/1/4 syöttöä, Drew Brandon 5/4/4 syöttöä, Teemu Knihtinen 3/2, Severi Kaukiainen 0/4.  

 

Vilpas vei ottelun jokaisen jakson nimiinsä. Juho Nenonen säkitti matsissa kymmenen pistettä ja taisteli korin alla kovin ottein Ville Kaunisto kanssa. Kuva Anne Nenonen.

 

Ottelun kulku jaksoittain

1) Kolmen minuutin kohdalla Kouvot johti vielä 5-7, mutta parissa minuutissa oltiin jo 15-9 kotijohdossa. Kouvot pelasi systemaattisesti palloa Vilppaan korin alle ja Thomas Gipson (8) oli vaikea pideltävä. Tauolle kuitenkin numeroista 22-20. Vilppaan ykkönen Carberry (7).

2) Kolmessa minuutissa Vilpas oli siirtynyt 30-23 johtoon ja ero kasvoi Vilppaan juoksuvoiman avulla jakson lopulla 14 pinnaan (43-29). Puoliajalle kotijohdossa 46-37 ja molemmat olivat osuneet neljästi kaaren takaa. Kakkosissa Vilppaan tarkkuus oli selvästi parempaa prosentein 63-45. Pisteistä Carberry ja Brown pussittivat yhdeksän, Jones ja Koivisto kahdeksan. Kouvoilta Gipson väänsi 12 pinnaa, Kaunisto kahdeksan.

3) Jakso alkoi isojen miesten kaukoheitoilla. Ensiksi Kauniston kahdella kolmosella (48-43) ja sitten Jonesin kahdella kolmosella 54-43. Kouvolan avainmiesten jouduttua virhevaikeuksiin Vilpas lisäsi höyryä koneeseen. Viimeiselle tauolle lukemista 75-58 ja harva enää uumoili vierasvoitosta. 

4) Kivimäen kolmosella ero ensi kertaa yli 20 pisteeseen ja kun Gipson lensi 3,5 minuutin kohdalla suihkuun, se oli sitten siinä. Sadan pinnan raja meni lopulta rikki ja loppunumerot 100-80 eivät paljoa valehtele. 

 

Ottelun ratkaisu

Tasaisuus. Kouvot johti ottelua reilut kolme minuuttia, lopun ajan Vilpas oli niskan päällä. Se voitti kaikki neljä jaksoa (+2, +7, +8, +3), teki jokaisella jaksolla yli 20 pistettä, voitti levypallot 37-36, syötöt 25-20 ja menetykset 10-11. Ainoa tahra tuli riistoissa, joita Kouvot napsi kolme enemmän. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sen painavimmilta Kouvojen jalat alkoivat näyttää. Kun Thomas Gipson sai virhetilinsä täyteen päätösjaksolla, viimeinenkin toivo hävisi vierasvoitosta.

 

Otteluisäntä Passeliauto palkitsi Vilppaan parhaana pelaajana 10 koriinjohtanutta syöttöä tarjoilleen Jaylon Brownin. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Parhaat pelaajat

Otteluisäntä Passeliauto palkitsi vieraista Ville Kauniston (17/9) ja kotijoukkueesta 10 syöttöä jaelleen Jaylon Brownin. Länsirannan hammaslääkärit antoivat äänensä Mikko Koivistolle, jonka silkkinen hyppyheitto lähtee ihailtavalla varmuudella. Tällä kertaa seitsemästä yrityksestä viisi löysi oikeaan osoitteeseen.

 

Erikoishuomiot

Kouvot oli saanut lauantain kunniaksi puoli bussillista faneja Länsi-Suomeen ja ryhmä toi mukavasti rumpujen pärinää Salohalliin. Päätösjaksolla saatiin jännittää kahta asiaa. 1) Saako Vilpas jälleen sadan pisteen rajan rikki? No kyllä sai, kiitos Matias Ojalan vapaaheittojen yhdeksän sekuntia ennen loppua. 2) Pääsevätkö kaikki pelaajat pisteiden makuun? Eivät päässeet, sillä Severi Kaukiaiselta kuparinen jäi rikkomatta. Ottelu oli joukkueille kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa ja voitot menivät Vilppaalle 3-1. Vilppaan saldo lauantain jälkeen on 27/6, Kouvoilla (17/14) riittää tekemistä loppukauden ajaksi. Raskas maaliskuu tuo mukanaan vielä yhdeksän ottelua eli pelejä on keskimäärin joka kolmas päivä. Nousu puolivälierien kotietuun näyttää kohtuuvaikealta.  

 

Mikko Koivisto jatkoi siitä mihin Susijengissä jäi ja säkitti kolmoset 4/6 ja tehtaili yhteensä 17pistettä. Kuva Anne Nenonen.

 

Coach corner

Jyri Lehtonen: "Ottelu ei noussut sykkeeltään ihan huippupeliksi ja meidän tunnetaso ei noussut riittäväksi, että olisimme kamppailleet voitosta. Oli hieman pelailun makua. Gipsonin virhevaikeudet vaikeuttivat meidän peliä ja Skeeniltä ihan hyvät lukemat, mutta mieheltä odotetaan enemmän puolustuspäässä ja levypalloissa. Koivisto on kovassa iskussa."

Joonas Iisalo: "Pitkä tauko näkyi yllättävän vähän meidän pelissä ja tultiin matsiin hyvällä energialla. Tobin ja Jaylon jakelivat yhteensä 17 syöttöä ja menettivät pallon vain kolmesti eli suhde on aika mukava. Teemun poissaolo ei suuremmin näkynyt ja oli kiva katsoa, miten Jaylonin ja Aatun pelaaminen pointtina toimi. Hyvältähän se näytti."

 

Keskiviikkona panoksena runkosarjan voitto

Keskiviikkona Vilpas matkaa Kauhajoelle kovakuntoisen Karhun vieraaksi. Mikäli salolaisten voittoputki jatkuu sieltäkin, se tietää Karhun putoamista kyydistä runkosarjan voittoa ajatellen. 

 

Seuraava kotiottelu 

Vilpas-Kataja 

Lauantaina 10.3. klo 17.00 Salohallissa

Osta liput matsiin

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit