Uutiset & Artikkelit

31.12.2018 10:03
Vilpasvikings.fi

Vilpas kaatoi Ura Basketin neljännen kerran

Juho Nenonen pääsi jälleen laulattamaan runsaslukuista salolaisyleisöä. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Eipä jäänyt epäselvyyksiä Vilppaan ja Ura Basketin Korisliigahistorialle runkosarjassa 2018-2019. Vilpas voitti täydessä Kupittaan Palloiluhallissa Varsinais-Suomen neljännen derbyn selvästi 78-104 (47-59) ja lähtee viettämään uutta vuotta upealla rekordilla 17-3. Ura Basket jatkaa liigassa yhdeksäntenä saldolla 6/13. Kupittaan kingi sunnuntaina oli kotinurkissaan pelannut Teemu Rannikko, joka teki Vilppaan seurahistorian uuden syöttöennätyksen jakelemalla huikeat 15 passia pelikavereilleen. 

 

Vaikka kausi on vasta puolivälissä, joukkueet eivät tule enää kohtaamaan runkosarjassa. Vilpas oli parempi kaikissa neljässä kohtaamisessa ja niistä vain ensimmäinen Kupittaalla (81-88) oli tiukka. Salohallissa Vilpas voitti 94-78 ja 92-67 ja sunnuntaina eroa jäi 26 pistettä. Vahvasti salolaisväritteinen yleisö (2012) pääsi siis nauttimaan kauden 17. voitosta eikä kukaan voi olla kovin pettynyt kauden ekasta puolikkaasta. Vilppaan (17/3) sarjajohto uuden vuoden tauolle lähdettäessä on vankka eli kymmenen pistettä ennen kakkosena olevaa KTP:tä (12/7) ja 14 pistettä Pyrintöön (10/7) ja BC Nokiaan (10/9).

 

Sunnuntain derby sai mielenkiintoisen lisämausteen, kun Uran uusi sisäpelaaja Karachi Edo sai viimein peliluvan ja toi helpotusta kotijoukkueen isoon päähän. Muskelinen Edo heitti liigadebyytissään 16 pistettä, mutta levypalloja jäi vahvoihin käsiin vain kaksi. Samaan pistemäärään Urasta ylsivät myös Avery Woodson ja Fiifi Aidoo. Doug Wiggins onnistui kahdeksan pisteen edestä.

- Vilppaalla 23 vaparia, meillä kahdeksan. Meillä 25 virhettä, Vilppaalla 16. Se kertoo siitä, kuinka paljon aggressiivisemmin Vilpas pelaa, myönsi Kaarinan päävalmentaja Kristian Palotie.  

 

Vilppaan esitys oli kolmannen jakson alkua lukuunottamatta hyvä. Avauskymppi salolaisille 22-29 Jamie Skeenin (8) runnoessa palloa sisään korin alta. Ura pisti palloa pussiin mainosti kaarelta (6/9), mutta lähempää takkusi pahasti (22.2%). Toisella jaksolla ero kasvoi 12 pisteeseen (47-59), vaikka kotijoukkueen tarkkuus kolmoskaarella oli mainio (11/17). Ero tulikin vapariviivalta, jossa Vilpas vieraili saldolla 13/15. Kaukoheittoihin panostanut Ura ei päässyt viivalle kertaakaan. Kaarinan tehot lepäsivät kolmikon Woodson (12), Edo (10) ja Aidoo (9) harteilla. Vilppaalta Teemu Rannikko oli vakuuttava upottaen 15 pistettä ja syöttöjä kertyi jo seitsemän. Antonio Ballard säesti 11 pinnalla ja Skeen kokosi 10.

 

Kolmas jakso sai päävalmentaja Joonas Iisalon raivon partaalle. Viisi ensimmäistä hyökkäystä päättyi menetyksiin ja ensimmäisen heiton kohti koria Vilpas sai 2,5 minuutin kohdalla. Iisalo kutsuikin joukkonsa palaveriin Trey Niemen kolmoskavennuksen jälkeen (55-59). Puhuttelu tepsi ja ero alkoi kasvaa taas tasaisesti. Juho Nenosen andykkösellä yhdeksään ja Ballardin kolmella peräkkäisellä kakkosella +14. Loppuminuuteilla Ura sai taas ryhtiä otteisiinsa ja kavensi eron numeroihin 68-75. Taisipa Vilpas tehdä Iisalon valmennuskauden ennätyksensä menettämällä pallon 11 kertaa kympin aikana!

Suuriin virhevaikeuksiin ajautunut kotijoukkue oli päätöskympillä täydellinen vastaantulija. Vilpas vei jakson 10-29 ja joukkue silminnähden nautti pelaamisesta. Miikka Luosmaa sai kunnian rikkoi sadan pisteen rajan ja lopullinen ero kasvoi 26 pisteeseen. Ja Juho Nenonen pääsi laulattamaan faneja...

 

Teemu Rannikko oli Kupittaan kingi. Taikuri tarjoili peräti 15 koriinjohtanutta syöttöä ja viimeisteli samalla 16 pistettä. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Teemu Rannikko näytti taas kerran, että ikä on vain numero. 16 pisteen ohella 15 syöttöä on maaginen luku ja sen olisi pitänyt olla suurempikin ilman pelikavereiden hölmöilyjä kolmannen jakson alkuun. Mukavaa on myös todeta, että yhteistyö akselilla Rannikko-Ballard toimii päivä päivältä paremmin. Energinen Ballard (25) säkitti Taikurin syötöistä 16 heitosta 12 sisään ja raapi siinä ohessa 10 levypalloa. Jamie Skeen (17/2) oli vahva korin alla, Brandon Taylor (13/8) osui kolmesti kaarelta ja Aatu Kivimäki (10/4) antoi viisi koriinjohtavaa syöttöä. Lähes 20 minuuttia pelannut Riku Laine (5/6) taisteli tuttuun tapaansa ja Mikko Koivisto (9/1) pelasi hyvän puolustuspelin Woodsonia vastaan. Juho Nenonen (7/7) ja Miikka Luosmaa (2/0) vastasivat lopuista tehoista.

- Tyytyväinen pitää olla, kun voittaa 26 pisteellä. Kolmannen jakson 11 menetyksellä päästettiin vastustaja mukaan peliin, mutta 30 minuuttia oltiin niskan päällä. Voitettiin levypallot ja syötöt, kommentoi Joonas Iisalo kauden 17. voittoa.    

 

Nyt huilataan pari päivää ja treenit jatkuvat keskiviikkona. Kevätkauden avaus vie Vilppaan Nokialle perjantaina ja seuraava kotiottelu on edessä tammikuun 9. päivä, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu ensi kertaa Salohalliin. 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit