Uutiset & Artikkelit

13.12.2018 18:14
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilppaan voittoputki lähellä katketa, Rannikko nousi ratkaisijaksi

Korisliigan kärkiottelu Salon Vilpas-Tampereen Pyrintö sai arvoisensa lopun keskiviikkona Salohallissa. Jo 16 pisteen karkumatkalla käynyt Vilpas menetti viimeisellä minuutilla johtonsa ja ennätyspitkän voittoputken katkeaminen näytti uhkaavalta. Vilppaan pelastajaksi nousi loppuhetkillä kapteenin esimerkillä Teemu Rannikko, joka heitti ensiksi kakkosellaan kotijoukkueen pisteen johtoon ja aiheutti toisessa päässä Pyrinnön Eron Harrisille hyökkääjän virheen. Vilppaan 14. peräkkäinen voitto kirjattiin numeroin 94-93 (55-39) ja asema liigan ykköspaikalla vahvistui entisestään. Voitto oli samalla 32. peräkkäinen kotivoitto runkosarjassa, joten Salohalli ei todellakaan ole helppo paikka vieraille.

Keskiviikon huippuottelu keräsi Salohallin lehtereille 1478 katsojaa ja kotijoukkue näytti rallattelevan loistavan toisen jakson (30-14) ansiosta helppoon voittoon. Koripallo on kuitenkin ihmeellinen peli ja asiat voivat kääntyä päälaelleen - hyvinkin nopeasti. Vilpas johti vielä vajaat kolme minuuttia ennen loppua turvallisesti kymmenellä pisteellä 90-80, mutta Pyrintö ajoi eron neljään pisteeseen minuutissa. Kun vielä Eron Harris nosti vapariviivalta vieraat 92-93 johtoon 58 sekuntia ennen summeria, hätään tarvittiin taikuria.
Kaiken kokenut kippari otti joukkueen reppuselkään ja upotti 13 sekuntia myöhemmin keskimatkan kakkosen sisään ja Pyrinnön aikalisälle siirryttiin pisteen kotijohdossa. Toiviaisen taktiikkatauluun piirrettin kuvio, jonka päätteeksi Eron Harris sai vapaan kolmosen kulmasta 35 sekuntia ennen päätöstä. Heitto meni kuitenkin ohi ja levypallo jäi Diante Baldwinille, jonka heittoyritys toisessa päässä epäonnistui. Levypallon napannut Harris pääsi täyteen vauhtiin kohti Vilppaan koria. Ratkaisuavaimia vahvasti hallussaan pitänyt laituri päätti ajaa renkaalle asti, mutta jyräsi sääntöjen vastaisesti paikallaan olleen Rannikon kumoon. Tuomiona hyökkääjän virhe, pallo Vilppaalle ja kauden 14. peräkkäinen voitto näki päivänvalon.
- Aika kaksijakoinen fiilis jäi. Pukukopissa puhuttiin puoliajalla, että palloskriinipuolustus varmaan muuttuu ja siihen pitää olla valmis. Manigault ja Tate ottivat sitten riistoja syöttölinjoilta eli hyvän ekan puoliajan jälkeen aika heikko toinen puoliaika. Toinen puoli on, että oltaisiin voitu hävitäkin tämä peli. Oltiin vielä tappiolla minuutti ennen loppua ja sitten kapteeni teki mitä on tehnyt aika monta kertaa aikaisemmin urallaan eli yksi kova heitto ja yksi stoppi ja peli oli siinä, pohti päävalmentaja Iisalo.

Otteluisäntä Elisa palkitsi ansaitusti Rannikon Vilppaan parhaana. Taikuri kasasi 18 pistettä kahdella kolmosella, upotti vaparit 8/9 ja antoi neljä syöttöä. Muita kotisankareita olivat seitsemän hyökkäyslevypalloa raapinut Brandon Taylor (15) sekä polvet veressä taistellut Antonio Ballard (16/8). Vilpas säkitti kolmoset 13/37 eli osumia tuli viisi enemmän kuin Pyrinnöllä. Henri Kantonen (6/2) pelasi ensimmäisen liigaottelunsa pitkään aikaan ja upotti kaksi kolmosta.
- Kiva päästä taas pelaamaan ja tuntui ihan hyvältä. Tiedettiin, että Pyrintö heittää hyvin ja pelaa joukkueena. Heidän loppukirissä ei ollut mitään uutta eikä me oltu toisella puoliajalla kovin hyviä, myönsi yhdeksän liigapeliä sivussa ollut Kantonen.

Tamperelaiset pelasivat enemmän palloa sisälle, josta prosentti oli mukava 54,2%. Sisältä tehdyt pinnat se voitti selvästi 24-42, kaarella tarkkuus jäi tällä kertaa lukemaan 30,8%. Sentteri Kevin Johnson teki muhkeat tilastot 19/14 ja parhaana palkittu monipuolinen Kenneth Manigault 18/10. Loppuratkaisujen mies Eron Harris saalisti lukemat 16/3 ja takamies Jaylon Tate 12/4/10 syöttöä. Antero Lehdon poissaollessa kapteeniksi nostettu Osku Heinonen (10/3) pysyi hyvin kurissa kaaren takana.
- Jos saan valita, että sarjan ehkä paras kolmen pisteen heittäjä saa vapaan kulmakolmosen loppuun, otan sen koska vaan uudestaan. Viimeisen lay-upin olen nähnyt joskus ennenkin eli Rannikko ottaa hyökkääjän virheen pois. Puoliajalla oltiin aika purjeessa, toisella puoliajalla meiltä erinomainen esitys. Pisteen tappio on pisteen tappio, mutta pienellä rosterilla tultiin kaukaa peliin mukaan. Nyt voi onnitella Joonasta, että hän pääsee Tartoon valmentamaan All Stars -otteluun, totesi Sami Toiviainen.

Tällä Toiviainen viittasi helmikuulle, jolloin Suomen ja Viro/Latvian liigan tähtiyhdistelmät iskevät yhteen etelänaapurissa. Vuodenvaihteessa Korisliigan ykköspaikalla olevan joukkueen valmentaja lähtee Tartoon koutsaamaan Korisliigan parhaimmistoa ja Joonas Iisalon matkaa on enää aika vaikea estää. Vilpas porskuttaa sarjataulukon keulilla saldolla 14/1 ja toisena olevalla Pyrinnöllä on 13 ottelusta neljä tappiota.

Vilppaan viikko jatkuu Salohallissa lauantaina, jolloin Eurokiireinen Joensuun Kataja (5/4) piipahtaa Pormestarinkadulla. Katajan FIBA Europe Cupin peli Venäjän Saratovissa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Itse pelissä tuli rumasti takkiin 98-57 ja paluumatka venähti ikävän pitkäksi. Lento Saratovista Moskovaan peruuntui ja vaihtoehdoksi jäi pitkähkö junaseikkailu Moskovaan, joten joukkue on takaisin Helsingissä vasta perjantaina. Matkailu avartaa ja katsotaan, pelaako Kataja Salossa Europe Cupin pelipaidoilla...

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit