Uutiset & Artikkelit

12.10.2018 15:52
Vilpasvikings.fi

Nenonen pääroolissa BC Nokian kaadossa

Juho Nenonen oli Vilppaan hahmo torstai -iltana Salohallissa. Nepo säkitti 23 pistettä ja raapi 5 levypalloa tiukassa ja vähäkorisessa matsissa. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas palasi nopeasti takaisin voittojen tielle Korisliigassa Kauhajoella kärsityn avaustappion jälkeen. Kotiottelussa isokokoista BC Nokiaa peli ei vielä ollut valmista, mutta pisteet jäivät Saloon loppunumeroin 75-69 (36-25). Torstain ratkaisijaksi nousi Juho Nenonen (23/5), jonka hyvällä heittopäivällä Vilpas sai pidettyä eron riittävänä. Salolaisten kausi jatkuu jo lauantaina, kun sarjanousija Kaarinan Ura Basket isännöi viikinkejä Turun uudessa palloiluhallissa. Hieno tapahtuma tulossa, sillä Salosta lähtee Kupittaalle fanijuna paikallisderbyn kunniaksi.

BC Nokia ei saanut Salohalliin koko isoa arsenaaliaan käyttöönsä, sillä Daniel Dolenc (205) on vielä muutaman viikon sivussa. Kokoa Ville Tuomisen ryhmässä joka tapauksessa riittää. Torstai-illassa päärooliin eivät nousseet kuitenkaan Tuomisen pajavasarat 207-senttinen Dragan Labovic (16/8) ja 208-senttinen Sean O`Mara (14/6). Ykkösviulua soitti Vilppaan Juho Nenonen, joka heitti liigauran piste-ennätyksensä 23 pinnaa mainiolla tarkkuudella. Neposen kakkoset upposivat 4/5, kolmoset 5/8, levypalloja tarttui käsiin viisi ja iltaan mahtui vielä kaksi riistoa. Kun päälle lisätään reilun 27 minuutin pystypaini Nokian kaksoistornien kanssa, Nenosen torstaita voi pitää erinomaisena.

Vilppaan voitto ei tietysti ollut yhden miehen ansiota, sillä kentän plus/miinuskingi Teemu Rannikko (7/1) johti orkesteria yhdeksällä koriinjohtavalla syötöllä. Mikko Koivisto (3/2) jakeli viisi syöttöä, Riku Laine (2/1) näytti oivaa taisteluasennetta ja Miikka Luosmaa kohautti 1416 katsojaa komealla donkilla. Jenkkiosasto jäikin tällä kertaa hieman sivurooliin. Isot miehet Jamie Skeen (4/4) ja Brandon Taylor (10/4) joutuivat nopeasti virhevaikeuksiin ja viikinkien ykköstykillä D.J. Fennerillä (7/6) ei ollut paras päivänsä. Eniten iloa oli väkkärämäisestä Diante Baldwinista (10/6).

- Kaikki näki, että emme ole vielä samalla sivulla ja on paljon asioita missä pitää petrata. Levypallopeliin olen tyytyväinen, etenkin kun isot miehet olivat virhevaikeuksissa. 22 syöttöä ja seitsemän menetystä on ihan huippulukema, arvioi Joonas Iisalo.

Päävalmentaja peluutti koko 11 miehen ryhmäänsä ja suurimmat minuutit kellotti Mikko Koivisto (28:21).  Se on aivan toista kuin BC Nokian luvut. Vuk Malidzan 30:24, Dragan Labovic 31:38, Sean O`Mara 33:14 ja Malcolm Bernand 33:13.

- Häviämisen pitää harmittaa aina, mutta tämä ei ollut meiltä huono aloitus ollenkaan. Jos Vilpas tekee kotonaan 75 pistettä ja me tapellaan loppuun asti voitosta, niin tätä voi pitää hyvänä starttina, myönsi Ville Tuominen.

Teemu Rannikko pyöritti Vilppaan peliä jälleen mallikkaasti. Taikurille kirjattiin 25 peliminuutin aikana 9 koriinjohtavaa syöttöä! Kuva Ville Vuorinen.

 

Lauantaina pitkästä aikaa paikallisderbyyn

 

Siitä on vierähtänyt liki 20 vuotta, kun Vilpas on viimeksi saanut tehdä reilun puolen tunnin bussimatkan vieraspeliin Korisliigassa. Kaudella 1999-2000 Eero Saarisen luotsaama Turun Piiloset pelasi liigaa silloisella Elysee-areenalla ja turkulaisten riveissä viilettivät mm. Teemu Rannikko, Samu Kaaresvirta, Ville Kaunisto ja Sami Laaksonen. Lauantaina Vilpas suuntaa Kupittaan uuteen ja komeaan palloiluhalliin Kaarinan Ura Basketin vieraaksi kello 17:00. Coach Iisalon joukkueen ei tarvitse pelata pelkille turkulaiskatsojille, sillä paikalle saapuu pitkälti toista sataa salolaista korisfania - suurin osa tyylikkäästi fanijunalla. 

Uran Kristian Palotie nappasi liigan nuorimman valmentajan tittelin Joonas Iisalolta ja kaarinalaisten historiallinen liiga-avaus ei paljoa antanut. Tampereen Pyrintö kuritti liiganousijaa lujalla kädellä 110-73.

- Meidän joukkuetekeminen on on tällä hetkellä todella kaukana siitä, että voisimme tässä sarjassa kilpailla. Meillä on haaste edessämme, mutta kohtaamme sen haasteen yhdessä, pohti Palotie rankan 37 pisteen tappioillan jälkeen.

Ura Basket lähti sarjaan vain kolmella ulkomaalaispelaajalla ja joukkue suorastaan huutaa kokenutta Eldar Skamoa takaisin kentälle. Monipuolinen laituri väänsi nilkkansa Salon turnauksessa syyskuun lopulla. Nopea takamies Stephen Croone omaa korintekijän mentaliteetin, Avery Woodson osaa heittää ja 206-senttinen heitontorjuja Malik Dime lyö palloa alaspäin aina, kun siihen tilaisuus tarjoutuu. Isoja minuutteja pelaavat myös maajoukkueen takamies Fiifi Aidoo, Vilppaasta tutut Mikael Sandberg ja Ville Hänninen sekä Pyry Rainamaa. 

Ura Basket lauantaina: 1 Dime, 3 Woodson, 5 Rainamaa, 8 Hänninen, 10 Niemi, 11 Akpaso, 12 Sandberg, 21 Sahlberg, 23 Croone, 30 Airenne, 55 Aidoo.

 

Vilpas lähtee lauantain derbyyn samalla miehistöllä kuin Nokiaa vastaan: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 12 Kivimäki, 15 Fenner, 21 Laine.

- Seuraava peli tulee vauhdilla. Valmistautumisaika on lyhyt, joten koitetaan palautua ja löytää tarvittava energia lauantaille. Hienoa, että saamme fanejamme sankoin joukoin paikalle, iloitsee Joonas Iisalo.

Ura Basket - Vilpas Vikings lauantaina Kupittaan palloiluhallilla kello 17:00. 

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit