Uutiset & Artikkelit

25.06.2018 15:56
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Brandon Taylor Vilppaan isoksi laituriksi

Salon Vilpas on tehnyt kolmannen ulkomaalaishankintansa lokakuussa starttaavaan Korisliigaan. Seura palkkasi ison laitahyökkääjän paikalle viime kaudella Ruotsissa pelanneen 201-senttisen Brandon Taylorin. 23-vuotias Taylor on pelannut länsinaapurin ohella myös Kreikassa ja Sveitsissä.

New Jerseystä kotoisin oleva Taylor pelasi neljä kautta Penn Staten yliopistossa, josta hän valmistui 2016 hyvillä tilastoilla. Seniorikaudellaan Taylor pussitti 16.3 pistettä ja noukki 6.5 levypalloa hyppysiinsä. Ensimmäinen ammattilaispesti suuntautui kovatasoiseen Kreikan pääsarjaan, mutta rookiekausi PAOK:ssa päättyi jo tammikuussa. Hän ehti pelata Kreikan liigassa kahdeksan ottelua (3.5/2.8) ja Mestarien liigassa 11 ottelua (4.2/2.5).
Loppukauden mies pelasi Sveitsin pääsarjassa Massagnon riveissä 9.0 pisteen ja 3.1 levypallon tehoilla.

Viime kauden Taylor pelasi Ruotsin Basketligaa Östersundissa. Jämtland sijoittui runkosarjan kolmoseksi (15/13), mutta putosi Boråsille pudotuspeleissä voitoin 2-1. Taylor heitti Ruotsissa 15.7 pistettä, otti 6.0 levypalloa ja torjui heittoja 1.1 kertaa ottelua kohden.
- Yritimme sainata Tayloria jo rookiena, mutta hän sai silloin tarjouksen Paokista. Kreikan liiga ja Champions league olivat kuitenkin liian kova paikka rookielle ja matka jatkui eteenpäin. Viime kaudella hän oli yksi sarjan parhaista vahvistuksista Ruotsissa. Brandonin pääasiallinen pelipaikka on nelonen, mutta mies pystyy pelaa myös vitosena. Hänen kanssaan pystyy miksaamaan palloskriineissä poppaamista ja rullaamista, mikä tuo uuden ulottuvuuden pelaamiseemme. Taylorilla on hyvä post-peli mutta hän on myös noin 35% kolmosten heittäjä, toteaa päävalmentaja Joonas Iisalo 107-kiloisesta laituristaan.

Vilppaalla on nyt koossa 11 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle: Brandon Taylor (201, Henri Wade-Chatman (188), David Haughton (198), Mikko Koivisto (194), Juho Nenonen (202), Teemu Rannikko (189), Miikka Luosmaa (204), Aatu Kivimäki (186), Riku Laine (197), Henri Kantonen (198) sekä Leevi-Matias Taimela (189). Yksi ruutu on enää avoinna ja sille haetaan korintekovoimaista laitahyökkääjää.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit