Uutiset & Artikkelit

26.10.2018 13:15
Vilpasvikings.fi

Vilpas jatkaa voittoputkessa

Vilpas haki keskiviikkona kovan voiton Tampereelta. Joukkue 4 ottelun voittoputkessa seuraavaksi Kataja Basketin vieraaksi. Kuva Jani Virolainen.
Viisi ottelua, neljä voittoa ja sarjataulukon ykköstila. Siinä lyhyesti Vilppaan alkukausi Korisliigassa. Voitoista viimeinen tuli hyvän taistelun ja värikkäiden vaiheiden jälkeen keskiviikkona Tampereen Pyynikiltä, jossa Pyrintö kaatui yhdeksällä pisteellä 91-100 (47-58). Vilppaan voitonavaimet löytyivät tällä kertaa takakentältä, sillä Teemu Rannikko ja Diante Baldwin kurittivat tamperelaisia molemmat 21 pisteen edestä.
Joukkueet tarjoilivat yleisölle vauhdikkaan ja välillä hieman kuumatunnelmaisenkin liigakamppailun. Iltaan mahtui teknisiä ongelmia (valot, iso tulostaulu), teknisiä- ja EU-virheitä (Pyrinnön penkki, Mikko Koivisto, Diante Baldwin) ja Vilppaan 21 pisteen johtoaseman kutistuminen päätösjaksolla lähes olemattomiin. Salolaisittain tärkein jäi kuitenkin käteen eli vierasvoitto aina vaikealta Pyynikiltä.
Pyrintö lähti kärkiotteluun tappiottomana, sillä punapaidoilla oli alla kaksi suurinumeroista voittoa Urasta ja Kobrista. Vilpas puolestaan oli kulkenut voittojen tiellä Kauhajoen avaustappion jälkeen. Poikkeuksellisesti valkoisissa kotipaidoissa pelanneet vieraat lähtivät ensimmäisellä tauolle Mikko Koiviston viime sekunnin kolmosella tasatilanteesta 29-29 ja peli rullasi mukavasti. Koiviston osui kaarelta kolmesti, Juho Nenonen kahdesti ja D.J. Fenner upotti kaikki kolme kakkostaan. Kotijoukkueen hahmo oli kaikki heittonsa säkittänyt Joonas Caven (9).
Toinen jakso oli Vilppaan ja sen johto käväisi parhaimmillaan 12 pisteessä (34-46). Aatu Kivimäki liekehti pakkipäässä ja Diante Baldwin intoutui hurjaan menoon tehtaillen 10 pistettä. Antero Lehto ja Joonas Caven ottivat jo kolmannet virheensä ja Vilpas johti tauolla lupaavasti 11 pisteellä 47-58. Salolaisten prosentit olivat kovaa luokkaa, sillä kakkoset putosivat 65,0% ja kolmoset 66.7%.
Pitkältä tauolta Vilpas jatkoi samalla tahdilla ja ero kasvoi jatkuvasti. Suurimmillaan se käväisi 21 pisteessä 55-76 ja juoni oli tuttu. Kun Pyrintö teki kakkosen, Vilpas kuittasi pinnan enemmän kolmosilla. Vieraiden kolkkitarkkuus säilyi 60 prosentissa ja 20 yrityksestä 12 osui keskelle. Oma lukunsa oli loppuhetkien sekava jakso, jossa Koivistolle tuomittiin tekninen virhe suunsoitosta ja Pyrintö sai viime sekunnin mahdollisuuden yrittää kavennusta. Kenneth Manigault täräytti sivurajasta Wilsonin kuitenkin suoraan Teemu Rannikon käsiin, tämä nappasi pallon ilmasta ja linkosi sen levyn kautta sukkaan oman vaihtopenkin edestä. Ero kasvoi 11 pisteeseen 70-81 ja jakson sankari oli kolme kolmosta säkittänyt Rannikko, kuka muu muka?
Päätösjakso osoitti jälleen kerran, että koripallo on merkillinen peli. Vilpas joutui virhevaikeuksiin ja Pyrintö sai uuden puhdin päälle. Taylorille, Luosmaalle ja Kivimäelle neljänneet virheet ja ero kaventui hyökkäys hyökkäykseltä. Kuusi minuuttia ennen loppua Caven kavensi kolmosellaan eron jo kolmeen pisteeseen (80-83) ja kotiyleisön toiveet heräsivät. Iisalon aikalisän jälkeen Vilpas ryhdistäytyi uudestaan ja vaakakuppi kääntyi taas vieraille. Ensiksi Jamie Skeenin kakkosella 80-85 ja Baldwinin vaparilla ero kuuteen. Osku Heinosen kolmosen jälkeen Baldwinin ajolla 83-88 ja Rannikon vapareilla 83-90. Sen lähemmäksi Pyrintö ei enää päässytkään ja lopulta taululla loisti Vilppaan 91-100 vierasvoitto. Pyrinnön parhaana palkittiin Kenneth Manigault (16/2/5), Vilppaasta Teemu Rannikko (21/0/7).
Mihin Vilppaan voitto ratkesi. 
1) Vaparit. Vaikka Pyrintö pääsi viivalle neljästi enemmän (26-22), tarkkuus oli salolaisten puolella (14-18).
2) Vilpas sai penkiltä apua 47 pisteen edestä ja se on paljon. Baldwin heitti 21, Koivisto 11, Luosmaa 2 ja Nenonen 13.
3) Vaikka Pyrintö teki 91 pistettä salolaispäähän, Vilppaalta kauden aggressiivisinta puolustuspeliä ja sitä kaivattua kovuutta löytyi mukavasti.
4) Levypallot. Vilpas noukki 12 hyökkäyslevypalloa vieraskorilta ja voitti irtopallot 25-38.
5) Teemu Rannikko on edelleen aika kova jätkä. Aina kun Rannikko on kentällä, jotain hyvää tapahtuu.
Vilppaan kausi jatkuu lauantaina, jolloin bussi starttaa kohti Joensuuta. Samalla asenteella matkaan ja hyvä tulee.     
    

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit