Uutiset & Artikkelit

19.12.2018 11:56
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Tulikuuma KTP kasvatti voittoputkensa seitsemään

KTP on tällä hetkellä Korisliigan kuumin joukkue ja sen sai sarjajohtaja Vilpas kokea karvaasti tiistaina Karhuvuoressa. Amerikkalaisosastolla vahvasti alisuorittanut Vilpas hävisi toisen ottelunsa peräkkäin, kun KTP otti seitsemännen voittonsa putkeen numeroin 76-72 (36-39). Vilppaan suuri yksinäinen oli hienot tehot 28/11 latonut Jamie Skeen.

KUVA: Mikko Mäkelä

Voitollaan KTP nousi jo sarjakakkoseksi, mikä olisi aiheuttanut naurunpyrskähdyksiä vielä pari kuukautta sitten. Marraskuun 4. päivä KTP hävisi Katajalle 87-84 ja sillä oli koossa kaksi voittoa seitsemästä pelistä. Jenkkejä oltiin erottamassa kollektiivisesti ja päävalmentaja Tomi Kaminen ilmoitti jättäytyvänsä sivuun tarvittaessa. Kotkan onneksi Kaminen jatkoi ja peli alkoi loksahdella pikkuhiljaa kohdalleen. Vilpas-voitto oli satamakaupungin miehille siis seitsemäs peräkkäinen ja kotkalaisten fyysisen jyrän alle ovat jääneet putkessa myös Pyrintö, Kobrat, Ura Basket, Kouvot, BC Nokia ja Kauhajoki. Viimeinen tappio on marraskuun alkupuolelta Kauhajokea vastaan. Melkoinen ryhtiliike siis kotkalaisilla!

Vilpas aloitti Karhuvuoren Steveco Areenalla ihan mukavasti. Avauskymppi salolaisille 18-21 ja sen kakkosprosentti oli peräti 83.3%. Puoliaikaan mennessä ero pysyi samana (36-39), mikä oli pitkälti Jamie Skeenin 13 pisteen ansiota. Teemu Rannikko heitti 11 pinnaa ja kotijoukkueelta Kevin Langford 10. Vilppaan tarkkuus korin läheisyydessä pysyi kovana (76.9%) ja 21 kolmen pisteen yrityksestä osui viisi. KTP ei johtanut ottelua missään vaiheessa ja se suti kaikki 11 kolmostaan harakoille. Peli pysyi tasaisena kakkosten ansiosta, joita KTP heitti 14 enemmän kuin vieraat.
Kolmas jakso alkoi kymmenestä metristä lähteneellä Matt Williamsin kolmosella ja kun Langford uusi saman seuraavassa hyökkäyksessä, Kotka oli noussut heti piikkipaikalle. Jamie Skeenin tarkoilla kolmosilla Vilpas nousi vielä 50-55 johtoon, mutta Kaminen päästi lopussa Markus Rautasalon irti penkiltä ja nuorukainen kiitti luottamuksesta. Takamies löysi kahdesti peräkkäin joukkuekaverinsa korin alta ja Joonas Lehtorannan kolmosella KTP kiri taukojohtoon 62-59. Vilpas oli täysin Jamie Skeenin leveillä hartioilla. Skeen teki jaksolla 13 pistettä, muut yhdeksän.
Päätösjakso mentiin sitten Kotkan hallinnassa. Michael Pounds upotti heti alkuun kaksi kolmosta (68-63) ja jakson puolivälissä eroa oli kolme pinnaa (69-66). Aatu Kivimäki herätteli vielä vierastoiveita kolmosellaan 74-71 reilut kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Langfordin kakkonen ja Juho Nenosen yksi vapari sinetöivät loppu numerot jo 1:38 ennen summeria. Loppuhetket olivat erittäin sekavia eikä lisäpisteitä enää tehty.

KTP voitti levypallot 44-34 ja menetti pallon kolmesti vähemmän. Se jäi kakkosten osumatarkkuudessa kakkoseksi, mutta upotti niistä 16 pinnaa Vilpasta enemmän. Loppunmerot 76-72 jäivät varsin alhaisiksi, mikä kertoo ottelun fyysisyydestä. Ja sitä KTP tosiaan oli. Kamisen jenkkinelikko Donte Thomas (14/12), Matt Williams (16/8), Kevin Langford (15/5) ja Tyrell Nelson (12/7) oli eri planeetalta kuin Vilppaan virkaveljet. Jamie Skeen (28/11) teki voitavansa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, apua ei muilta juuri tullut. Nopeasti virhevaikeuksiin joutunut Brandon Taylor (7/4) pelasi vajaat 16 minuuttia, mutta Antonio Ballard ja Diante Baldwin eivät saaneet edes kuparista rikki. Ballard (0/1) yritti 20 minuutissa viidesti, Baldwin (0/2) ei vajaassa vartissa kertaakaan. Teemu Rannikon (11/3/4 syöttöä) pinnat jäivät ensimmäiselle puoliajalle ja Mikko Koivisto osui kolmesti kaaren takaa ollen joukkueen ykkönen plus/miinuksissa (+10).

Vilpas kohtaa vielä perjantaina Juwan Statenin Helsinki Seagullsin ennen lyhyttä joululomaa, sillä Korisliiga jatkuu jo joulukuun 28. päivä tuplaotteluilla Ura Basketia vastaan.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit