Uutiset & Artikkelit

16.10.2018 13:14
Vilpasvikings.fi

Kobrat palaa keskiviikkona Lars Ekströmin johdolla Salohalliin

Mikko Koivisto nakutti lauantain Ura -matsissa uran 500. runkosarja kolmosen pussiin. Kuinka monta kertaa Koivari rankaisee kaaren takaa Kobria huomenna Salohallissa? Kuva Ville Vuorinen.

 

Kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla liigakautensa aloittanut Vilpas pääsee tositoimiin taas keskiviikkona, jolloin Lapuan Kobrat saapuu Salohalliin. Vilpas haki lauantaina seitsemän pisteen vierasvoiton Kupittaan paikallisderbystä, mutta peliin jäi vielä paljon parannettavaa. Kobrat avasi liigaurakkansa kotonaan Pyrintöä vastaan ja poistui pukukoppiin 90-108 tappio niskassaan. Miten käy keskiviikkona Vilppaan viikon ainoassa liigapelissä? Sen voi tulla toteamaan paikan päälle kello 18:30. 

Seitsemättä Korisliigakauttaan aloittava Kobrat on palannut päävalmentaja Lars Ekströmin komentoon viime kauden sairausongelmien jälkeen. Raskaat syöpähoidot ovat takana ja päävalmentajalle kuuluu nyt pelkkää hyvää.

-  Korisliigakauden paras uutinen on Lassen tervehtyminen ja paluu penkin päähän. Lapualla on kasassa erilainen joukkue kuin parina aikaisempana vuotena. Hieman kokemattomammat jenkit, mutta yrittämisen ja joukkuetoteutuksen taso korkeammalla kuin aikaisemmin ja suomalaisilla isompi rooli, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo keväällä liigakarsintaan joutunutta lapualaisryhmää.

Kobrien kohdalla onkin totuttu, että jenkkihankinnoissa on osuttu ja Pohjanmaalta löytyy aina vähintään yksi potentiaalinen korikuningasehdokas. Viiime kaudella Maurice Creek (19.0), sitä ennen Jamal Jones (21.5), Lamont Jones (20.2), Paul Carter (19.7) sekä huikeaa uraa Euroopassa tehnyt Kyle Fogg (27.0).

Tälle kaudelle Ekström lähtee kokeneen Larry Andersonin johdolla. Avauspelissä Pyrintöä vastaan 195-senttinen laituri saalisti tilastot 27 pistettä, 11 levypalloa ja neljä syöttöä. Muut amerikkalaispelaajat tulevat suoraan yliopistoista. Pelinjohdosta vastaa 188-senttinen Khalil Small, toisen laiturin paikalla on Michael Morsell (197) ja sisällä häärää Zane Waterman (206). Kotimaisen miehistön vastuu oli avauspelissä normaalia suurempi, sillä Jussi Turja (7/1) kellotti 25:21, Lauri Toivonen (8/2) 19:27, Robert Juvonen (2/2) 19:18 ja Panu Peltokangas (3/4) 14:11.

- Alku oli hyvä, mutta vaihtojen myötä ote rupesi lipsumaan. Toisella jaksolla peli rupesi näyttämään jo siltä mitä tullaan pelaamaan, totesi Ekström.

Kobrat keskiviikkona: 2 Juvonen, 5 Morsell, 6 Small, 8 Peltokangas, 9 J Turja, 12 Kujala, 13 Waterman, 21 Toivonen, 22 Anderson, 33 V Turja, 45 Drockila.

 

Joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla 24 kertaa ja peleistä 16 on päättynyt salolaisvoittoon. Kobrat ovat onnistuneet kahdesti ryöväämään pinnat Salohallista. Tammikuussa 2013 ensimmäinen vierasvoitto näki päivänvalon luvuin 68-70 Troy Barniesin (25) hyvästä illasta huolimatta. Joulukuussa 2015 se uusi temppunsa niukalla 82-84 voitolla Lamont Jonesin 31 pisteen johdolla. Viime kaudella Vilpas vei joukkueiden kaikki neljä kohtaamista.

Vilpas pääsi lauantaina nauttimaan Kupittaan palloiluhallin hienosta koristapahtumasta ja hyvältähän kaikki Lemminkäisenkadulla näytti. Hyvä tunnelma, lähes 2500 katsojaa paikalla ja Ura Basket pisti salolaiset tiukille. Sarjapisteet matkasivat kuitenkin sankoin joukoin Kupittaalle matkanneiden salolaiskannattajien riemuksi Saloon numeroin 81-88.

Kuva Markus Moisio

Vilppaan minuutit ja tehot jakaantuivat tasaisesti ja se on hyvä juttu. Ottelun jälkeen Joonas Iisalo myönsi, että yhteistreeniä tällä joukkueella on takana turhan vähän ja homma on vielä vaiheessa. Kun Henri Wade-Chatman vaihtui Diante Baldwiniin ja David Haughton Jamie Skeeniin, uusien pelaajien sisäänajo ottaa aina aikansa.

- Meillä on taas pari 5 vs 5 treeniä lisää, joten oletan meidän ottavan askeleen tai kaksikin eteenpäin toteutuksessa, pohtii Iisalo.

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Fenner, 21 Laine.

 

Vilpas Vikings - Lapuan Kobrat keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Länsirannan hammaslääkärit.

Tervetuloa Diante Baldwinin synttäreille!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit