Uutiset & Artikkelit

18.10.2018 08:56
Vilpasvikings.fi

Vilpas kauden kolmanteen voittoon, Kobrat taipui kahdeksalla pisteellä

Vilpas nappasi kauden kolmannen voiton keskiviikkona Salohallissa 1406 katsojan edessä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Negatiivisesti ajatellen Vilpas joutui jälleen tiukille Korisliigassa. Se jäi Salohallissa Lapuan Kobrien jalkoihin levypalloissa (30-37), menetysten määrä (12) korreloi syöttöjen (13) kanssa eikä juoksemaan päästy oikein missään vaiheessa. Koko peli mentiin hieman käsijarru päällä. Kaikki totta.

Positiivisesti ajatellen Vilppaan kausi on pyörähtänyt käyntiin paremmin kuin vuosi sitten. Tuolloin oltiin neljän ottelun jälkeen voittosuhteessa 2-2, nyt sarjataulukossa komeilee 3-1. Päävalmentaja Joonas Iisalo muistuttaa koko ajan, että tämän joukkueen yhteinen taival on vasta kovin nuori. Joukkueen todellinen kilpailukyky testataankin ensi viikolla, jolloin Vilpas kohtaa kovakuntoiset Tampereen Pyrinnön ja Kreikasta upean vierasvoiton napanneen Joensuun Kataja vieraskentillä. Totta tämäkin.

 

Joonas Iisalon johtama Vilpas pääsee viikon (kaivatulle) treenitauolle. Ensi viikolla on edessä kovat vierasottelut Pyrintöä ja Katajaa vastaan. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikon liigapelistä Lapuaa vastaan tuli kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Monta kertaa aiemmin Kobrapelit Salohallissa ovat olleet taputeltuja jo avauspuoliajan jälkeen ja toinen puolikas on menty pelailun tahdissa. Lars Ekström on saanut ryhmäänsä aivan uutta puhtia ja se näkyy kentällä positiivisesti.

- Ekaksi täytyy kehua Lapuaa. Jo eka pelissä (Pyrintö) huomasi, että yrittämisen taso on eri luokkaa kuin aiemmin. Heillä on jätkiä, jotka pelaavat kovaa eivätkä luovuta missään vaiheessa, totesi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo pressissä Kobrien peli-ilmeestä.

Saman huomion tekivät varmaan Salohalliin saapuneet 1406 katsojaa. Coach Ekström antaa aiempaa enemmän vastuuta suomi-osastolle eikä Kobrien peli ole enää niin jenkkiriippuvaista. Täytyy kuitenkin muistaa, että vaikka Kobrat roikkui sinnikkäästi iskuetäisyydellä, seitsemää pistettä lähemmäksi se ei enää lopussa päässyt.

 

Vilppaan tehokkain pelaaja oli Brandon Taylor 24:llä pisteellä. Kuva Anne Nenonen

Vilpas johti vajaat viisi minuuttia ennen loppua turvallisen tuntuisesti 15 pisteellä 79-64. Jussi Turjan kahdella peräkkäisellä kolmosella ero kaventui yhdeksään ja Khalil Smallin kakkosella vielä numeroihin 79-72. Tuolloin esiin astui Vilppaan parhaana palkittu Diante Baldwin. Synttärisankari otti riiston, veti donkin toiseen päähän ja aiheutti Zane Watermanille neljännen virheen. Kun kolme viimeistä minuuttia mentiin liki tasatahtiin 13-14, Lapuan vierasyllätys jäi suutariksi. 

Mihin ottelu sitten ratkesi? Vilpas onnistui avausjaksolla repimään 11 pisteen kaulan (27-16) ja se oli arvokas juttu. Kobrat vei toisen jakson +4, Vilpas kolmannen +2 ja Kobrat taas viimeisen +1. Vaikka Kobrat juhli hyökkäyslevyreissä 13-9, niistä tehdyt pisteet menivät tasan 12-12. Ratkaisevaa oli kuitenkin viisikon ulkopuoliset tehot. Vilpas sai penkiltä komeat 52 pistettä, Lapua 23. Penkkipinnoista hienon pelin pelannut Brandon Taylor kahmi 24, Diante Baldwin 19, Mikko Koivisto 6 ja Miikka Luosmaa 3. Lapuan tehot jäivät Jussi Turjan (10) ja Zane Watermanin (11) harteille, Panu Peltokangas onnistui kerran kakkosessa.

Jos Vilppaan puolustaminen näytti katsomoon hengettömältä, tilastot eivät sitä tue. Kotijoukkue rankaisi Lapuan menetyksistä 21 pisteen edestä ja antoi vastustajalle vastaavasti omista menetyksistä yhdeksän pinnaa. Ja vanha totuushan on, että kukaan ei enää huhtikuussa muista, miten lokakuun voitot otettiin. Tärkeintä on, että ne löytyvät voittosarakkeesta, kun runkosarjan sijoituksia lähdetään jakamaan.

Voitosta huolimatta Joonas Iisalo ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Omaa peliä vaivaa epätasaisuus kaikilla osa-alueilla. Yrittämisen taso on hyvin harvoin siellä, missä sen pitäisi olla kollektiivisesti. Toteuttamiseen ei voi missään olosuhteissa olla tyytyväinen. Hävittiin levypallot ja menetyksiä tuli melkein yhtä paljon kuin syöttöjä. Maanantaina oli todella hyvät treenit ja jos se näyttäisi samalta kentällä, tulostakin alkaisi tapahtua, arvioi Iisalo illan esitystä.

Otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärit palkitsi kotipesästä liukkaan Diante Baldwinin (19/8), joka harvinaista kyllä jäi ilman syöttöjä. Niissä kunnostautui tuttuun tapaan Teemu Rannikko (6). Brandon Taylor (24/7) piti useaan otteeseen Lapuan puolustusta pujottelukeppeinä ja Jamie Skeen (15/8) oli vaarallinen saatuaan pallon korin läheisyyteen (kakkoset 7/10).

 

Syntymäpäiviään viettänyt Baldwin pelasi toistaiseksi parhaan ottelun nostellen komeat 19 pistettä ja napsien kahdeksan levypalloa. Kuva Anne Nenonen.

 

Käärmelauman parhaana palkittiin takamies Khalil Small (24/8), joka pisti pallon ilmaan 21 kertaa. Ykköstykki Larry Anderson (18/9) kokosi kentän parhaat tehot +25 ja kapteeni Lauri Toivonen (8/5/5 syöttöä) jäi ainoana ryhmästä plussan puolelle (+3).

- Olen pettynyt häviöstä, mutta tyytyväinen siihen että pelin sisällä oli paljon asioista, joissa ollaan menty eteenpäin. Näkee, että tässä on edellytykset ottaa askelia eteenpäin, pohti penkin päähän palannut Lars Ekström.

Vielä illan kohokohdat. Miikka Luosmaan kaksi komeaa torjuntaa ja ennen ottelua palkinnon Korisliigan runkosarjan 500. onnistuneesta kolmosesta pokannelle Mikko Koivistolle toinen blokki tälle kaudelle. Eli "La Bomba" ei olekaan pelkkä heittäjä...

 

Mikko Koivisto palkittiin matsin alussa 500 kolmosesta Korisliigan runkosarjassa. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas saa huilata peleistä loppuviikon ja seuraavan kerran viikingit nähdään tositoimissa keskiviikkona Tampereella ja lauantaina Joensuussa. Ei siis niitä helpoimpia viikkoja...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit