Uutiset & Artikkelit

23.10.2018 11:11
Vilpasvikings.fi

Vilppaan vierasviikko alkaa Tampereelta

Vilpas aloittaa kahden vieraspelin viikon huomenna tappiottoman Tampereen Pyrinnön vieraana. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan ykköspaikalle noussut Salon Vilpas viettää kahden bussipelin viikkoa. Urakka alkaa keskiviikkona Tampereelta ja päättyy lauantaina itärajalle. Viikon raskautta lisää se, että vastus ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Pyynikillä vastaan asettuva Pyrintö on pelannut vasta kaksi ottelua, mutta tappio on Sami Toiviaisen ryhmälle tuntematon käsite ja meno on ollut hurjaa hyökkäyspäässä, mistä kertoo 109 pisteen keskiarvo. Lauantainen vierailu Katajan vieraaksi on vieläkin raskaampi, sillä reilun tuhannen kilometrin pituisen bussimatkan lisäksi vastaan asettuu todella kovan luokan kotijoukkue.  

Toiviaisen Pyrintö mallia 2018-2019 on entistä pyrintöläisempi, sillä ulkomaalaisia lukuunottamatta koko muu nippu on lähtöisin omasta juniorimyllystä. Sille täytyy aina nostaa hattua. Se voitti kotiavauksessaan Ura Basketin näytöstyyliin 110-73 ja jatkoi vakuuttavaa menoaan Lapualla numeroin 90-108. Pyrinnön pelissä on näkynyt yksi suuri muutos. Seuraikoni Antero Lehto  on aloittanut molemmat pelit penkiltä, mutta se tuntuu sopivan 714 liigaottelun konkarille mainiosti. Kapteeni Lehto on kirjannut joukkueen suurimmat minuutit (25:09), pisteitä on syntynyt 18.0 ja syöttöjä 8.0 peliä kohti. Samaan pistemäärään on yltänyt toinen penkkimies eli Kenneth Manigault. Pyrinnön voima onkin ollut tasaisuus ja yhdeksäskin mies minuuteissa (Petri Heinonen)on kellottanut lähes vartin verran peliaikaa.

 

34-vuotias Pyrintö -ikoni Antero Lehto on ollut kauden avausmatseissa kovassa vireessä, pisteitä on syntynyt 18.0 ja syöttöjä 8.0 peliä kohti. Kuva Ville Vuorinen/Korisliiga.

 

Merkkejä vahvasta alkukaudesta on paljon. Pyrintö on ykkönen tehdyissä pisteissä (109.0), puolustuslevypalloissa (31.0), syötöissä (25.0) ja kahden pisteen heittotarkkuudessa (61.8%). Kun kolmostenkin prosentti on ollut huippuluokkaa (54.4%), tappioton tili ei ole ihme. Toiviaisen viisikon ovat muodostaneet Jaylon Tate (9.0/4.5 syöttöä), Eron Harris (12.0/3.0), Kevin Johnson (14.5/8.5), Joonas Caven (11.5/4.0) sekä Osku Heinonen (12.5/0.5).

- Kahden voitokkaan ottelun jälkeen meillä on pitkähkö pelitauko takana ja vastassa on nyt yksi suurimmista mestarisuosikeista. Joonas Iisalo on rakentanut hieman erinäköisen joukkueen kuin parina viime kautena, mutta heidän pelistään löytyy kuitenkin edelleen tuttuja elementtejä ja pelin pyörittäjänä Rannikko on liigan eliittiä, arvioi Toiviainen.

Pyrintö keskiviikkona: 2 Tate, 3 Manigault, 4 Lehto, 9 L. Kilpinen (GTD 25%), 10 O. Heinonen, 14 Harris, 21 P. Heinonen, 40 J. Kilpinen, 65 Johnson, 93 Caven.  

Vilpas nousi Kauhajoen lauantaisen BC Nokia -tappion myötä sarjajohtoon ja viikinkien putkessa on nyt kolme voittoa järjestyksessä BC Nokia, Ura Basket ja Kobrat. Joonas Iisalon ryhmän pisteykkönen on ollut Brandon Taylor (16.8), levypalloissa tehokkain on ollut D.J. Fenner (6.8) ja syötöissä Teemu Rannikko (6.3). Vilpas on tehnyt pinnoja 92.3 per matsi, joten sillä osastolla ei ole ollut ongelmia. Myös aktiivisuuteen täytyy olla tyytyväinen, sillä salolaiset ovat vierailleet vapariviivalla muita enemmän, 24.5 kertaa ottelussa. Kokoonpanosta puuttuu vielä Henri Kantonen.

- Alkukauden numeroiden valossa kohtaamme sarjan parhaan joukkueen hedän kotikentällään. Aiemmat peliesitykset eivät näin olleen riitä voittoon Pyynikillä, pohtii Iisalo.

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 15 Fenner, 21 Laine.

 

Tampereen Pyrintö - Vilpas Vikings keskiviikkona Pyynikillä kello 18:30 ja ottelu on nähtävillä tuttuun tapaan suorana Elisa Viihde Sportilla ja Ravintola Hometownin virallisesta kisakatsomosta!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit