Uutiset & Artikkelit

28.10.2018 14:34
Vilpasvikings.fi

Vilppaan huikea päätösjakso Katajan turma

Jamie Skeen hurjasteli Joensuussa komeat tilastot 27/11/3. Kuva Ville Vuorinen.
Joensuun Katajan ensimmäinen Korisliigan kotimatsi päättyi kotiyleisön kannalta ikävästi. Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Kataja johti vielä kolmannen jakson jälkeen 10 pisteellä, mutta Vilpas hyydytti päätösjaksolla eurokenttiä kolunneen vastustajan pelin täydellisesti. Viimeinen kymppi meni Vilppaalle 14-31 ja se nosti salolaiset makeaan 87-94 (48-36) vierasvoittoon. Kentän kuningas oli Vilppaan sentteri Jamie Skeen, jolle ei pysäyttäjää löytynyt. Iso mies kokosi 27 pistettä ja kahmi 11 levypalloa. Vilpas jatkaa näin vahvaa alkukauttaan ja keikkuu liigan ykköspaikalla viidellä voitolla kuudesta ottelusta. 
Kataja lähti kamppailuun ilman sairastelleita Matias Ojalaa ja Tommi Huolilaa sekä Bulgariassa nilkkansa vääntänyttä Samuli Vanttajaa. Se antoi näin 607 senttiä tasoitusta. Vilppaan päävalmentaja antoi miehistölleen kaksi tavoitetta avauspalaverissa. Levypallot on voitettava ja menetysmäärä pidettävä Katajaa alhaisempana. Levyrit kääntyivät lopulta Vilppaalle 39-43, mutta menetyksissä jäätiin kakkoseksi luvuin 10-14. 
Ratkaisevaksi osoittautui kuitenkin Jamie Skeenin huikea esitys viimeisellä kymmenminuuttisella. Joukkueensa suurimmat minuutit (32:22) kellottanut Skeen aloitti vahvasti ja upotti Vilppaan kahdeksasta ensimmäisestä pisteestä kuusi. Puoliajalle mentäessä tilastot (10/3) eivät vielä kohauttaneet, eikä kolmaskaan jakso (4/3) annakoinut tulevaa. Päätösjakso muutti kaiken.
Kymmenen pisteen takamatkalta päätöskympille lähtenyt Vilpas aloitti kirinsä Juho Nenosen vapareilla (73-65) eikä Daniel Mullingsin neljäs virhe ainakaan heikentänyt vieraiden mahdollisuuksia. Katajan pitkäaikaisen kapteenin Teemu Rannikon kolmosella (8:16) ero kutistui viiteen pisteeseen 75-70 ja tässä vaiheessa viimeistään oli selvää, että ottelu ei olekaan taputeltu. 
Katajan hyökkäyspeli puuroutui täysin ja Skeen upotti Rannikon pick and popista kolmosen pussin pohjaan. Kun sama kuvio toistui seuraavassa hyökkäyksessä, Vilpas oli noussut kolmessa minuutissa piikkipaikalle 75-76. D.J. Fennerin vapari, Brandon Taylorin kakkonen ja Katajan päävalmentaja Juha Sten oli pakotettu toiseen aikalisään Vilppaan 2-16 tehojakson jälkeen. Ei auttanut. Fennerin vapareilla ero kasvoi kuuteen ja Taylorin korilla ja vaparilla jo yhdeksään (75-84). Vasta reilun viiden minuutin kohdalla Rahlir Hollis-Jefferson sai tehtyä muutoksen kotijoukkueen pistesarakkeeseen. Vilpas oli sitä ennen vienyt Katajaa 0-19!  Kotijoukkueen tuskaa jatkoi Skeen jakson kolmannella kolmosellaan ja Katajan kolmannen aikalisän jälkeen Skeen rankaisi vapareista 77-89. Mullingsin kavennus oli enää laiha lohtu, sillä Diante Baldwinin kakkosella ero kasvoi taas 12 pisteeseen. Varsin näkymättömissä ollut Vincent Simpson yritti vielä herätellä kotijoukkueen toiveita kolmosella ja kakkosella (84-91), mutta Brandon Taylorin vapareilla ero taululla kasvoi turvalliseen kymmeneen pinnaan. Loppunumerot 87-94 sinetöi illan toisella kolkillaan Johannes Lasaroff.
Vilppaan päätösjakson (14-31) nousu oli upea ja siemenet siihen kylvettiin jo tauolla pukukopissa.
- Aika kaksijakoinen peli. Alkuun oltiin näennäisesti vähän niskan päällä, mutta ei meillä ollut sitä tempoa ja aggressiivisuutta, mitä pitäisi olla. Tauolla piti kaivaa vihaa ja aggressiivisuutta kopista, että ei jumalauta matkusteta seitsemää tuntia ja tulla pelaamaan näin. Viimeisellä tauolla oltiin kymmenen down, mutta kaikki oli sitä mieltä, että kyllä me tämä hoidetaan. Alettiin juosta pick & poppia Jamien kanssa, mikä on nykykoriksessa niitä vaikeimpia actioneita puolustaa. Jamie pelasi tänään aivan huippupelin ja kantoi neljännellä jaksolla joukkuetta hienosti, kiitteli Iisalo.
Skeen kokosi kentän kovimmat tehot +37, söi Katajan Ryan Wrightin elävänä hyökkäyspäässä (27) ja levypalloja kouriin tarttui 11. Diante Baldwin aloitti eka puoliajan vaisusti (5), mutta tykitti toisella puoliskolla 14 pinnaa. Brandon Taylor (16/7), D.J. Fenner (10/5) ja seitsemän syöttöä jaellut Teemu Rannikko olivat muut voimahahmot.
- Aloitettiin hyvin, mutta toinen erä oli ihan karmeeta tekemistä. Tauolla Teemu ja Joonas herättelivät meitä kopissa ja päätösjaksolla Teemun ja Jamien pelaaminen oli aika tehokasta, kommentoi Aatu Kivimäki.
Diante Baldwin pelasi jälleen hyvän ottelun viimeistellen 19 pistettä ja napaten 4 levypalloa. Kuva Ville Vuorinen.
 
Kotijoukkue Kataja jäi poissaolojen vuoksi normaalia pienemmäksi. Rahlir Hollis-Jefferson (21/12) oli vahvassa vireessä, kunnes peliä ratkaistiin. Daniel Mullings (16/12) urheilullisuus on yhä huippuluokkaa ja Ilari Seppälän (15/1/7 syöttöä) vahvat hetket osuivat kolmannelle jaksolle. Ryan Wright (10/7) jäi selkeästi Jamie Skeenin varjoon.   
- Toisella jaksolla pelattiin meidän parasta peliä, mutta tiedettiin ettei peli ole puoliajalla ohi. Kolmas jakso ei ollut enää niin hyvää ja varsinkin Baldwin satutti meitä. Lopussa kävi, kuten usein on käynyt eli paketti hajosi molemmissa päissä. Ottelu ratkaisu oli Skeenin kolmoset. Harmittaa, koska peli oli hallussa kolme jaksoa, totesi Juha Sten. 
 
Viimeisen kotiottelun jälkeen (Kobrat) Vilppaan Joonas Iisalo totesi, että joukkueen todellinen taso mitataan seuraavissa vaikeissa vieraspeleissä. Nyt se on mitattu. Pyrintö kaatui keskiviikkona Pyynikillä yhdeksällä pisteellä ja nyt Kataja LähiTapiola Areenalla seitsemällä. Hienoa on myös se, että otteluiden hahmoiksi on noussut eri miehiä. Kauhajoella D.J. Fenner (25), BC Nokiaa vastaan Juho Nenonen (23), Ura Basket Mikko Koivisto (14), Kobrat Brandon Taylor (24), Pyynikillä Teemu Rannikko & Diante Baldwin (21) ja nyt Jamie Skeen (27). Vilppaan alkukautta on kuvailtu sanoilla virkamiesmäinen ja nihkeä. Saldo on kuitenkin viisi voittoa ja yksi niukka jatkoaikatappio hallitsevalle mestarille. Ei kai kausi aivan vihkoon ole mennyt?
Keskiviikkona joukkue palaa kotiareenalle, kun vastaan asettuu KTP Basket.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit