Uutiset & Artikkelit

01.11.2018 21:14
Vilpasvikings.fi

Vilppaan kuudes voitto putkeen energisellä esityksellä

Vilpas jatkoi vahvaa menoa kotikentällään. Jamie Skeen nosteli korinalta 14 pistettä. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Vilppaan runkosarjajuna jyskyttää tasaisesti eteenpäin. Keskiviikkona se nappasi kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun KTP Basket kaatui niukkakorisessa ottelussa 79-71 (38-30). Vaikka salolaisten voittokulku ei ole ollut suurten murskavoittojen juhlaa, sarjajohtajan voittosaldoa ei käy väheksyminen. Salohallissa KTP pisti tiukasti hanttiin eikä luovuttanut missään vaiheessa. Silti kauden kolmas kotivoitto ei ollut missään vaiheessa vakavasti uhattuna. Vilppaan voitonjuhlaa himmentää laituri D.J. Fennerin loukkaantuminen.

 

KTP Basket saapui Salohalliin sekavissa tunnelmissa. Alla oli viisi ottelua, joissa peli-ilme on ollut kaikkea muuta kuin päävalmentaja Tomi Kamisen mieleinen. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kuitenkin helpottunut Kaminen.
- Tappioon ei saa koskaan olla tyytyväinen, mutta tässä on ollut niin surkeita peli-ilmeitä. Nyt tiedän, että jatkossa voidaan haastaa kärkijoukkueita. Tänään taisteltiin laatujoukkuetta vastaan ja tehtiin Vilppaalle homma aika vaikeaksi, totesi coach Kaminen.


Ja hyvinhän KTP vastaan tappeli. Joukkueen ilme oli hyvä läpi ottelun, puolustus maistui ja paremmalla heittopelillä sekä järkevimmillä loppuratkaisuilla se olisi voinut aiheuttaa Vilppaalle ensimmäisen kotitahran 630 päivään Korisliigassa. Vihreiden miesten heittopelistä kertoo illan kolmosprosentti 12% (3/26) ja suurimpana tuhlarina hääri takamies Antto Nikkarinen (0/7). Kotkan parhaana otteluisäntä Kello ja Kulta Jokinen Oy palkitsi Matt Williams Juniorin (19/8), joka osui valtaosan (2) kotkalaisten kolmosista. Tyrell Nelson (18/7) nousi esiin päätösjaksolla ja kolmas hahmo oli Donte Thomas (15/7).
- Osoitimme tänään itsellemme, että pystymme pelaamaan. Teimme hyvää työtä puolustuksessa ja meillä oli hyvää yritystä ja sydäntä pelissä, arvioi Nelson.
KTP: Matt Williams Jr 19/8, Tyrell Nelson 18/7, Donte Thomas 15/7, Kevin Langford 9/5, Antto Nikkarinen 6/5/5 syöttöä, Michael Pounds 4/2, Okko Ailio 0/2.

Vilppaalle voitto oli kuudes putkeen ja seitsemättä haetaan lauantaina Kisahallista Seagullsin kustannuksella. Ikävän jälkimaun keskiviikkoon jätti laituri D.J. Fennerin loukkaantuminen reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Varsin vaarattoman näköisen korilleajon jälkeen mies klenkkasi penkille ja takareisi vedettiin jäihin. Vamman vakavuus ratkeaa tarkemmissa tutkimuksissa, mutta Kisahallissa Fenneriä ei nähdä.
- KTP tuli tänään kovaa hyökkäyslevypalloihin ja meiltä hävisi Fennerin myötä levyrivoimaa. Kuitenkin tämä oli meiltä kauden laadukkain peli. Intensiteetti on vaihdellut koko kauden, mutta nyt väännettiin 40 minuuttia täysillä, kiitteli päävalmentaja Joonas Iisalo.

Mikko Koivisto nakutti 14 pistettä ja palkittiin illan parhaana pelaajana. Kuva Sinikka Makkonen.


Kotijoukkueen heittosirkuksen harvoihin valopilkkuihin kuului sharpshooter Mikko Koivisto, jonka kädestä lähti neljä kolmosta renkaan keskelle. Yksi tosin muutaman rautapompun kautta.
- Kotka oli hyvä molemmissa päissä kenttää. Annettiin heille liikaa hyökkäyslevypalloja ja se on ollut meille ongelma muissakin peleissä. Muutama niistä pois ja ero olisi voinut olla suurempikin, totesi Vilppaan parhaana palkittu Mikko Koivisto (14/5/4 syöttöä).


Suurimmat tarkkuusongelmat osuivat tällä kertaa Teemu Rannikolle, heittosaldona kakkoset 0/3, kolmoset 0/4 ja ainoat pisteet kahdesta vaparista. Jamie Skeen (14/5) niputti kotijoukkueen parhaat plus/miinustehot (+20), illan komeimman donkin vetänyt takamies Diante Baldwin oli viikinkien paras levyrimies (11) ja Riku Laine (6/1) taisteli esimerkillisesti aina kentälle päästyään.
- Kaiken negatiivisuuden keskellä mitä tämä liiga saa, pelillinen taso on tosi hyvä. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Mielestäni Salossa pitää vähän laskea rimaa. Jos Joensuusta haetaan voitto ja ihmiset eivät ole tyytyväisiä siihen, miten on voitettu niin aika hakoteillä ollaan. Ei me niin paljon olla muita parempia ja on älytöntä ajatella että oltaisiin ylivertaisia, ihmetteli Iisalo.
Vilpas: Mikko Koivisto 14/5/4 syöttöä, Jamie Skeen 14/5, Brandon Taylor 11/9, Diante Baldwin 9/11, Juho Nenonen 7/2, Aatu Kivimäki 6/2, Riku Laine 6/1, D.J. Fenner 5/0, Miikka Luosmaa 5/2, Teemu Rannikko 2/1/4 syöttöä.

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Helsingissä, kun Kisahallissa vastaan asettuu viime kauden pronssiryhmä Seagulls. Lokit ovat pelanneet vasta kolme ottelua ja lintulauma kärsi keskiviikkona toisen tappionsa. Tampereella Pyrintö oli huikealla heittopelillään parempi 112-90. Hienoa, että Vilpas Ultras lähtee paikalle viettämään 3-vuotissynttäreitään. Meteliä mökistä ei tule puuttumaan.

 

Vilppaan saldo on nyt 6/1 ja joukkue jatkaa sarjan kärjessä. Kuva Markus Moisio

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit