Uutiset & Artikkelit

14.10.2018 17:13
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilpas vei pisteet Kupittaan upeasta palloiluhallista

Tuore sarjanousija Kaarinan Ura Basket järjesti hienon tapahtuman seurahistoriansa ensimmäiseen kotiotteluunsa Korisliigassa. Hienoa, että Suomeen saadaan pikkuhiljaa mitat täyttäviä peliareenoista. Kupittaan uusi palloiluhalli on kuin tehty koripalloa varten ja 2449-päinen yleisö nautti hienotunnelmaisesta ottelusta. Länsirannikon derbyssä Vilpas osoittautui paremmaksi 81-88 (38-42), mutta isännät pesivät kasvonsa surullisen Tampereen avauksen jälkeen.

Päävalmentaja Joonas Iisalo pyöritti Kupittaalla normaalia pienempää rotaatiota, mutta kukaan ei joutunut rehkimään ylisuurilla minuuteilla. Kahdeksan pelaajan peliajat ajoittuivat 20-27 minuutin väliin ja yhdeksäntenä miehenä kentällä kävi Riku Laine. Levypalloissa Vilpas oli vahvempi 30-37. Ura Basketille illan kamppailu toi lisämurheita. Nilkkansa Salon turnauksessa vääntänyt Eldar Skamo sai seuraa sairastuvalle takamies Stephen Croonesta, joka loukkasi olkapäänsä ikävän näköisesti. Kolhuja kokivat myös Aleksi Akpaso ja Fiifi Aidoo, joten päävalmentaja Kristian Palotiellä riittää pohtimista, sillä kausi jatkuu jo tiistaina Kotkassa.

Vilpas aloitti vahvasti Juho Nenosen osuessa kahdesti kaaren takaa ja avauskymppi meni vieraille 16-22. Toinen jakso oli Uran Avery Woodsonin näytöstä. Tarkkakätinen laituri upotti 13 pistettä ja Ura Basket sinnitteli tauolle numeroista 38-42. Sisäpelissä nähtiin taistelu voima vastaan ulottuvuus. Vilppaan Jamie Skeen (11) käytti voimaetua Malik Dimeä (5) vastaan, 206-senttinen Dime puolestaan pyyhki palloja renkaalta katsomoon kolmesti ja tulee varmasti olemaan liigan kovin heitontorjuja kauden päätteeksi.
Takamies Teemu Rannikolle paluu kotikaupunkiin oli varmasti mieleenpainuva. 38-vuotias pelintekijä asuu Kaarinassa, mutta juuret ovat Turusta. Edellisen kerran Rannikko pelasi Turussa Katajan paidassa Loimaan Biisoneita vastaan 2015, mutta liigapalloilusta turkulaispaidassa on kulunut jo parikymmentä vuotta. Lauantaina Rannikko kellotti peliaikaa 22:45, heitti 13 pistettä.
- Voitto on aina voitto. Täytyy muistaa, että pelasimme kuitenkin sunnuntaina, torstaina ja lauantaina. Ura pelasi ensimmäisen kotipelinsä kauhea into päällä ja heittikin osan pelistä todella hyvin, Rannikko totesi.
Vilppaan parhaana palkittiin sharpshooter Mikko Koivisto (14/2). Kaksinumeroisille pisteille ylsivät Rannikon (13/2/3 syöttöä) ohella myös Jamie Skeen (14/6), D.J. Fenner (13/6), Brandon Taylor (11/4) ja Juho Nenonen (10/4). Muut: Diante Baldwin 7/6/5 syöttöä, Aatu Kivimäki 4/1, Riku Laine 2/0.

Ura Basket oli kuin toinen joukkue Tampereen murskajaisten jälkeen. Vaikka Vilpas johti 35 minuuttia pelistä, Ura ei antanut missään vaiheessa periksi. Se käväisi kolmannen jakson alussa johdossa 48-45 Woodsonin kolmosella ja nousi päätösminuutilla kahden pisteen päähän 81-83. Vilpas johti vielä 1,5 minuuttia ennen loppua turvallisesti kymmenellä pisteellä 73-83, mutta loppu meni vierailta reisille.
Ensiksi Woodson kavensi kolmosellaan 76-83 ja Mikael Sandberg uusi tempun ajassa 39:08. Ero kutistui neljään pisteeseen. Mikäli Fiifi Aidoo olisi onnistunut lay-upissaan riistonsa jälkeen, loppu olisi voinut olla erilainen. Nytkin meni tiukille, sillä Koiviston menetyksen jälkeen Malik Dime kavensi 28 sekuntia ennen summeria vapariviivalta 81-83. Vilppaan aikalisän jälkeen Akpaso rikkoi nopeasti Rannikkoa eikä kokenut takamies ei erehtynyt heitoissaan. Taululle 81-85 ja kun Aidoo epäonnistui kolmosessaan, peli oli siinä. Baldwin ja Fenner viimestelivät loppunumerot 81-88 vapariviivalta.
Ura Basket: Avery Woodson 24/8, Malik Dime 17/5/4 torjuntaa, Fiifi Aidoo 12/2/5 syöttöä, Stephen Croone 9/2/5 syöttöä, Aleksi Akpaso 8/3, Mikael Sandberg 5/5, Joona Airenne 3/0, Pyry Rainamaa 2/2/4 syöttöä, Ville Hänninen 1/1.

- Meillä on vasta kolme 5vs5 treeniä alla tällä joukkueella ja ollaan aika vaiheessa. Otettiin hyökkäyspään toteuttamisessa askel eteenpäin. Nämä ovat joukkueelle hyviä kokemuksia näin alkukaudella, kun pelit menee tiukoiksi, pohti Joonas Iisalo.
- Ehdoton tasonnosto keskiviikon matsiin. Onnittelut paremmalle joukkueelle ansaitusta voitosta. Seuraava peli tulee aika nopeasti ja katsotaan saadaanko riittävästi jätkiä pelaamaan. Rohkeus ja luottamus oli sellaisia juttuja, missä otettiin isoja askelia, arvioi Kristian Palotie.
- Lopputulos meidän kannalta ainakin oikein hyvä. Todella hieno ottelutapahtuma ja kiva tulla pelaamaan oikeaan korishalliin kunnon yleisön eteen, kehui Mikko Koivisto.
- Hävisimme, eikä se tunnu hyvältä. Parannamme maanantaiksi ja seuraava peli on edessä jo tiistaina, totesi Malik Dime.

Ottelun erikoisuus oli coach Palotien aikalisien käyttö. Valmentaja käytti kolmannen aikalisänsä tuplana 6,5 minuuttia ennen loppua. Niille olisi ollut käyttöä loppuhetkillä. Selitys toiminnalle saatiin lehdistössä.
- Äijiä putoaa valitettavasti kuin kärpäsiä. Siinä myös varsinainen syy kahden peräkkäisen aikalisän käyttöön. Rukoiltiin, että jompikumpi meidän pointeista tulisi pukukopista takaisin. Onneksi Fiifi sieltä vielä tuli, Palotie valotti.

Vilppaan seuraava peli on edessä keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobrat saapuu Salohalliin kello 18:30.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit