Uutiset & Artikkelit

08.12.2018 18:36
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Vilppaan voittoputki (13) jatkuu ja jatkuu...

Vilppaan ennätykselliselle voittoputkelle ei näy tulevan loppua. Perjantaina sarjajohtaja vieraili vaikealla Lapuan Urheilutalolla ja haki tasaisesta ottelusta sarjapisteet lukemin 85-92 (46-45). Ottelun traagisin hetki koettiin toisen jakson alussa, kun Teemu Rannikko jäi makaamaan pitkäksi aikaa kentälle polveaan pidellen. Näyttää kuitenkin siltä, että tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Viikinkien voiton takuumiehenä hääri energinen Antonio Ballard tupla-tuplallaan 26/10.

Coach Lars Ekströmin kobraluola tiedettiin etukäteen vaikeaksi haasteeksi eikä tilanne helpottanut Henri Kantosen ja Miikka Luosmaan puuttuminen. Kun Rannikko putosi vielä toisen jakson alussa riveistä, homma meni entistä vaikeammaksi. Kobrat juoksee kenttää erinomaisesti ja se aiheuttikin avauspuoliajalla suuria vaikeuksia Vilppaan puolustukseen paluulle. Eka kympillä Kobrat vei fastbreakpinnat 13-0 ja valmentaja Iisalon piti herätellä varsin äänekkäästi joukkojaan. Koko ottelussa Kobrat teki peräti 37 pistettä nopeista hyökkäyksistä ja se kertoo lapualaisten vahvimmasta aseesta.
- Kobrilla on hieno joukkue kasassa ja tiedettiin, että tiukka peli on tulossa. Ollaan nyt voitettu 13 peliä putkeen, joten täytyy tässä ihan tyytyväinen olla. Ottelun ratkaisu oli meidän koko paintissa. Kun heitettiin 6/29 kolmoset, saatiin kuitenkin niistä levypalloja. Ainoa negatiivinen asia oli, että vastustaja pääsi juoksemaan liikaa nopeita meidän selän taakse, kommentoi Joonas Iisalo.

Kotijoukkue olikin parempi useassa eri kategoriassa. Kakkoset 58,8%, kolmoset 32,1%, syötöt 21-14, riistot 8-4, torjunnat 3-1. Millä Vilpas sitten kairasi voiton Lapualta? Vastaus löytyy kahdesta tilastosarakkeesta. Vilpas on Korisliigan rikotuin joukkue ja keskiarvo kaudella on 17,5 onnistunutta vapaaheittoa per peli. Lapualla niitä upotettiin 26/32 ja etenkin Antonio Ballard oli lähes erehtymätön. "Tone" epäonnistui vain kerran 13 yrityksestä ja pohjusti vahvasti heitoillaan vierasvoittoa. Lopullinen ratkaisu nähtiin levypallopelissä, jotka salolaiset voittivat puhtaasti 33-49. Vilpas haki komeat 20 hyökkäyslevypalloa ja upotti niistä 24 pistettä. Aktiivinen Ballard juhli tälläkin saralla napsien kuusi irtopalloa Lapuan puolustuksen keskeltä.

Puoliajalle mentäessä Kobrat johti vielä pinnalla 46-45. Kokenut Larry Anderson kokosi heti alkuun 10 pistettä ja ensiesiintymisensä Lapualla tehnyt Jaron Hopkins säesti mukavasti. Vilppaan tehot lepäsivät Ballardin (16/7) ja Juho "tupladog" Nenosen (10) leveillä harteilla. Kobrat heitti tarkasti ja Vilpas roikkui rinnalla 13 hyökkäyslevyrin ansiosta.
Kolmannella jaksolla ahkerimmin sukkaa heiluttivat Zane Waterman (7) ja Diante Baldwin (8) ja Vilpas hivuttautui neljän pisteen taukojohtoon 64-68. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä suurempiin virhevaikeuksiin Kobrat joutui. Virhetaulu loisti kuin joulukuusi ja neljällä virheellä taistelivat Hopkins, Peltokangas, Turja sekä Toivonen.
Kobrat roikkui mukana vielä 3,5 minuuttia ennen loppua Hopkinsin vietyä kotijoukkueen 80-78 johtoon. Jamie Skeen tasoitti pelin vapariviivalta ja heti perään Lauri Toivonen lensi suihkuun. Ballard nosti andykkösellä vieraat kolmen pisteen johtoon ja lisäsi kaksi minuuttia ennen summeria vaparillaan eron neljään. Kun Jamie Skeen peruutti alta tilanteeksi 80-86, Kobrille tuli kiire. Hopkinsin vaparin jälkeen pallo pelattiin taas Skeenille korin alle ja tuloksena taas kaksi pistettä. Andersonin kakkosella ja Hopkinsin vaparilla (0:43) Kobrat kavensi eron vielä neljään, mutta oli pakotettu rikkomaan eikä Mikko Koivisto antanut armoa vapariviivalta, 84-90. Loppunumerot 85-92 viimeisteli vapareista Ballard.

Raati palkitsi kotijoukkueesta Zane Watermanin (15/6) ja kaksinumeroisille ylsi koko jenkkinelikko. Pistepörssin kärkinimi Khalil Small iski tehot 12/3, Larry Anderson 19/5/6 syöttöä ja Jaron Hopkins 16/8/5 syöttöä.
Vilppaan palkinnon pokkasi ansaitusti Ballard (26/10). Mainion toisen puoliajan pelannut Jamie Skeen (16/2) oli tärkeässä roolissa ja kymmenen pinnan rajan rikkoivat myös Diante Baldwin (12/5/5 syöttöä), Mikko Koivisto (12/1), Juho Nenonen (10/1) ja Brandon Taylor (10/12). Teemu Rannikon (0/1) peliaika jäi kuuteen minuuttiin, mutta tärkeämpää on, että Taikuri käveli bussiin lähes normaalisti. Muut: Aatu Kivimäki 6/3, Riku Laine 0/3.
- Tänään oli tavoitteena voittaa ribat ja ottelu. Molemmat voitettiin, joten koutsi on varmaan ihan tyytyväinen. Kobrat pääsi juoksemaan ja pisti meidät pelaamaan koko 40 minuuttia. Haastava matsi, totesi vanhassa kotisalissaan paininut Juho Nenonen.

Vilppaalle voitto oli 13. peräkkäinen eli harvinaista herkkua parhaillaan nautitaan. Kovin mahdollinen haaste putken jatkolle nähdään jo keskiviikkona, jolloin Tampereen Pyrintö saapuu Salohalliin kello 18:30. Pyrintö löi perjantaina Katajan 109-93 ja punapaidat ovat esittäneet läpi kauden Korisliigan kovinta skorausvoimaa. Se on tehnyt liki sata pinnaa ottelua kohden ja vastuu on jakautunut usealle eri pelaajalle. Viimeksi oli Osku Heinosen vuoro nousta parrasvaloihin 31 pisteellä.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit