Uutiset & Artikkelit

30.10.2018 19:32
Vilpasvikings.fi

Ex-kippari Michael Pounds johdattaa KTP:n Salohalliin

Kuva Ville Vuorinen

 

Keskiviikko on vaihteeksi GAMEDAY Salohallissa. Viime viikon vieraskentillä viettänyt Salon Vilpas palaa pikkulauantaina kotiparketille ja vastaansa se saa Korisliigan kokeneimman seuran eli KTP Basketin Kotkasta. Nykyisten joukkueiden ainoa yhtymäkohta on kotkalaisten takamies Michael Pounds, joka johdatti kapteenina Vilppaan seurahistoriansa ensimmäiseen hopeamitaliin kaudella 2016-2017.

 

Tällä kaudella "Homppa" on pelannut reilut 24 minuuttia ottelua kohden ja niissä on kertynyt 8.4 pinnaa, 2.0 levyriä ja 1.2 syöttöä. Alkukausi on ollut kuitenkin kotkalaisjoukkueelle hieman alavireinen. Kotka hankki kesällä vanhoja kotkalaisia takaisin kotikonnuilleen, mutta Ray Ailukselta ohjat perinyt Tomi Kaminen ei ole saanut ryhmäänsä vielä lentoon. Viidestä ottelustaan se on voittanut kaksi (Kouvot +4, Korihait +10), mutta tappiopeleissä kyyti on ollut kylmää. Ura Basket haki pisteet Karhuvuoresta peräti 65-91, Kobrat kuritti vihreäpaitoja Lapualla 16 pisteellä ja viimeksi Pyrintö oli tyly vierailija 24 pisteen vierasvoitolla.

- Vastassa hurjassa kunnossa oleva Vilpas, jonka laaja ja laadukas materiaali on haaste jokaiselle sarjan joukkueelle. Meillä edelleen tavoitteena löytää yhteinen tekemisen meininki ja sitä kautta vaikeuttaa kotijoukkueen pelaamista, pohtii päävalmentaja Tomi Kaminen ennakossa.

KTP (2-3) saapuu Salohalliin miehistöllä: 1 Donte Thomas (ykkönen levyreissä 7.6), 2 Matt Williams (ykkönen pisteissä 13.8), 8 Michael Pounds, 10 Janne Lehtoranta, 21 Markus Rautasalo, 22 Antto Nikkarinen (ykkönen syötöissä 5.6), 23 Kevin Langford, 40 Tyrell Nelson, 42 Okko Ailio, 44 Joonas Lehtoranta. Rosterista puuttuu Juho Lehtoranta sekä koko kauden sivussa olleet Julius Rajala ja Miika Heinonen.

 

Historian kirjoissa KTP on edellä voitoin 29-37, mutta puntit ovat tasoittuneet viime vuosina. Viimeisistä kymmenestä kohtaamisesta Vilpas on voittanut yhdeksän. Ottelussa kohtaavat liigan kaksi tarkinta vapaaheittojoukkuetta, sillä kummatkin ovat pussittaneet häiritsemättömät heitot yli 80 prosentin tarkkuudella. Pisteitä Vilpas on tehnyt selvästi enemmän (93.8 - 81.2) ja Kotkan alkukauden ongelmana on ollut huolimattomuus pallon kanssa. Menetyksiä on sattunut peräti 16.6 ottelua kohti ja siihen Kaminen tahtonee parannusta...

 

Sarjakärki Vilpas (5-1) porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa, vaikka kausi on alkanut vahvasti vierasvoittoisesti. Viime viikolla se haki kaksi maukasta vierasvoittoa. Keskiviikkona Pyrintö koki kauden ensimmäisen tappionsa 91-100 ja lauantaina Joensuussa kauden kotiavauksesta ei tullut kotijuhlaa. Vilpas voitti päätöskympin 17 pisteellä ja nousi hienoon vierasvoittoon 87-94.

Vilppaan pistekärjeksi on noussut penkiltä aloittava takamies Diante Baldwin (15.3), levypalloja eniten on haalinut Joensuussa huippupelin pelannut Jamie Skeen (6.3) ja syöttöjen ykkönen ei tule kenellekään yllätyksenä. Teemu Rannikko on löytänyt pelikaverinsa 6.5 kertaa per peli.

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 3 Baldwin, 4 Koivisto, 5 Kantonen (GTD50%), 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Fenner, 21 Laine.

- Erinomaisen vierasturneen jälkeen on kiva palata kotikentälle. Otimme isoja askeleita eteenpäin joukkueena molemmissa peleissä, mutta tasaisuus vielä uupuu. Kotka on tulosten valossa pelannut hieman alakanttiin, mutta joukkueesta löytyy runsaasti potentiaalia. Meidän täytyy olla puolustusmielisiä läpi ottelun, jotta pisteet jäävät Saloon, pohtii Iisalo.

 

Vilpas Vikings - KTP Basket Salohallissa keskiviikkona kello 18:30 ja otteluisäntänä on Timanttiset eli Kello ja Kulta Jokinen Oy. Kerätään mökki täyteen ja lähetetään Kotkan pojat kotiin ilman siipiä...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit